Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog

NAJBOLJA PRIJATELJICA (ILI MENJAM ŽIVOT)

Ona je zurila u nokte sa pomalo okrnjenim lakom žene koja je sedela preko puta nje.Lupkala je njima po stolu ali se od buke zvuci nisu čuli.Zatim joj je pogled nesvesno skrenuo ka njenom licu.Izgledalo je tako umoro.Ni nalik onoj ženi koju je nekada poznavala.Ženi vragolastih očiju i vedrog pogleda.

Sada je bila obučena potpuno jednostavno.Ne,nije to ona jednostavna elegancija propraćena šik detaljima koju je nekada praktikovala.Njene pantalone i bluza delovali su kao očajnički potez domaćice iz 70 tih.Nije više bila onako mršava.Vidi se da je odavno prestala da vodi računa o liniji.A nekada je to činila sa tolikim entuzijazmom.Čak ni šminka nije bila uredno nanesena na lice.

Naša junakinja se prisetila kada joj je jednom prilikom popravljala kreon na nekakvoj žurci.Davno je to bilo.Tada je sve moralo da bude savršeno na licu i telu njene nekadašnje najbolje prijateljice.Mamila je poglede.Važila za najveću zavodnicu.Pobirala sve pohvale kada bi se njih dve pojavile negde.Ona,naša junakinja...uvek se kraj nje osećala kao u nekakvoj senci.Šta god da je radila nije bilo dovoljno dobro.

Sve dok...nisu krenuli na fakultet.Možda ne toliko popularna kada je izgled u pitanju zablistala je na ispitima.Sve završavala sa lakoćom.Najbolje prijateljica upisala je isti fakultet.Ne iz ljubavi prema toj oblasti.Jednostavno...dugo se premšljala a onda pomislila da bi joj baš taj fakultet doneo brzo zaposlenje.Uostalom uvek će imati od koga da prepisuje.To je i tako radila tokom čitave srednje škole.

Kako je vreme odmicalo zavodnica je uskakala u instat veze.Iz njih iskakala pre nego što bi istekao rok za lako kvarljivu namernicu.Ona je govorila da je samo živela život punim plućima.I da je srećna zbog toga.

Iako su obe bile uverene da će se ona,zavodica prva udati...nije se tako odvijalo.Naša junakinja je upoznala čoveka poprilično jednostavnog.Prosečog po izgledu.U vreme dok su obe studirale on je radio.Veza je trajala otprilike godinu dana ...on ju je zaprosio.

Lepa svadba.Poprilčan broj ljudi.Najbolja prijateljica nije mogla da bude kuma jer nije vernica pa se naša junakinja utešila prijateljicom iz Pariza koja datira iz njenog detinjstva.

Ubrzo su dobili devojčicu.Odmah nakon njenog rođena stvari u braku su se znatno promenile.Njega je viđala sve manje.Radio je prekovremeno.Ona se posvetila bebi.

Sve dok joj jedne večeri nije saopštio da odlazi i ostavlja je.Otišao je njoj.Njenoj najboljoj prijateljici.Šok za našu junakinju je bio veći utoliko što je kafu pila sa jom 2 dana ranije misleći da joj je ova najveći oslonac.Razvod je usledio ubrzo.Baš kao i venčanje sa njom-njenom najboljom prijateljicom.

Ispostavilo se da nije bio problem što nije bila vernica.Da su se njih dvoje petljali od samog početka.

Naša junakinja je doživela dupli šok.Zaklela se da se neće udati nikada i da će se posvetiti ćerki.Svoje je obećanje održala.Međutim kako je devojčica rasla tako se ona više posvećivala sebi.Radila na svom izgledu.Završila magistarske studije.Zaposlila se u prilično poznatoj kompaniji.

Nije imala ozbiljnih veza.Postojao je čovek u kog se zaljubila ali je sve bilo poprilično nemoguće pa je odustala.naučila da uživa u životu.Sebi priušti male redosti.

