Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog

MUŠKARCI I RAZVEDENA ŽENA

Šta žena treba da uradi nakon razvoda?

1) KRENE U LOV NA NOVOG MLADOŽENJU?

2)POSVETI SE SEBI I DETETU(UKOLIKO GA IMA)?

3)KARIJERI?

4)POSTANE KUGUARKA?

5)ZALJUBI SE?

Od kako sam objavila status razvedena.Dobih milion ponuda za sex (koje ranije nikada nisam na ovom sajtu dobijala iako sam ih smatrala potpuno normalnim,uostalom ovo je sajt za muvanje i upoznavanje ).

Budući ne želim da se udajem više prva stavka definitivno otpada.

Druga se podrazumeva.Treću kao da sam prepisala iz Američkih filmova jer u ovoj zemlji je nemoguće naći posao a ne juriti za karijerom.

Pokušala sam,baš sam pokušala da budem sa mlađim.Al ne ide.A da večito imam mlađe da bih vratila sopstvenu mladost ili se osećala nadmoćnijom nema šanse ni za avanture.

Zaljubljivanje...to je tek posebna priča.

Kada sam se razvela žene su bile te koje su me optužile(naravno ne sve žene,većina),muškarci ti koji su rekli gore glavu i u nove avanture.Bez mnogo razmišljanja i osvrtanja koje ne vodi ničemu.

Ali otkud ta navala?

Šta muškarci vide u razvedenoj ženi?

SOLIDARNOST (ON JE IZLETEO JA ULEĆEM)?

PRILIKU DA JE NEKAKO ZAŠTITE?

OTVOREN PROLAZ ZA SEX?

PRILIKU ZA LJUBAV?

Uvek sam smatrala da muškarci razvedenu ženu smatraju polovnom robom.Znam da je kliše ali živimo neprestano u klišeu.Kao u pećinskom dobu a hvalimo se nekakvom emancipacijom.

Zaboravite to da je okolina pihvatila razvod kao nešto regularno.Ma koliko razvoda da ima oni će i dalje sažaljivo gledati na vas.Kao da ste ne daj Bože bolesni.Svaki vaš korak će se premeravari i o njmu suditi a ono NIE USPELA DA GA ZADRŽI lebdeće nad vama večno ma šta da je razlog razvoda.

Za porodicu ćete ponovo biti ona devojka pre udaje i uvrteće u glavu da ima prava da donosi vaše odluke.

Iskreno,tek sada sam shvatila da maximalno iskoristim sopstvenu slobodu.Radiću sve one stvari koje sam nekako zanemarivala u braku,tačnije koje nisam stigla da radim.

Dolazimo do zaljubljivanja.Mislim da je ono najbolje rešenje za prebrođivane razvoda ali žena u tom periodu muškarca želi da vidi jedino u vertikali kada ga tresne bokserskom rukavicom ili u sexu.

Sveže razvedena žena definitivno svodi barem taj trenutan period života na sex.

Naučila je da ništa ne traje večno.Spoznala konačnost.Snovi su joj se raspršili ali u isto vreme je doživela nekakvo rasterećenje.Prilku.Slobodu.Spoznati moć slobode nije mala stvar a nju možemo spoznati jedino nakon braka.

A muškarci...zaista moram da ih pohvalim.

Ništa nije generalno.Oni koji vide priliku za sex sa devojkama od dvadesetak godina videće i u razvedenim ženama.

Ja sam ipak za divno čudo nailazila (sem onog kretena koji je išao od jedne do druge a ide i sada)one koji vide prilku za ljubav.

Najveće oružje razvedene žene je spoznaja.Najveći neprijatelj strah.

Strah od novog.Strah od početka.Strah od ljubavi.Strah od veze...

Nakon dugog analiziranja,oplakivanja i šta već shvatila sam da život ide dalje.Da se sve desilo iz određenog razloga.Da sam postala potpuno druga osoba.

I da je moj jedini zadatak da se što više smejem.

A sex.Sex kao sex.Njega uvek ima ako ga želite.

Što se ljubavi tiče,ona je u nama.Samo i samo je na nama da li ćemo joj dozvoliti da izviri.

Treba već jednom da prestanemo da čekamo nešto ili nekoga.

I da shvatimo da nije stvar do nekoga ili nečega nego samo i isključivo do nas.I sudbine naravno.Ona uvek uređuje ali pokušaje ostavlja nama.

