Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Duca51 blog

***TI SI SE SKLONIO OD KIŠE***


“Pa ipak ti su susreti tek kratka radovanja
Jer znam: na nekom raskršću neću te videti više
Pružićeš nekome dlanove, prestaće putovanja
I pod krov neki svratićeš da se skloniš od kiše…”
- Mika Antić
A ti si već nekome pružio dlanove i prestala su putovanja. Uspeo si da se skloniš od kiše. Boli sada zvuk jesenje kiše, osetim kako dubi po mojoj duši, baš kao po asfaltu. I ne radujem se više jesenjem mirisu u ranim jutarnjim časovima, jer nema više kratkih radovanja. A da li si ikad i shvatio da sam te volela?
Reči me plaše i zato sam ćutala. U svim tim susretima na raskršćima neznanim, nisam se reč usudila da kažem. Tuđim putevima smo koračali, dragi. I nije nesreća što smo koračali tuđim, nesreća je što smo koračali različitim. A otkud raskršća i otkud svi ti pogledi? Otkud ljubav u mojim očima?
Lutao je svako svojim vidikom i problem je što smo gledali jedno u drugo. Nismo umeli da gledamo u istom pravcu. Sve je utihnulo u tim pogledima,a ti nisi shvatao. I sad ne shvataš, dok greješ tuđe ruke. Nekome si sada i osmeh i iskra u oku i ja to vidim. Tužno, pognute glave koračam poraženim asfaltom i osećam svu težinu svoje greške. Nikada ti nisam umela reći, plašile su me reči.


Postoji u meni milion vrelih boja. U njima su svi prostori koje ti čak i ne možeš da zamisliš. A u svakom prostoru je delić mog života. I u svakom prostoru si ti. Volela bih da možeš da dodirneš zvezde, ali za to je kasno. Ti si se sklonio od kiše.

Tagovi:
b, g, l, o

 
Interesantno
pozitivni glasovi: 3  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

vld (42)
#1, 18.01.2012 - 14:09