Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog

MUŠKARAC VOLI OČIMA,ŽENA UMOM

Negde pročitah slogan...Muškarci vole očima,žene srcem.

Ima nešto istine u ovoj rečenici moram da priznam.Sem...one njene druge polovine.Jer ja sam ubeđana da žene vole umom i isklučivom umom.

Pre nego što se uda žena ima tačno isklesanu predstavu šta želi od uškarca i kakvog muškarca želi.Zbog te predstave žena je u stanju da propusti mnoge prilike.Da ih odbaci u startu.Da ih čak ne uzme u obzir.Samo zbog toga što se taj neko ne uklapa u ono što je ona zamislila.Mislim možemo sada da pričamo o najvećim ljubavima ali tako je kako je.

Ta kontura i vizija osobina i svega što uz njih ide traje dok se ne zaljubi.Dok je ne zapljusne čarolija.Tada još ne shvata da je odabrala totalno suprotno od onoga što je želela ali ne brine o tome jer sada tog svog muškarca veliča,postavlja na tron i on zamenjuje model(trenutno barem).Postaje idealan.

Možda postoje par sitnica koje primećuje i tokom čarolije i misli promeniće se to.Nada se.A ne shvata da baš u vreme dok to misli muškarac menja nju.Ona se oblikuje po njemu.Ne on po njoj.

Uskoro prihvata sve.On je baš onakvog kakvog je zamišljala (iako je zaprvo daleko od toga).Međutim on ne prihvata u isto vreme nju.Po izgledau prihvatio ju je takvu kakvu je odabrao.Svaka promena dovodi do nagrizanja.

Nema on običaj da je slavi kao ona njega.Ali ima da je prihvati na sebi svojstven način.Zaprvo prihvatane je kod muškarca najveći dokaz ljubavi.

Vratimo se na ženu.Kada sve to prođe.Oni su zajedno,ona ga je prihvatila,izveličala (ukoliko zbog silnog veličanja nije zbrisao odlična je situaija) on u njenom srcu budi onaj osećaj.

Ne ,po meni nije to ljubav jer ljubav je davanje bez potražnje i još mnogo toga...ali onaj osećaj je nalik ljubavi.Tu je veštačka tvorevina ljubavi najviše zastupljena danas.

Ukoliko ona ima taj osećaj.Ona se muškarcu u potpunosti predaje.

Taj osećaj je pre njega ili sama stvorila ili ga je možda proizveo neki muškarac pre njega pa ga dobro upamtila.

On izaziva ono osećanje lebdenja,ne sigurnosti koliko voljenosti.Ne voli ona muškarca.Ona voli isključivo taj osećaj.Ukoliko joj ga oduzme sve se prekida pre ili kasnije.

Naredni mora da stvori isti ili sličan ili ništa od svega.

Kako ćete razdvojiti pravu ljubav i taj osećaj?

Prava ljubav nije potreba.Ne govorite neprestano da vam osoba nedostaje.Da ne možete bez nje.Da bi umrli bez nje.Ne pokušavate sve da bi bili sa njom.

Ona isključije sve potrebe koje se danas tako sramno kače za nju.Bitno vam je da je ta osoba sa vama u mislima.Jedino što nekada poželite jeste da samo za trenutak pitate da li je dobro.Da li je živa i zdrava.Nije vam bitno da li dobijate nego da pružite.

Onaj osećaj...podrazumeva nedostajanje nenormalno,pisanje,pričanje,opevanje o toj osobi .Često želite da ste u svakom trenutku sa njom.Život bez nje nema smisla.

Ovom su osećaju sklone žene najvše mada je neretko slučaj i sa muškarcima.

Žena uvek nešto kalkuliše u umu.Pa na posletku kalkuliše i taj osećaj.Koliko ga ko proizvodi...

Muškari su opet vizuelna bića.Uvek postavim samo ovako:

On se oženio za nju koja je lepuškasta i ima 50kg.Nakon nekoliko godina ugoji se na 100kg

Moguće da e neće ostaviti.da će ostati zajedno do kraja života.Ali on će je uvek posmatrati više kao prijateljicu.