A kako da uredi pokušaje ako ih nema?

Nije lako biti razvedena žena.Ali jedina veća stvar od ljubavi jeste sloboda.

To svi tako često zanemarujemo.A slobodu večito guramo pod noge ili u rešetke.Ako je nemamo onda kukamo.

Ne ide to tako.Život ne nudi komplete.Ali prilike svakako nudi.

Postoji neka tajna odnosa muškaraca i razvedene žene...

Ali ja je još uvek nisam utvrdla.Princeza vam želi lep dan!
 
Interesantno
pozitivni glasovi: 100  |  negativni glasovi: 7

Napiši komentar:

Dickinson (35)
Svaka čast na razmišljanju...Jednom sam bio u vezi s udanom ženom i nije imala hrabrosti da se razvede,iako sam bio spreman i za brak i za njeno dijete.Bila je malo starija od mene,ali ljubav,uffff.Nije se razvela.Nakon što sam se ja oženio,ona se razvela u istoj godini...Osjećaji isti,nezamjenjiva..Ali,u životu nisam vidio nekog da se više plaši emocija i da se toliko bori protiv ljubavi,kao ona...Pa makar to bio i ja....Ne znam,mislio sam da dame više preferiraju ljubav od nas muškaraca,ali ona kao čeka nekog ko će eto,samo biti tu,da joj se nađe pri ruci i podijeli teret života s njom...Ja sam mišljenja da bi radije trebalo još jednom proživjeti ljubav,ako je već tu nego unaprijed strepiti šta će biti nakon toga ....
#42, 03.04.2017 - 20:30
lidija14 (51)
Svaka ti cast,odavno nesto tako dobro nisam procitala! Imas dar za pisanje,pisi jos o ovakvim temama! pozzzz
#41, 11.03.2012 - 11:14
Hvala Lidija
Veliki pozz
18.03.2012 - 09:10
"Postoji neka tajna odnosa muškaraca i razvedene žene..."Isto kao i tajna razvdnog muškarca i žene.Ne želim da popujem, pametujem, ili išta slično. Samo ponekad zaboravimo da je i život škola, i da se i u životu "ponavljaju razredi"...Posvetiti se djeci, ovo je podrazumijevana opcija, samo malo pažnje - djeca imaju svoje živote, poneko zna da se "zanese" u "posvećivanju", pa pokuša živjeti tuđi život, ili život svog djeteta...A, ko želi da se zaljubi i da voli, zaljubiće se i voljeti. Ko ne želi - neće.Ja, iako dva puta razveden, ne bježim ni od opcije trećeg braka. Radi čega? Loše iskustvo sa drugim osobama? Brak je prevaziđen? Sloboda?Niti ima "pravog" muškarca bez žene, niti "prave" žene bez muškarca. Uspjeh "zadržati" nekoga? Možda je neko nas "izgubio"...Sve u svemu, divan blog...
#40, 28.02.2012 - 14:01
Hvala Ti
Slažem se sa tobom i dopada mi se kako razmišljaš
18.03.2012 - 09:12
Milijana33 (39)
uvek kažem da ako ne možeš pomoći nekome nemoj mu ni odmoći ili nabijati na nos to što si pomogao, ili brojati šta je ko učinio za tu decu ili nije ... sve je to nebitno ... hvala onima što hoće da pomognu ... a hvala i onima što neće, samo nek me ne diraju i nek me puste da svoj život konačno uredim onako kako ja smatram da treba ...ne volim svadje i rasprave, toga se klonim ko djavo od krsta, a naročito mi sad nisu potrebna prebacivanja tipa "mogla si da sačuvaš taj brak zbog dece" (a prilično je loše mučiti i sebe i decu ostajanjem u braku koji je loš i koji ne funkcioniše, jer se to odrazi na njihovo mentalno zdravlje pre nego relativno normalan razvod) ili "verovatno si ti kriva što nisi mogla da držiš jezik za zubima" i sl. ... zajednički život (pa, samim tim i brak) je u stvari jedan veliki kompromis ... i ne treba samo jedna strana da bude ta koja će da čini ustupke svima i da sve svoje navike promeni zarad drugih ... veliki pozdrav!
#39, 28.02.2012 - 00:44
