Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog
Stajala je pred njom i zurila u vrhove njenih cipela sa vrtoglavom potpeticom.Njegova žena sada joj je delovala toliko drugačije od one ženice koju je tek ponekad viđala kada bi svraćala u njihovu kuću da donese neki ugovor ili prezentaciju ukoliko je bilo hitno.

Tada je uglavnom nosila farmerice i baletanke.Velike džempere na raskopčavanje a kosa joj je večito bila pokupljena u konjski rep.Uvek ju je nudila pićem i kolačima.U to vreme bila je ubeđena da je kolače ona pravila.Da su njeni osmesi bili pravi a da se o njenom životu raspitivala iz najbolje namere.

Tek sada kada je pred sobom gledala ženu od 45,sa savršenim telom i licem.Obučenu u strukiran sako koji joj je isticao tanak struk i usku suknju tek iznad kolena shvatila je koliko je bila glupa.

Najviše ju je probadao njen namšten osmeh,toliko uvežban da bi nevešti neznanac pomislio da je pravi.Odjednom joj je sve delovalo tesno.I kancalarija.I firma koja se protezala na nekoliko hiljada kvadrata.Bila joj je pretesna i sopstvena koža.

Sada je potpuno jasno da je ona,njegova žena od samog početka znala sve.Što uključuje period od pre punih 8 godina kada su našu junakinju sa svojih 25 primilu u firmu koju je držao on.

Najpre zaposlena kao sekretarica ubrzo je dogurala do šefa marketinga.Par godina kasnije i do direktora iako je u firmu primljena sa srednjom školom.On je to uradio.Kao da je znao da će to uraditi od prvog dana kada ju je ugledao na razgovoru za posao.

Počinila je najveću grešku.Opčinila ju je moć.Uspeh.Napredak.Ona koja ni posao do tada nije imala nekoliko godina, sada je radila u velikoj kompaniji sa izvesnom budućnošću zemlji u kojoj se sutra ne poznaje.

Nije mu ona bila samo ljubavnica.Ona mu je bila desna ruka.Živela je za firmu.Za njega.Nemojte misliti da nije osećala grižu savesti.Najgora kazna je bila što na budućnost sa njim nije ni pomišljala.Ne,oni su imali devojčicu.A njoj na pamet ne bi palo da gradi sreću na tuđoj nesreći.Da,volela ga je.

Za svih 8 godina,imala je samo jednu vezu sve cilju kako bi se otrgla od njega.Od svega.Započela novi život i ostavila njemu njegov.Sada kada se vrati u taj period i odlazak njenog nekadašnjeg skoro pa verenika bez razloga sve je bilo jasno.Ona je sve sredila.Njegova žena.

Planirala je to odavno.Najuspešnija osveta je kada taj kome se svetite pojma nema o tome.Kada i ne sluti.Za takvo su svećenje zveri melemi.

Ne bi ga ona postavila u situaciju da bira nikada.Ali protiv ljubavi nije mogla.

Živela je za njega.Disala za njega..Pratila ga na putovanjima.A sve za uzvrat...znala je da ima deo njega.Deo koji nije imao niko.To joj je bilo sasvim dovoljno.

Jedno mu je samo zamerala.Što se nije više založio za nju.Ali kada bolje razmisli nije ni mogao.Ona,njegova žena je sve vešto ispalnirala.Tako da skoro da nikome nije ostavila izbor.

Uhvatila ih je u krevetu u jednom od njihovih stanova.Iako je isto mogla da učini i pre godinu,dve,tri,osam.

U isto vreme je optužila nju da je krala.Nju koja bi pre dinar svoj dala nego što bi taj isti dinar falio firmi.Nju koju su poštovali svi.

To joj nije bilo dovoljno.Pozvala je njega.Njega koji je u njenom životu bio pre njega.Našoj junakinji je tek sada bio jasno otkud toliko raspitivanje.Glumljenje prijateljice.Tešenje.

