Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Wedranami blog

Ovi što imaju pare, a ne kupuju knjige, ne bi ni imali para da su čitali knjige. Meni su, ipak, mnogo škodljiviji ovi što ih kupuju, a kad vidim koje i kakve knjige kupuju, mnogo bi mi draže bilo da ih ne kupuju nikako.

Pravi pisci nikad do kraja nisu zadovoljni svojim djelom kao što ni kruška, vjerujem, nije zadovoljna svakim svojim plodom. Međutim, teško roditelju koji se odriče svoje djece. Svaki naš ispisani redak rad je na tome da jednom napišemo nešto vrijedno pamćenja. U tom smislu poštujmo i svoje najbezvrijednije stihove.

Razliku između velikih i nas dolje možda će najbolje objasniti primjer neponovljivog Da Vinčija. Naime, na samrtnoj postelji, plačući, reći će Da Vinči: “Umrijeću, a ništa nisam uradio!”. Mi se, nažalost, bojimo – umrijećemo, a toliko smo toga uradili. To je to. Veliki strijepe i sumnjaju, a mali već vjeruju da su veliki.

Nekada je nagrada vrijedila onoliko koliko slavniji postaješ kada je dobiješ. Danas, nagrada vrijedi onoliko koli novaca dobiješ za nju. Ako je, pak, dobijena, a nije zaslužena, u tom slučaju uzalud nam i slava i novac.

U životu jednog pisca najljepši su oni trenuci kad je djelo gotovo i kad nastupa ono razdoblje koje nazivam – krečenje. Kao domaćin pred slavu odaje, tako i pisac kreči svoje djelo, još kad ima dobru četku…sve pjevuši ko Maraja Keri na godišnjem odmoru.

Ne volim prazne i beskorisne intervjue, gdje uglavnom nabrajaju zasluge i uspjehe koji su naravno uvijek diskutabilni, a pri tome prećute kako je na Marsu klima veoma surova!

Na programu je opšta bježanija. Muškaraca u alkohol, žena u lijekove, djece na internet. Niko neće da bude sa sobom i svoj, osim amaterá. Amateri nikad nisu bili veseliji, a zašto i ne bi bili kad im nikad nije bilo bolje. Tancaju, pjevaju, pišu, slikaju – a kaznu ne plaćaju. A sajmovi knjiga su postali kao sajmovi peradi. Svaka selendra može da ih organizuje. I odjednom Gornji Vakuf postane Frankfurt, Donja Piskavica – Lajpcig. Danas svaki smarač može da se pojavi na televiziji i u novinama, ali to više ne znači NIŠTA. Ako imaš novca uopšte nije problem da u Veliku Obarsku dovedeš Madonu da izvede početni udarac na derbiju Mladost-Bratstvo iz Bronzanog Majdana. NEMA NIŠTA SKUPLJE OD GLUPOSTI.

Žmirim, ali kad oči otvorim vidim da je opšta kampanja u svijetu, a i kod nas, da ti glavna vijest iz kulture bude kako tamo neka Jovana i mili joj Željko zimuju na Maldivima, da je Eva Mendez ljepotica vrele kubanske krvi, prva riba planete za 2009., da misica Rahela prodaje donji veš u bescijenje, da je Kevin bio na roštilju kod Britni, a da nam je Rasel Brend, napokon, otkrio da spava s tri žene dnevno. Naravno da me je ganula vijest kako je četvrti slonić (napravljen vještačkom oplodnjom, a rođen na Floridi) dobio ime Barak, ali, ako nastavimo ovako, odosmo svi u K....... 
Interesantno
pozitivni glasovi: 2  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: