Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog

DA LI SU SVE ŽENE ISTE? I ŽENE SE ZALJUBLJUJU U PRIČU MUŠKARCA

Večeras imam na umu dve teme.Prva je predrasuda SVI SU ONI ISTI(ILI SVE SU ONE ISTE) .Druga žena se zaljubljuje u priču muškarca a ne u izgled.

SVI SU ONI (ONE ISTE)

Tako se često srećemo sa ovom konstatacijom.U oba smera putpuno jednakim brojem i intenzitetom.

Mišljenja sam da su generelaizovanja i predrasude najveći izvor razdora među polovima.Dakle...kada izričemo tu rečenicu? Kada smo povređeni? Uočavajući nekadašnje veze ili veze iz okoline? Kada smo nezadovoljni ili sami? Kada se razočaramo?

Muškarci su stoka žene su kurve.E pa nije baš tako.Ja ću u svoje ime da govorim da ne ispadne ponovo da govorim u ime svih.

Dakle...Koliko god veza imala ranije svaka je za mene različita.I svaki je muškarac potpuno različit.Trudim se da pamtim samo lepo,pa i iz braka.Zar je važno kako se završilo?

Važno je šta smo naučili.Da li smo izvukli neka lepa sećanja.Umem ja da se zanesem i ocrnim tog nekog sa kim sam bila ali se istog momenta pokajem.Ima ljudi koji su nezreli za nešto kao što je porodica,dete,pa i veza ali ne možemo druge da krivimo večno.Niti čitav pol.

Uživala sam jedno vreme izvesno u svakoj mojoj predhodnoj vezi i svakom ko je samnom bio sam zahvalna na tome.Što ja važnije mislila sam da je to to.A to je najlepši osećaj.

E sada što se predrasude tiče svi su oni isti reći ću ovako...

Žena će se prema muškarcu uvek postaviti u zavisnosti kako se on postavi prema njoj.Ne kažem da nema onih žena koje gledaju interes.Ni njih ne krivim.Moguće da su potekle iz siromašnijih porodica pa su bile uverene da će tako obezbediti decu.Tek su kasnije saznale da su pogrešile i pokajale su.Ne treba baš kamenom ni na njih.Niko bezgrešan nije.

Ali kada bi svi bili isti ništa ne bi imalo smisla.Ne zaboravite da jedna žena može da se postavi potupuno drugačije čak suprotno prema dva muškarca.

Niko nije isti.Čak...čak smo i svi mi različiti u različitim periodima i prema osobama...

Predrasude stvaraju mržnju i razdor a mi ništa bolji nismo nego kada bi se vratili u vreme od pre nekoliko vekova.Dokle god vladaju takve predrasude...dotle će sve ići naopako.


ŽENA SE ZALJUBLJUJE U PRIČU

I opet krećem od sebe.Ma može on da bude Bred Pit.Ma može da bude nekakav klinac koji može 100 puta dnevno izvajanih mišića bla bla bla ako me ne opčini rečima i pričom izgedom neće nikada.

U svakog muškarca sam se zaljubila na osnovu priče.Nekakve nade u zajedničku budućnost,osećaja sigurnosti...vremenom sam shvatila da je to potpuno pogrešno.Da ne može muškarac da stvori budućnost i da sve može da se rasprši u samo jednom trenu.

Opet imuna na reči nisam ostala.Samo što je slatkorečivost zamenilo ogromno razumevanje.

Da li lagati ženu?

U jednom se slažem sa net švalerima i tzv kazanovama.Da lažu žene zato što one tako žele.Svakoj ženi prijaju lepe reči.Ali ih ne izričite u prazno kao da duvate balon koji će se svakog čaša raspuknuti.

Žene se zaljubljuju u reči.Njima čak ni slika muškarca nije potrebna ukoliko on uspe da ih privuče i privoli rečima.U ženinom mozgu svetli milion lampica.

Ne bira ona samo muškarca,partnera za sex...ona bira oca za dete,nekoga ko će se dopasti porodici okolini (potpuno pogrešno znam ali tako je)

Lepe reči nisu na odmet ali nikako ukoliko su nepotkovane.To vam je kao da pišete nevidljivom olovkom.Nije teško sa ženom.Samo treba umeti.Žena prvenstveno traži razumevanje.