Sve sam pročitala.Od reči do reči...Slažem se sasvikim slovom.Ma šta da kažem pokvarilobi utisakJedino što ću da kažem jeste da mi je čast što si napisala ove komentare baš kod mene na blogu.Retko ko bi imao petlju da učini tako nešto!Bravo!Bolje da si ti pisala post!Pozdrav od srca!
28.02.2012 - 19:46
Milijana33 (39)
sve je u načinu posmatranja cele situacije i u načinu prihvatanja iste ... nije moglo, pa šta sad ... nisam ni prva ni poslednja koja se razvela, pa još ima i decu pored sebe ... ako sam se razvela, nije svet stao zbog toga ... život ide dalje i nema reprizu ... moj stav je da ni deci ne treba ulepšavati situaciju, već im odmah u startu reći pravu istinu, ali se i postaviti tako da im se da na važnosti - da oni odluče kad i koliko često će da vidjaju oca, smatram to isključivo njihovom odlukom i niko nema pravo ni da im to zabrani ni da im uskrati ...teško je, ali se sve izgura ... ne kaže se džabe "ono što te ne ubije samo te ojača" ... po meni su razvedene žene izuzetno hrabre i jake, jer se treba uhvatiti u koštac sa svim problemima koje razvod donosi, naročito ako su tu i deca ... prevelika odgovornost je spala na ledja žene koja je posle razvoda ostala i samohrana majka ...
#38, 28.02.2012 - 00:44
Milijana33 (39)
apsolutno tačno! kad kažeš da si razvedena žena kao da dobiješ neki pečat na čelu ... jedni te osudjuju (porodica, jer si po nekom modelu ti krivac za razvod, uglavnom, i onda smatraju da treba oni da uzmu stvar u svoje ruke i da, pošto si sad spala na to da moraš jednim delom finansijski da zavisiš od njih, mogu da te kontrolišu i da si dužna da im podnosiš račun - gde si bila, ko te to zvao, s kim se to toliko dopisuješ, moraš da glumiš ucveljenu udovicu (molim prave udovice da se ne uvrede) i da se zatvoriš u četiri zida, nigde ne izlaziš, staviš sebi amove i jedino što radiš je da vodiš računa o deci i da nemaš pravo na to da se vratiš nekom normalnom životu, a ne shvataju da ti deci trebaš upravo raspoložena i mirna, a to jedino možeš da postigneš ako si i sa emotivne strane na neki način ispunjena) ... drugi te posmatraju kao da si bolesna (jer kad tražiš posao, čim kažeš da si razvedena i da si samohrana majka, beže od tebe kao da, ne daj Bože, imaš kugu ili sidu, iako naglasiš da ima ko da ti pomogne oko dece i da su deca samostalna) ... a treći bi samo da iskoriste situaciju (ovo se odnosi na muškarce), jer tebi kao razvedenoj ženi naročito fali ***, pa ko veli, hajde da oni pripomognu ... pri tom, najčešće ima oženjenih muškaraca koji bi kao neku neobaveznu avanturu, baš iz razloga što si ti razvedena i pretpostavljaju da nećeš praviti scene i da im žena neće saznati ... a opet ima i četvrtih (to je okolina u kojoj živiš), oni obično imaju dve vrste komentara: 1. "jao, vidi ona jadnica, teško joj je, muž je maltretirao, dobro se oslobodila" i 2. "uf, vidi ona sad raspuštenica, moramo da čuvamo muževe, verovatno je već krenula u lov na nekog novog a još se nije ni osušilo mastilo na papiru za razvod" ...
#37, 28.02.2012 - 00:43
zemo (43)
zanima me sta radite i cime se bavite.
#36, 28.02.2012 - 00:19
RitamSrca (29)
Zanimljiva teorija... Da li sve tako razvedene misle?? :) Ne mislim zbog ***a, vec zbog slobode :)
#35, 27.02.2012 - 22:00
To već ne znamAli ima dosta komentara od razvedenih žena na blogu...
27.02.2012 - 23:01
beta975 (42)
lepo si sve to opisala i rekla
#34, 27.02.2012 - 19:13
Hvala Beta
27.02.2012 - 20:05
vanja022 (36)
A ***.*** kao ***.Njega uvek ima ako ga
#33, 27.02.2012 - 18:58
Nisi dovršio ali tako je...Njega uvek ima ako ga stvarno želiš
27.02.2012 - 20:04
1  2  3  4  5  [»]