Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog
Ovih dana,pokušavam da se distanciram od svega.Od svih.Od zloslutnih misli.Zlih ljudi.Nemilih događaja.

Pokušavam da otkrijem onaj delić sopstvene duše u koji još uvek nisam zavirila.Sigurna sam da ga svi imamo ali da smo previše zauzeti posećivanjem onih drugih,uveliko otkrivenih.

Pokušavam i da otkrijem sebe.Neku novu sebe,ne onu koju sam poznavala.Varamo se kada mislimo da sebe poznajeo dovoljno i bezpogovorno.

Određuju nas situacije.Misli.Događaji.Iznova se stvaramo i oblikujemo a često kitimo starim perjem koje je odavno izašlo iz upotrebe.

Ne pokušavam da pronađem sreću jer znam da ona leži u našim umovima.Da se budi na svaki osmeh,zagrljaj,ispijanje kafe,pozdrav slučajnog prolaznika,kupovanju sitnica,planiranju dana

Pokušavam i da razumem druge.Da se ogradim od otrovnih komentara.Uvreda.Da shvatim da iza njih stoje samo ljudi.Da je i njima potrebna pažnja.Da svako od njih ima sopstvenu priču.

Pokušavam da ne marim za sopstenu budućnost jer je smešno brinuti oko vremenske prognoze.Teško na nju možemo da utičemo.

Da ne bežim od prošlosti.Ona me je odredila.Zahvaljujući njoj sam ovakva kakva sam.A preduslov da vas drugi vole je da volite sebe.

Taj delić duše.Taj u koji uporno pokušava da zavirim smatraću sopstvenim utočitem.Parčem mira koji pripada svakome od nas ali smo suviše zauzeti glupostima da bi ga potražili.

Pokušavam i da shvatim da to isto parče mira ne može niko da nam oduzme do nas samih.Da znam da nije moguće večno u njemu obitavati ali jednom kada ga otkriješ znaćeš kako i u njega da se vratiš.

I to...to parče mira o kome danas pišem...

Ono je po meni svrha svega.Postojanja.Nas.

Niko nije zaslužio da mu ga damo i odereknemo ga se.


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 14  |  negativni glasovi: 1

Napiši komentar:

nislice (47)
#2, 30.01.2012 - 17:51
30.01.2012 - 20:04
vitezkoja (42)
i treba ti to parce mira ovih dana i to povece da bi se odmorila od svega da prikupiš snage za dalje .ma samo pronađi onu staru ti koja se znala smeje zabavlja i da se zaljubljuje a od ove sadašnje samo da uzmeš poneko iskustvo sto si ga stekla da se opet ne opeceš na isto da bar to preskociš kada se opet vineš na oblake srece
#1, 30.01.2012 - 12:51
Zna i ova da se smeje ali joj ovih dana zbog dešavanja raznih nije do smeha...
od sadašnje ništa )
Šalim se.U pravu si
To je normalno stanje sada zbog situcije
Vratiću se uskoro...
LJub
30.01.2012 - 13:38