Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Dragan70NS blog

Sta je dostojanstvo? Znate li da klasicna definicija dostojanstva ne postoji. Dal' znate sta dostojanstvo kao osobina jeste, a sta nije?

- Dostojanstvo nikada nije nadmeno.
- Dostojanstvo uvek pociva na istini.
- Dostojanstvo se nikada ne razmece i sepuri.
- Dostojanstvo je uvek odmereno.
- Dostojanstvena osoba zivi svoj zivot onakav kakav jeste, ne kindjuri se jer joj to nije potrebno. Ne juri za tudjim odobravanjem, jer zna na cemu je.
- Dostojanstvena osoba se ne boji da ce biti provaljena, raskrinkana i spustena na zemlju, zato sto se ne pretvara da je ono sto nije.
- Dostojanstvena osoba je pribrana jer zna ko je, sta je, na cemu je.
- Dostojanstvena osoba tacno zna sta i koliko vredi. Sebi niti sta pridodaje, niti sta oduzima.
- Dostojanstvena osoba je smirena i stalozena, zato sto je jaka.
- Dostojanstvo se zasniva na samospoznaji i prihvatanju sebe samog.

Sve ovo napisano su odlike dostojanstva. Dal' poznajete i jednu osobu koja ima sve te osobine? Dal'ste mozda sebe prepoznali u nekoj od njih?

p.s. ovo je tekst na koji bi trebalo da obrate paznju devojke, zene a i muskarci prilikom svog ponasanja, a i postavljanja slika po internetu polugoli, natrceni, nakindjureni, po raznim klozetima i sl.


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 25  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

sneki62 (55)
SVE POTPISUJEM STO STE NAPISALI..DOSTOJANSTVENA OSOBA JE SMIRENA I STALOZENA, ZATO STO JE JAKA! DOSTOJANSVENA OSOBA SE NE BOJI DA CE BITI, PROVALJENA, RASKRINKANA I SPUSTENA NA ZEMLJU, ZATO STO SE NEPRETVARA DA JE ONO STO NIJE! DOSTOJANSVO SE ZASNIVA NA SAMOSPOZNAJI I PRIHVATANJU SEBE SAMOG..I MNOGO TOGA JOS..POZDRAV.
#5, 05.01.2012 - 01:05
Dostojanstvo je veoma vazna osobina.
#4, 04.01.2012 - 22:26
aves (54)
mozda moze da se kaze da je dosotjanstvo kvalitet odnosa sa samim sobom na primer.
#3, 04.01.2012 - 22:06
ravgor (55)
OK....
#2, 04.01.2012 - 18:39
nislice (47)
#1, 04.01.2012 - 18:06