Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Cica58 blog

Definicija zaljubljenosti...(po doktorima)...:)

Izraz " zaljubljen do ušiju" očigledno ukazuje na činjenicu da osoba koja zapadne u takvo ludilo ne čuje i ne vidi ništa drugo osim osobu koja ju je oslepela i ogluvela. Ludilo je, naravno, preterana reč za ovakvo stanje ali neki elementi "normalnog ludila" postoje. Jedan je karakterističan. Osoba koja je zaljubljena, osobu u koju je zaljubljena doživljava kao neprevaziđeni unikatni ideal. U tom smislu on ili ona su lepši od lepote, pametniji od pameti, emotivniji od emocija, vatreniji od vatre i topliji od toplote. Da stvar ne ostaje samo na emocijama i nerealnom uzdizanju partnera ili partnerke na stepen božanstva ukazuju i činjenice fizičkih uticaja koji objekt zaljubljivanja ostvaruje nad zaljubljenom osobom. "Oduzimanje nogu" i "srce koje ima narneru da iskoči iz grudi" su fenomeni koji često prate pomisao ili prisustvo objekta zaljubljivanja. Na sreću, priroda se postarala da je ovaj fenomen prolazna pojava koja u principu, traje relativno kratko vreme. Vraćanje iz prolaznog ludila u dosadnu normalnost je po pravilu otrežnjujuća i često se završava samopitanjem:"Gde su mi bile oči i uši?"


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 19  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

A, jesi li ti bila zaljubljena do ušiju? :p
#4, 16.02.2012 - 12:19
Aham...ali sam se i vratila....
"Vraćanje iz prolaznog ludila u dosadnu normalnost je po pravilu otrežnjujuća i često se završava samopitanjem:"Gde su mi bile oči i uši?"
16.02.2012 - 22:12
ne znam bas da li je na srecu ovo prolazno ....ali dok traje....pravo ludilo
#3, 03.02.2012 - 14:16
nislice (47)
Vraćanje iz prolaznog ludila u dosadnu normalnost je po pravilu otrežnjujuća i često se završava samopitanjem:"Gde su mi bile oči i uši?"
#2, 02.02.2012 - 16:40
potisje (40)
Da a kako onda ljudi nude milion dolara za trenutak prvog poljubca i gace bi dali da se vrate u neki trenutak a opet nekad bi sve zaboravili....Bas smo cudni i godine ne cine svoje je moje misljenje....
#1, 02.02.2012 - 15:20
Ovo je doktorsko misljenje.... I ja spadam u one sto bi carstva dali za magiju prvog poljupca....
02.02.2012 - 15:22
 

Korisnik
Blogovi: tagovi
nema tagova