Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
goran0808 blog
Kineski radnici koji grade Most prijateljstva imaće prilike da se upoznaju sa omiljenim glumcem Batom Živojinovićem. Čuveni Valter doći će na most da sa graditeljima obeleži početak kineske Nove godine.

Glumac Velimir-Bata Živojinović obići će u ponedeljak, 23. januara, gradilište mosta Zemun–Borča i čestitati graditeljima iz Kine kinesku Novu godinu, najavila je uprava Beograda.

Kineski radnici koji grade Most prijateljstva, kako je navedeno u saopštenju, pozvali su Živojinovića da im se pridruži u obeležavanju nastupajuće Godine zmaja koja, prema njihovom kalendaru, počinje 22. januara.

Živojinović uživa veliku popularnost u Kini gde je nazvan Valter po glavnoj ulozi u filmu Valter brani Sarajevo iz 1972. godine.

Gradilište u Krnjači posetiće i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, predsednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić, ambasador Kine u Srbiji Zang Vanhue, kao i predstavnici kineske kompanije CBRC, izvođača radova na Mostu prijateljstva.

Vlada Srbije, Grad Beograd i kompanija CBRC sklopili su ugovor o projektovanju i gradnji mosta Zemun-Borča u aprilu 2010. godine, a kamen-temeljac je tri meseca kasnije položen na zemunskoj strani.

Vrednost potpisanog ugovora je 170 miliona evra, koje će sa 85 odsto kreditirati kineska Eksim banka, dok će preostalih 15 odsto obezbediti Republika i Grad.

Rok za izgradnju mosta dugačkog 1.482 metra sa pristupnim saobraćajnicama jeste tri godine.

Izvor: RTS 
Interesantno
pozitivni glasovi: 3  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

Sretna im (Kinezima) Nova godina- godina Zmaja!

A i ja sam Zmaj po kineskom horoskopu hehehe
#1, 23.01.2012 - 10:26