Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Wedranami blog

"Jeste li vi slobodni da nahranite drugo biće?Ili hranite ego?Jeste li sposobni razumeti zašto reka teče?Zašto neko leti,a neko puzi?Puzite li vi?
Oh,da,puženje i ljubljenje tuđih cipela je osnova"naprednog" života!!!
On ne zna napamet latinske nazive lekova, a i šta će mu… ali zato zna napamet Majku Zemlju.On ne zna sve ono što mi znamo, ali zato sve ono što zna može u praksi besprekorno da primeni. On ne zna da nabroji najveće šume i planine u svetu. Ne. Ali zato zna, za razliku od nas, da se snađe na svakoj od njih.On ne zna za bespotrebne gradove,hladne i deprimirajuće,ali zato zna svaku šumu,potok,reku,livadu... On ne priča kako treba da se živi. On živi. On ne peva pesme o slobodi,on je slobodan i bez toga. On ne čita knjige o sreći,on je srećan. On ne zna šta znači reč arhitektura, ali je izvrstan graditelj života. On ne zna šta je pedagodija, ali zato zna kako da ti priđe, kako da te sasluša i kako da ti da savet.On nije lingvista,ali zato zna nemušte jezike,sve do jednog! Nevin poput deteta i bistar poput vanvremenskog mudraca...Život,Bogom dani,iskonski,je njegova profesija!

Samo su ljudi otišli tako daleko da ne znaju zašto žive. Više ne upotrebljavaju svoje mozgove i odavno su zaboravili kakvo zagonetno poslanstvo predstavlja njihovo tijelo, što im govore osjeti i snovi. Više ne upotrebljavaju znanje koje je Veliki duh podario svakome od njih. Toga čak nisu ni svjesni, i tako se slijepi spotiču po cesti koja ne vodi nikamo - dobro utrtoj cesti za automobile koju su sami izgradili, ravnu i glatku, da što brže stignu do velike rupe koja čeka da ih proguta. Ja znam kuda vodi ta brza i udobna autocesta. Bio sam tamo u svojoj viziji, i jeza me hvata od same pomisli na ono što sam vidio. "

vrač Hromi Jelen iz plemena Lakota Lame Deer Seeker of Visions


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 13  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

vld (42)
#3, 16.02.2012 - 10:54
18.02.2012 - 17:24
nislice (46)
#2, 16.02.2012 - 00:54
Hvala ti
18.02.2012 - 17:22
Uh naježila sam se...
Da,odavno smo zaboravili....
#1, 15.02.2012 - 23:29
Da, strasno je kuda idemo a to ne vidimo, nista sveto vise nije...
15.02.2012 - 23:39