Taj on bio je njena velika ljubav.Roditelji su ih sprečili za brak tvrdeći da neće imati gde da žive.Posao je bilo tako teško pronaći.Nisu ga imali ni ona ni on.Sve dok on nije objavio da se ženi.

Ona,njegova žena mu je dala svotu novca ubedivši ga da joj predloži novo radno mesto u firmi u kojoj se zaplslio on.Mučenje.Ta žena je imala vidu mučenje.

Namestila je sve dogovorivši se sa ljudima.Pobogu pa oni su jedna od najuticajnih porodica gradu.Razume se ponuda je usledila kada nije više imala izbora.

Sada je stajala pred njom i čestitala joj.Ona,njegova žena koja je odmah uskočila na njeno mesto tobože samo dok ne nađu nekog novog.
Naša junakinja je znala da sa tog mesta neće otići dokle god firma postoji.

Rekla joj je i da veruje da nije krala ali da su pravila takva i da nemaju vremena za gubljenje niti žele da se izlažu riziku nepoverenja kod klijenata.Dodala je i da to nema veze sa vezom nje i njenog muža.Da uvek gledaju šta je u najboljem interesu za firmu.

Želela je da vidi njega.Tako je želela.Sve, dala bi sve samo da ga zagrli.Da joj kaže biće sve u redu-

Ma nije važno njoj bilo ništa.Ni posao.On.Samo on.

Ali baš u to vreme on je bio na sužbenom putu.Još jedna njena manipulacija.Na taj put je trebala da ode ona,njegova žena.

A ona...naša junakinja je stiskala šake osećajući neverovatan bol u grudima

Znala je.Znala je da je ova žena bez njenog znanja kontrolisala čitav njen život.I negde duboko sebi nije se ljutila na nju.

Svi oni momenti,mometi sa njim nisu se mogli meriti ni sa čim.

I da se vrati ponovo u prošlost zna da bi isto učinila.Ne zato što je tako pravilno.Njeno je srce ne bi pustilo da učini drugačije.

Znala je da je kraj.Da ova žena ima neverovatan uticaj i na njega i na posao na koji ona sada prelazi.Da je verovatno sve izrežirano i da će uskoro ostati bez njega.

Sve je znala.Znala je i da će joj svaki dan predstavljati pakao dok bude uživo gledala krah nekadašnjih snova.I da će isto biti i ma gde se zaposlila.

Ali nije žalila.

Ne,zbog svega što je bilo sa njim.

Neće se više čuti.To je osećala.Znala.

Takođe,znala je da bi za njega dala život ukoliko je to potrebno.

Nakon što su se rukovale,žena i nekadašnja ljubavnica nastavili su u različitim pravcima.

Do ne tako davno obe su išle u istom.

Naša junakinja je znala da ju je,nju,njegovu ženu, vešto odigrana igra ostavila u poziciji brižne i verne supruge koja neguje topao dom.

A da je ona razapeta večno na stubu strama.

Nije je bilo briga.Nije, jer vreme koje je provela sa njim nije moglo da se plati ničim.
 
Interesantno
pozitivni glasovi: 18  |  negativni glasovi: 2

Napiši komentar:

#5, 02.04.2012 - 23:51
03.04.2012 - 19:43
Wau malena...lepo ja tebi kazem...pisi knjigu...bice best seler!!!
#4, 02.04.2012 - 23:45
Možda i napišem tj možda i objavim.Ko zna
03.04.2012 - 19:43
nislice (47)
#3, 02.04.2012 - 22:26
02.04.2012 - 22:47

Hvala vatrena!
02.04.2012 - 21:22
vitezkoja (42)
prica necijeg života slican necijem nebi da komentarišem zato bez komentara super tekst
#1, 02.04.2012 - 20:53
Svakako...ne samo nečijeg nego mnogih...
Hvala
02.04.2012 - 21:03