Dakle muškarac voli očima,žena umom ,onaj se osećaj stvara u duši a ljubav bi trebala da bude u srcu.

Ali je toliko retka pa je zamenjujemo onim osećajem i tešimo se njim.

Ne mora ovo sve da je tačno...ovo su samo neka moja zapažanja.


Princeza vam želi lepo veče!


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 17  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

Casperitza (41)
A kaže se : Ljubav je slepa...

Po mom mišljenju, treba razdvojiti ljubav od zaljubljenosti. Mada se zaljubljenost veoma često pretvara u osećaj ljubavi, nekada samo ostane na tome, i ne biva ni Lj od ljubavi.

Ne bih da kategorišem sve muškarce u jednu grupu, ni žene u drugu. Svi smo mi posebni, pa su nam takve i životne priče koje pišemo iz dana u dan.

Svi mi prvenstveno biramo očima. Nema tu dileme. Osoba ti se mora prvo svideti na oku da bi poželela da saznaš nešto više o njoj i da stupiš u bilo kakvu vrstu veze sa njom. Setimo se kada smo bili mali, pa se zaljubimo u nekoga sa kojim nismo ni 2 reči razmenili. I tako mislimo danima, mesecima da "volimo" tu osobu iako je ne poznajemo realno. Šta nas je privuklo? Spoljašna školjka. E sada, dešava se da nakon dve izgovorene reči, shvatimo da je to običan kreten/kretenka i odustanemo. To sve dok smo bili mali. Jer tada nismo mislili na avanture, šeme i kombinacije ;) Zato, kada smo odrasli, proširili smo horizonte shvatanja i krenuli da svrstavamo ljude u one koje možemo zavoleti, one sa kojima se možemo samo družiti, one u koje se samo možemo zaljubiti i imati avanturu ali ih nikada nećemo poželeti za životne partnere, i na kraju, one koje ćemo izbegavati u širokom luku. Ali početak svake mogućnosti jeste IZGLED. Ovo sve kada je reč o realnom životu i ako izuzmemo internet. Pričam o nekadašnjim susretima koji su se strogo dešavali uživo, a ne preko slova. Sada smo uleteli u novu eru, u kojoj upoznajemo ljude na slepo. Dopisujemo se, ulazimo u tuđe živote, veoma često bez i da znamo ko se nalazi iza tih slova koje čitamo, priželjkujemo ili šta već. To je već nešto sasvim drugo. Put do srca se promenio.

E u slučaju interneta, tačno nekada izgled dolazi na samom kraju upoznavanja. Možda to ima svojih prednosti. Možda je to ravnopravnije za one koji su manje atraktivni. Možda na ovaj način svima pružamo šansu i tražimo srcem a ne okom. Ima tu definitivno puno prednosti. I slažem se sa tim da na primer ovde na internetu, muškarci prvo primećuju atraktivne devojke/žene (bar im se tako čini gledavši fotografije), a žene ipak biraju one rečitije i one koji vladaju pravopisom ;))))) Ali ali ali, i tu ima izuzetaka - kao i uvek ;) Polazim od sebe : Biram ljude sa kojima ću stupiti u priču. I tvrdim da sam JAKO zeznut sagovornik. Masa karakteristika se mora uklopiti da bih krenula u priču. To je samo zato jer mi se može - jer NAM se ovde SVIMA može ;) Toliko o internet varjantama.