Onaj ko generalizuje i poredi je sa ostalim žena izgubio je u startu.

Na posletku..ponavljam ono što stalno ponavljam.U svom ovom haosu i ludilu žena treba pre svega da bude žena ali i muškarac muškarac.Toliki trud da se dopadnemo jedni drugima i sretnemo tog nekoga vodi u često menjanje uloga.

I sve većeg razdora među nama. 
Interesantno
pozitivni glasovi: 41  |  negativni glasovi: 4

Napiši komentar:

nislice (46)
#12, 31.03.2012 - 22:43
srlemace (51)
bravo ALF
#11, 31.03.2012 - 18:24
Smorivoje (24)
Gade mi se one koje padaju na price kao i sve ostale koje padaju bilo na sta a ne gledaju u coveku ono najlepse a to je dobrota i pamet . Ja cu pre celi zivot biti sam nego biti sa nekom koja je pala jer sam joj* ja nesto pricao sto ona zeli da cuje.
#10, 31.03.2012 - 14:33
Smorivoje (24)
Tuzno je to sto i padas na pricu a ne na neke njegove osobine... Pricu svaka budala moze da smisli ...
#9, 31.03.2012 - 13:55
Svaka žena pada na priču
Ne može svaka budala.Veruj mi
onda bi svaka budala imala koju hoće
31.03.2012 - 14:27
mimikod (41)
zena trazi razumevanje,..a kada voli voli svim svojim bicem.moje misljenje..ha,ha kada je dobar *** sve ostalo bude o.k...pozdrav
#8, 30.03.2012 - 09:35
Hahahaha ok za sex i ja mislim isto )
A ovo da kada voli a voli jednom ,eventualno 2 puta u životu iskreno
Veliki pozz
30.03.2012 - 20:30
goran0808 (45)
ako neka zena kaze da su svi muskarci isti!!! zar nije to malo previse iskustva??
#7, 30.03.2012 - 08:01
Hehehe
Pa ok ali isto važi i za muškarce ))
30.03.2012 - 20:29
Dnaj (52)
Ako nemas interakcije s njim...razmene misljenja, ako nema razumevanja za pola stvari ili tema koje te interesuju, ako se ustrucavas da mu ispricas ovo, pa kasnije ono, ako ne ume lepo da se izrazi, kulturno i s postovanjem, ako te gleda òdozgo`, i jos nekih slicnih stvari...

Ko je o làskanjima govorio?!
#6, 29.03.2012 - 22:58
Dobro...to se vidi valjda u početku...
Posle počinje problematika
Ja sam govorila jer žene padaju na to
30.03.2012 - 20:29
nislice (46)
#5, 29.03.2012 - 22:29
29.03.2012 - 22:39
vitezkoja (41)
voliš lepe reci(lažljive) išta si sa njima postigla iliti šta ste sa njima postigle od" lepih "reci sem što vam prijaju ušima a posle se kajete posipate pepelom i stvarate stereotop o muškarcima da su svi takvi slatko recivi i ostali epitete kojima nas kitite i onda krece prica sa naše strane znase koja opet stereotipna da ste sve nevernice i lažljivice da sve što radite radite iz nekog racuna ne iz ljubavi o kojoj toliko pricate i velicate do svih granica jer birate samo određene reci i osobine koje merite dubinom đepa markom auta i ostalim matrijalnim osobinama a izgled i um su sporedne stavke koje nisu toliko važne .i tako dolazimo u situaciju da ganjamo sami sebe nekim pricama koje nikuda ne vode samo se vrtimo u krug

#4, 29.03.2012 - 20:45
Ne vrtimo se
Ne mislim da su svi isti!
To je poenta
Lepa reč po koja,da...ali ne da se pliva u lažima zarad ne znam čega
Ja sam lekciju naučila
Nito ičekujem lepe reči,razumevanje samo
29.03.2012 - 20:51
kada te meduonicar uhvati onda pocinje slepilo hehe i nesijaju 1000 lampica i refrektori se popale u glavi moj ja uvek stojim iza kafice
#3, 29.03.2012 - 20:34
Hahahahah jaoooooooooo kuku ))
29.03.2012 - 20:50
1  2  [»]