Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
duga blog
Ovaj strah se obično manifestuje kroz neodlučnost i zabrinutost. On je propraćen osjećanjem “ja to ne mogu”, koje je smješteno u solarnom pleksusu, ugrožavajući vaš proces varenja, čineći da se osjećate uplašenim i nesigurnim. On može da uništi vašu ambiciju i umanji vašu odlučnost. Umjesto da se borite za to da ostvarite sve svoje potencijale, postajete obuzeti time kako da spriječite neuspjeh. Razmišljate samo o tome da igrate na sigurno.

Strah od neuspjeha je uslovna reakcija naučena u djetinjstvu. Svako se u izvjesnoj mjeri pribojava nekih stvari. Strah vas čini opreznim, što je dobro kada ste umjereni u tome. Ali onda kada strah od neuspjeha isuviše uzme maha, on može postati glavna prepreka na putu ka vašem uspjehu i sreći.

Svako ima neku vrstu straha. I hrabra osoba ima svoje strahove, ali je to osoba koja djeluje bez obzira na njih. Kada se suočite sa strahovim i krenete ka njima, oni počnu da iščezavaju i da se smanjuju. Ali kada uzmičete od osobe ili situacije koje se bojite, strah biva sve veći i veći sve dotle dok ne počne u potpunosti da dominira vašim životom.

Evo jednostavnog, ali efikasnog načina da se suočite sa vašim strahom: Prvo, izgovorite u sebi afirmaciju energično i sa ubjeđenjem: “Ja to mogu”, “Ja to mogu”, “Ja to mogu”.
To je moćna, brza i djelotvorna afirmacija.
Potom, uradite baš to čega se plašite. Suprotstavite se svome strahu. Krenite ka njemu. Upotrijebite svoj strah kao izazov i umjesto da uzmaknete od njega i da ga izbjegavate, suprotstavite mu se licem u lice.C/P 
Interesantno
pozitivni glasovi: 7  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

nislice (47)
“Ja to mogu”, “Ja to mogu”, “Ja to mogu”.....Delotvorno je bas.....
#1, 26.01.2012 - 16:57
27.01.2012 - 16:10