Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Duca51 blog
Najslađe što ljudske usne izgovaraju je reč »majka«, a najlepši kliktaj je »Majko!« To je mala i velika reč u isti mah, bremenita nadom, ljubavlju i osećajima uopšte, neizmernom nežnošću i zanosom koje sadrži ljudsko srce. Majka je sve na ovome svetu: ona je uteha u tuzi, nada u očaju, izvor snage u slabosti; ona je izvor nežnosti i samilosti, saosećanja i praštanja. Ko majku izgubi, izgubio je grudi na koje glavu naslanja, ruku koja ga blagosilja, oko koje nad njim bdije.
Sve u prirodi govori o majčinstvu i simbolizuje ga: Sunce je majka Zemlje koju zadaja toplinom, grli je svetlošću i uveče je napušta tek kada je uspava pesmom morskih valova, pevom ptica i žuborom potoka; Zemlja je majka drveća i cveća koje rađa i zadaja, a zatim ga od grudi odbija. Drveće i cveće postaje brižna majka ukusnim plodovima i živome semenju. Majka svemu u Svemiru je Duh Univerzalni i Večni, prepun Lepote i Ljubavi.”
~ Halil Džubran

Tagovi:
b, g, l, o

 
Interesantno
pozitivni glasovi: 11  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

cica52 (64)
PREDIVNO!
#2, 22.02.2012 - 18:56
vld (42)
#1, 22.02.2012 - 11:06