Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog
Ko si i šta si na žalost saznaš nakon niza nemilih događaja i prolivenih suza.

Da bi se tako nešto dogodilo potrebne su ti razne faze.Usponi i padovi (veliki padovi i veliki usponi idu u paketu,pad je svakako srazmeran visini).

To su oni periodi kada sve krene po zlu.Kada sve napustiš ili svi napuste tebe.Kada te iznevere najbliži.Kada imaš utisak da nemaš izlaza.Kada se sve što dotakneš ruši.

Tada spoznaješ i otkirivaš ko si.Uz pomoć tišine koja dorađuje poslednje konture kipa tvoje ličnosti koji je izvajao život.

Do tada imaš potpuno pogrešnu predstavu.Posmatraš sebe pomoću određene slike koju si zamislio,ubeđen da si takav.Kao kada veličamo osobu u koju smo zaljubljeni i često joj pripisujemo osobine koje bismo mi želeli da ima.

Onoga trenutka kada spoznaš ko si i šta si nastaje druga faza života.Ne bolja niti gora,jednostavno novo poglavlje.

Odraz kipa tvoje ličnosti se tada najdrastičnije ocrtava u očima drugih.Oni te takvog nisu poznavali.Većina te nije takvog ni zamišlala .Pokušaće često da te ubede da nisi takav.Ali ti ćeš se samo nasmešiti.Zato jer dobro znaš da te od tada mogu:

Razočarati ali ne povrediti

Ismejati ali ne uvrediti

Optuživati ali ne osuditi

Menjati ali ne promeniti

Mrzeti a da ti nikada ne mrziš njih

Neki iz tvog života će shvatiti šta se dogodilo.Neki će opet pobeći glavom bez obzira uvidevši da ne mogu da utiču na tvoje poimanje sebe.

Opet,onog trenutka kada spoznaš sebe niko ti više nikada to neće moći oduzeti.

Nije važno šta postaješ a druge.Drugi će uvek suditi.Verovatno će ti se smejati u lice i govoriti Eno je (ga) on nikada spoznao ljubav nije!

Ti ćeš se samo nasmešiti znajući da te je upravo ljubav dovela do spoznaje.

Biće dana kada ćeš život gledati namršteno baš kao što on gleda tebe ali vrlo ćeš dobro znati da svaka predstava u njemu traje najviše jedan dan.

Često ćeš te predstave osmatrati sa balkona pozorišta života.Nekada gutati knedlu,nekada se smešeći.

Jedno je sigurno i ti ćeš to znati.

Taj kip tvoje ličnosti uvek je postojao.Počivao u knjigama sudbine.Ali ti si ga konačno prepoznao.

Momenat spoznaje uključuje i saznanje da svako od nas ima taj kip.I da ne želiš da ga ikada menjaš.Samo upoznaš i opipaš.

Tada bi bilo najbolje da se zaljubiš.Jer ćeš jedino tada umeti da voliš čitavim umom i telom.

Na žalost mnogi koji su svoj kip ličnosti spoznali lutaju,sreću one koji još uvek to nisu učinili.I blago se smeše jer znaju da im to sledi.Odlaze jer ne žele da oni budu ti koji će im na njega ukazati.


Princeza vam želi lepo veče!


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 15  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

nislice (47)
#4, 16.01.2012 - 23:07
16.01.2012 - 23:22
gamma (49)
hvala princezo
#3, 16.01.2012 - 21:47
Nema na čemu
16.01.2012 - 22:27
vitezkoja (42)
naprotiv svako ko upozna kip svoje licnosti pokušava da ga iskleše ponovo ali onako kao je to nemoguce da se uradi da ga preradi onako kako on nece ni malo da bude kip svoje licnosti vec onako kako ga drugi vide i kako bi on bio drugaciji od onoga kako ga je klesao zivot sve dok se ne prihvati onakav izgled kipa kako ga je zivot spremio za svaku osobu po na osob nwce niko biti onaj koji je spoznao svrhu svoga postojanja sve ovo sto si napisala je suština celog postojanja kipa naše licnosti i same njegove spoznaje kako ustvari izgledamo i njegovu svrhu
#2, 16.01.2012 - 20:59
Da...suština je
Znam da je teško jer često vidimo samo ono što želimo ali tako je
16.01.2012 - 22:26
gamma (49)
princezi lepo veće...i kompliment za ovaj post
#1, 16.01.2012 - 20:31
Hvala Gamma
Takođe
I lepo je videti te ovde ponovo
Nedostajo si
Samo da znaš
16.01.2012 - 20:40