Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
mandarinica blog

NE-moguca misija...kako ostati prijatelj sa bivsim parterom...c-p

Tvoj bivši je osoba s kojom si provela određeni vremenski period, s kojim si delila svoju intimu te je stoga razumljivo da ti je do njega stalo i da ga ne želiš u potpunosti izbaciti iz svog života. Odlično ste se slagali u puno stvari, ali ipak mislite kako bolje funkcionišete kao prijatelji.

Možda ti se čini kako je status super frendova nakon veze lako postići, ali situacija je kompleksnija nego što misliš, stoga je potrebno slediti ovih par pravila:

Pokaži poštovanje
Bez obzira na to kako ste vas dvoje prekinuli, imaj na umu da ste se jednom voleli. Poštuj vezu koju ste imali na način da ne iznosiš van vaš prljav veš, a širenje ružnih glasina o njemu zaboravi odmah. Možda trenutno misliš kako je on najgora osoba koja je kročila ovom planetom, ali to zadrži za sebe. Nikad ne znaš u kojoj ćeš ga varijanti poželeti natrag u svom životu.

Pusti da vreme učini svoje
Prekidi su uglavnom teški i zato zahtevaju određeno vremo za oporavak. Pre nego što stvarno možete postići prijateljski odnos, dozvoli si da ga preboliš. Želeti ga potajno natrag i očekivati neki normalan odnos jednostavno je nemoguće. Osećaćeš se loše zato što žudiš za nekim ko ti ne uzvraća na isti način. Možda će u početku biti teško ne čuti ga svaki dan, ali uzmi vremena koliko god je potrebno kako bi svoje misli dovela u red i ne uništila šansu da ga ponovno imaš u svom životu, ali u drugačijem obliku veze.


Samo pusti
Verovatno ima nekih nerazjašnjenih situacija o kojima bi htela s njim popričati, ali od toga moraš odustati. Shvati kako više niste par i prestani se ponašati kao da jeste. Time možeš prouzrokovati samo svađe i natezanja koje želiš izbeći ako se s njim ne misliš mrziti. Posle prekida se pomiri s činjenicom da će neke stvari ostati visiti u vazduhu i da je najbolje da ih ostaviš takvima kakve jesu. Prijateljstvo između vas može nastati samo na temelju ljubavi, a to ćeš postići izbegavanjem bilo kakvog zameranja.

Kreni dalje
Moglo bi se dogoditi da počneš preispitivati svoju sigurnost koja se tiče prekida. Nije čudno ako osećaš žaljenje za vezom koju si s njim imala, ali nemoj zaboraviti zašto ste vas dvoje zapravo prekinuli. Vrlo je verovatno kako je za to postojao dobar razlog. Osećaji dvoumljenja često nastaju zbog zbunjenosti nastale usled promene smera vašeg odnosa.

Vodite život svako za sebe
Čak i ako ste skroz preboleli jedno drugo, ne znači da će biti ugodno slušati novosti o njegovoj novoj devojci. Izbegni poveravanje detalja koji se tiču vaših novih veza. Imaj na umu da s bivšim ne možeš imati onu razinu prijateljstva kakvu možeš imati s nekim s kim nisi bila. Neke se granice moraju znati i njih izbegavaj prelaziti, zato svoje ljubavne dogodovštine zadrži za sebe i svoje drugarice.


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 12  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

nislice (47)
#2, 31.03.2012 - 00:51
pozzz...i hvalaaa
31.03.2012 - 08:06
#1, 30.03.2012 - 15:24
hvala draga..ljubim...
30.03.2012 - 16:56