Zavodnica...je rodila troje dece.Zapustila se.Nakon nekoliko godina rada kao kasirka i konobarica odlučila je da se brine o mužu i deci.Ubrzo je otkrila da je muž vara.Ali nakon što je sabirala i množila razloge...odlučila je da sa njim ostane u braku.Kao da je time želela a plaća za sopstvee greške.Ili jednostavno nije imala gde da ode.

Naša junakinja ju je posmatrala.Razmišljala je kako su putevi čudnovati i kako nikada ne možemo znati šta će nas zadesiti.Njena trinaestogidišnja ćerka ju je pogledala toplim pogledom.

A onda je na sebi osetila pogled svog bivšeg muža.Osetila je u njemu divljenje.I sada nije žalila što je pristala da na toj svadbi sedi za istim stolom sa njima.Vredelo je za sve pare.

Ustala je od stola obučena u novu haljinu kupljenu u Zari.Telo joj je bilo savršeno baš kao i frizura.Praćena pogledima otišla je do toaleta.

A onda se pogledala u ogledalo.

Činilo joj se kao da se neko poigrao pa zamenio njen život i život njene nekadašnje najbolje prijateljice.

Nije joj bilo žao.

Toliko ju je svih godina prezirala.Konačno je osećala nekakvo olakšanje.

Sve bi možda bilo drugačije da nije bila takva kakva je bila.Možda bi sada ona bila ta koja sedi pokraj njenog bivšeg muža i guta bensendine.

Možda jednostavo ne bi bila zadovoljna i srećna žena koja ume da živi život.

A možda...možda bi ispunia san o srećnoj porodici.

Ko će to još znati...

Sve se ne može imati.Važno je da iz njenih očiju isijava osmeh.

A nekadašnjoj aboljoj drugarici duguje puno toga lepog ili lošeg.U svakom slučaju bez nje ona jednostavno ne bi bila ona.
 
Interesantno
pozitivni glasovi: 41  |  negativni glasovi: 5

Napiši komentar:

nislice (46)
Kako su zivotni putevi čudnovati , nikada ne možemo znati šta će te zadesiti.:))))
#9, 11.02.2012 - 00:47
Baš su čudnovati i uglavnom nas uvek dočeka ono od čega najviše bežimo
11.02.2012 - 08:30
Casperitza (39)
Ja sam kuma iz Pariza :D Ahahahaha :D
#8, 11.02.2012 - 00:31
Hahahaha joj luda si skroz
Lubim te
11.02.2012 - 08:30
#7, 11.02.2012 - 00:22
11.02.2012 - 08:29
mamian (39)
#6, 10.02.2012 - 23:28
10.02.2012 - 23:29
citer (47)
pored ovakvih prijatelja neprijatelji mi nisu potrebni - to bi naš narod rekao laku noć princezo ma gde bila
#5, 10.02.2012 - 23:22
Tu sam kumo,gde bih bila
Laku noć
Lepo spavaj
10.02.2012 - 23:29
mamian (39)
uf cek da sve ovo povezem))kasno je za ovako tesko pisanje[O:]
#4, 10.02.2012 - 23:19
Hahaha ni ne povezuj
Važno da ti poželimlak noć
Ko šiša sve ostalo
10.02.2012 - 23:27
vitezkoja (41)
sa jedne strane tužna prica a sa druge strane možda joj je bolje to što joj se dogodilo sve ima svoju cenu u životu sve se jednog dana plati na ovaj ili onaj nacin.ovo može da bude svacija prica koja se može dogoditi samo svaka slucajnos sa stvarnim licnostima je slucajna

#3, 10.02.2012 - 23:05
Slažem se
A ovo je hit
Svaka slučajnost sa stvarnim ličnostima je slučajna
10.02.2012 - 23:20
#2, 10.02.2012 - 22:38
10.02.2012 - 22:42
gracija (66)
#1, 10.02.2012 - 22:03
10.02.2012 - 22:07