Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
budisavcanka blog

Položaj spavanja odaje...../ c/p/

Spavate li s partnerom, položaj vaših tela vam može dosta reći i o međusobnom odnosu. Neki naučnici tome pridaju značaj, ali ako se i ne stiskate uz partnera tokom noći, ne očajavajte, to ne mora da znači da je vaša veza u krizi. Evo najčešćih položaja spavanja kod parova i njihovih značenja.

Daleko, daleko
Spava li vaš partner na najudaljenijem ćošku kreveta bez da se dodirujete, i još ste međusobno okrenuti leđima, to bi mogao biti znak da vam veza i nije u najboljem stanju. Ovo može biti podsvestan znak da se međusobno udaljavate. No nemojte se odmah nervirati, probajte da otkrijete druge znake problema u vašem svakodnevnom životu. Ako i tu postoje znaci da intimnost nestaje, ozbiljno se posvetite vezi i drugim faktorima koji negativno utiču na vas.

Zagrljaj
Spavate li s partnerom okrenuti licem u lice, zagrljeni, čestitke – ovaj je položaj najpopularniji kod upravo venčanih parova ili onih koji su tek počeli vezu. Zašto? Ovaj položaj podsvesno predstavlja vašu potrebu da se sjedinite s partnerom, da mu budete što bliže možete. Pokazuje da ste vrlo zaljubljeni i otvoreni jedno prema drugome. Ali budite iskreni, je li vam stvarno ugodno u tom položaju?

Svaki par ima svoje navike spavanja. Ovde smo naveli samo one najjednostavnije. Oko 20% parova čak ni ne spava u istom krevetu, no to ne znači da im je veza u krizi. Ako vas brine međusobni odnos, porazgovarajte o problemu.

Nemojte zaboraviti da se ljudi u snu ponašaju nesvesno, i većinu vremena to ne znači ništa. Najvažnije je da se oboje dobro odmorite jer kad oba partnera dobro spavaju, manja je verovatnost da će biti nervozni i svađalački raspoloženi.

Vaša glava na njegovom ramenu
U ovom položaju jedan partner leži na leđima, a drugi leži kraj njega i odmara glavu na njegovom ramenu. Ovaj položaj obično znači da partneri traže jedno u drugom utehu i da se emocionalno podupiru.

Kašika
U ovom položaju ležite na boku, a partner leži straga, s rukama oko vas. Ovo je vrlo blizak položaj, koji uliva sigurnost. Osim toga je i erotičan - njegove genitalije dodiruju vašu stražnjicu. Ovaj je položaj najpopularniji kod parova koji se već znaju, i koji se jako vole. Položaj pokazuje da vam je stalo do partnera i kad odete na počinak, vaša će se druga polovina takođe odmarati u istom položaju kao i vi.

Opuštena bliskost
Ovaj je položaj sličan prethodnom, razlika je u tome da ostavljate malo razmaka između sebe i partnera. Usprkos tome, među vama postoji stalni kontakt – nogom, rukom, kolenom i sl. Ovo je položaj najčešći kod parova koji su zajedno neko vreme, 5-6 godina. Osećaju se dovoljno sigurno, kako bi žrtvovali bliskost ugodnom snu.


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 1  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

#1, 10.01.2012 - 22:42