I sada bih samo dodala za kraj : Gotovo niko nikada nije sreo svog ideala iz mladosti. Onu/onog koje smo zamišljali, očekivali, želeli. Uvek nešto omakne. Ili smo pronašli fizički ideal, ali zato umno nije to to, pa u većini slučajeva te veze pucaju, ili smo ipak pronašli umno adekvatnu osobu, ali se njen izgled kosi sa našim očekivanjima. E u ovom slučaju i može da opstane veza. Nije strašno ako partneri u jednom trenutku postanu prijatelji. To čak ima svoje prednosti. Prijateljstvo je jače od same ljubavi, koja je prolazna. Ona zasija i ugasi se nakon nekog vremena, kako god... A prijateljstvo ostaje i tinja večno. Evo, neka opet ja budem primer : Moj dragi mi je najbolji prijatelj svih vremena. On mi je i tata, i drug, i brat i ljubavnik... Ali sam zato ja prihvatila da mu budem mama, sestra, drugarica...ljubavnica (mora malo :P ). Nema u tome ništa loše - to je čak i dobro. Razumevanje je najbitnije. Lepota je prolazna, kao i zaljubljenost. Ne možemo večito biti mladi i lepi, vitki i atraktivni. Ne možemo večno biti zaljubljeni. Ali zato možemo ostati pristojni, nasmejani i neophodni ;)))))

Eto toliko od moje malenkosti Kleopatro moja ;) Opet sam preterala :P Ali zato ljubimmmmmmm do neba moju srodnu dušu ;)
#7, 19.01.2012 - 13:27
Sve sam pročitala
Ja još uvek odvajam muškarce i žene jer smatram da smo različiti
Slažem se sa svim ostalim...

Osim...da svi volimo očima
Onda sam ja jedina sa kojom nije slučaj
Virtuelno sam nekoga zavolela pre nego što sam ga videla
Onda sam skontala da je nikakav (hajde ne možda nikakav ali meni se barem nije nešto dopao)
No tada nisam tako mislila jer sam bila zaslepljena
A zavolela ga pre nego što sam ga videla
dakle ja def ne volim očima...

Ljubim te do neba moja Kleopatro
Ostalo se slažemo sve da ne filozofiram

p.s.Tvoje komentare obožavam!
19.01.2012 - 20:32
andrija73 (44)
ja mislim da ima i obratno isto tako,ali opet mislim da ima neko ko bi volio i srcem i dusom ;)
#6, 18.01.2012 - 21:02
Kažem ja iz mog ugla samo...
Mada žene nisu vizuelna bića i ne verujem
Za muškarce je možda nekada obrnuto.To vi bolje znate

Pa ima,slažem se ali to je danas veoma retko!
Veliki pozz
18.01.2012 - 21:04
nislice (47)
#5, 18.01.2012 - 21:00
18.01.2012 - 21:02
vitezkoja (42)
Naredni mora da stvori isti ili sličan ili ništa od svega ma koliko se mucio ona ga uvek upoređuje sa bivšim i tu nastaje problem sto ne sagledavate tog novog prvo ocima pa tek onda umom jer upoređivanjem i traženje bivšeg u njemu time ništa ne dobijate samo mnogo gubite jer kada mi gledamo ocima vidimo drugu osobu sa kojom smo i noj prilagođavamo svoj um i nacine ophođenja sa njom i nema upoređivanja inema kalkulacija nikakvihili smo sa njom i ona nam jestalno u mislima ili nismo uopšte sa njom od silnih kakulacija izgubiste sve ionda birate one pogrešne koji lice na bivše promašene ljubavi zbok kojih ste se suzama ljubav pokušale da udavite u moru suza
#4, 18.01.2012 - 20:51
Očigledno da se nešto radi pogrešno
Ali ne radimo samo mi...
Slažem se...
18.01.2012 - 20:53
gamma (49)
naravno, poštujem
#3, 18.01.2012 - 20:32
18.01.2012 - 20:34
gamma (49)
ima istine....ali se ne bi složio u potpunosti,pre bih rekao da je to nešto što se menja od osobe do osobe....ne zavisno dali se radi o muškarcu ili ženi
#2, 18.01.2012 - 20:25
Naravno
Svako ima prava na svoje mišljenje i ja to poštujem
Ja sam pisala samo iz mog ugla
18.01.2012 - 20:28
Dakle muškarac voli očima,žena umom ,onaj se osećaj stvara u duši a ljubav bi trebala da bude u srcu.
odusevljavas me svaki put sve vise,i vise....
#1, 18.01.2012 - 20:23
Hvala Mandarinice
18.01.2012 - 20:27