Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
matricaria blog
Drage moje i dragi moji, svi koji ste na ovim stranicama osvanuli u svojoj potrebi za ljubavlju...
Evo kratkog životopisa jedne još uvek neostvarene žene.
Ja sam očigledno, jedna veoma, veoma smešna žena.
Udala se dosta kasno. Rodila devojčicu sa predumišljajem. Ono što nije bilo sa predumišljajem (možda podsvesnim, jer izabrati infantilnog partnera a posle odbiti da mu glumiš roditelja) to je bio razvod. Posle idi-mi-nadođi-mi od 6 meseci (malo kod švalerke, malo kod žene) a sve u kontekstu "obe vas volim", posle jednog saobraćajnog incidenta kada umalo da ostanem bez sebe, pomislila sam da je bolje da se razvedemo, nego da dete ostane bez majke. To je bila suštinska odluka. Razvod je tehnički usledio nekoliko meseci kasnije, uz zanimljive peripetije (smrt svekrve na mojim rukama, ma da ne pričam!).
Tako ostanem ojađena i šutnuta, sa svojih 40 godina, sa detetom od 5,5, u podstanarskom statusu.Odnosno, tada sam rekla svom mužu: a sad ja kažem spakuj stvari i vrati ključ, a ti se ne vraćaj. Još godinu i po nakon toga bio je ljut što sam potegla tužbu, i zamerao mi zašto ga nisam pustila da "ga prođe".
A ja jednostavno nisam mogla tako da živim.
Zašto vam pišem sve ovo? Meni je lakše. A možda neko nešto nauči.
Dakle, kada sam odlučila da muž izlazi iz mog života, jer ne mogu više da živim na taj način, bez samopoštovanja, da mi je dosta i muškaraca i seksa, i ko će mene da pogleda, razvedenu ženu sa detetom, i još da taj neko bude slobodan, neću nikog da otimam kao što su meni oteli, ma ne mora NIKO NIKADA DA ME POGLEDA, JA GOSPODE OVAKO NE MOGU DA ŽIVIM, SUTRADAN sam srela čoveka koji me je pogledao....Par meseci kasnije počeli smo vezu...koja je za mene bila ljubav.
To je bio neoženjen i slobodan muškarac, muški privlačan. Pomislila sam da me čika Boško zeza.
Rekao mi je odmah da ne želi brak samnom, da želi samo da mi pomogne...Ni ja nisam sad nešto potrčala da se ponovo udajem, rekla sam, ali nikada nisam zatvarala bilo kakvu mogućnost. Tako, ušla sam u tu vezu, celim srcem, celim bićem, dušom. U jednom trenutku - ima tome već tri godine - napisala sam mu - ako se nekada odlučiš na očinstvo rado bih bila majka.
Baš sam želela dete sa njim.
Nikada mi nije odgovorio.
Veza nam je trajala 4,5 godine. Do ovog ponedeljka. Koliko god da sam se trudila da to bude kompletna, celovita veza, nisam uspela.
Prvo, što me je strašno bolelo, a na šta sam pristala, držao je našu vezu u tajnosti. Pred drugima. Nikada nisam upoznala njegovog oca, nikada nisam videla njegovu sobu, majku sam srela tri puta (slučajno).
Nikada me nije zvao na svoje proslave.
Rekao mi je u startu da mi ništa ne nudi.
Da je tu samo da mi pomogne.
Redovno je promašivao kada mi je rođendan.
Bio je fantastičan u seksu. To je postao transcendentalni seks.
Ili je to samo moj doživljaj. Jer mi je pre tri dana reka da ima "utisak da treba da izađe iz veze", i to je bio šah-mat. Rekla sam mu OK, neću ti stajati na putu.
Zadržavati nekog silom da ostane, nemoguće je! Pitala sam ga šta mu ne odgovra, da li je izgubio interesovanje za mene, rekao mi je veza nema perspektivu, nikada se samnom ne bi oženio, ovako ćemo dobiti šansu da sretnemo prave partnere. Pitao me je zašto plačeš: Teško mi je, rekla sam (I dalje plačem).
On od početka nije hteo da prihvati moje dete.
I eto, dragi moji - mogu samo da se žalim na sebe.
Nije me zavaravao. Nije me lagao. Nije mi nudio ništa.
Ali ja jednostavno ne umem da budem s nekim ako nisam celim bićem i srcem tu. Ne mogu da kažem do crtke. Ne umem da držim srce na uzdi.
Bilo mi je lepo. A i mučio me je. Umeo je da bude bezrazložno ljubomoran, i neke situacije smo preživeli samo zahvaljujući mom strpljenju i ljubavi.
Ali u zadnje vreme je počeo sasvim hladno da se javlja na telefon. Nema više udvaranja. Nema osećaja da i on mene željno čeka.
Tako se priča završila. Rekao mi je: pozovi me kada osećaš potrebu (kakvu potrebu?) Rekla sam neću te zvati. Rekao mi je: možemo da ostanemo u komunikaciji. Rekla sam bolno mi je da ostanem u komunikaciji.
Volim ga i želim mu sve najbolje, ali dok ga ne prebolim ne želim da ga viđam. Dok ga ne prebolim, dok ne budem ravnodušna prema njemu kao prema muškarcu.
Znam kako bole čukljevi, ušinuta kičma, vene, znam šta su porođajni bolovi, ali sada me duša boli. Treba vremena da prođe.
Danas sretnem dekicu koji mi kaže da za nekoliko dana slavi zlatnu svadbu.
Ja i moja žena za 50 godina braka se nikada nismo posvađali.
Čika Boško čini čuda.
Lično mislim da nikada više neću pristati da budem s nekim ko me ne prihvata sa sve mojom prikolicom.
I ne moram više da budem s nekim, ako je to Božja volja.
 
Interesantno
pozitivni glasovi: 11  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

nislice (47)
#1, 18.04.2012 - 21:20
Hvala. :3
19.04.2012 - 20:41
 

Korisnik
offline
offline matricaria (51)
Srbija, Nišavski okrug, NišBlogovi: tagovi
nema tagova