Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
mandarinica blog


Posle nekoliko dana samoizolacije uzrokovane vremenskim neprilikama, konačno se pre neki dan nakanim da izađem iz kuće i dogovorim se sa Zoranom i Majom da se nađemo u gradu. Sednemo u kafić, unutra toplo, milina prava, pijuckamo espresso sa mlekom i uživamo. Na stolu gomila tračerskih časopisa, listamo ih zajedno i smejemo se najnovijim kretenizmima naših “VIP ličnosti”. Okrećući stranicu, uočavam naslov “TOP 10 SRPSKIH FRAJERA” i jednim brzim pogledom prelećem po tekstu.

Kao što sam i očekivala, u zemlji Srbiji se frajerom smatra svako ko ima malo mišića, besna kola, kreditnu karticu sa povećim limitom i na prvu loptu deluje nadrkano. Tako predvidivo. I posle se pitamo zašto nam pri svakom novom upoznavanju dečko umesto osmeha tresne ključeve od kola pod nos… Jednostavno, u tom trenutku sam morala da se zapitam “Šta zapravo čini pravog šmekera?”
Fizičke karakteristike i stil

Po mom mišljenju, fizički izgled igra najmanju ulogu u definiciji pojma “šmeker”. Naravno, neću sada da budem licemer i kažem kako nije nimalo važan i kako je to poslednje na listi. Nije. Fizički izgled je bitan za prvi utisak, tek toliko da znaš da li ti je neko privlačan ili ne. Urednost i održavanje lične higijene je mnogo bitnije od toga da li neko ima biceps kao Van Dam ili pločice na stomaku kao Danijel Krejg (nije da potcenjujem zgodne momke, samo naglašavam da nije presudno). Šmeker ima pogled koji učini da u punoj prostoriji vidiš samo njegove oči.


Takođe, uvek lepo miriše. Ne mora da bude u pitanju neki skup parfem, i losion za posle brijanja sasvim fino odrađuje posao. Uredne šake, lepi zubi i svež dah se podrazumevaju, jer da se ne lažemo, koliko god cigareta među prstima izgledala sexy, niko ne obožava da se ljubi sa pikslom. Što se samog stila tiče, pravila su prilično jasna. Svaki muškarac koji drži do sebe ima bar jednu crnu košulju, klasične farmerke, plitke neupadljive patike koje mogu da se kombinuju i po mogućstvu dobru kožnu jaknu. Naočare za sunce (nikako one male, “brze” , koje ukazuju da je lik zaspao u ’90-im) i dobar sat su sasvim dovoljni što se detalja tiče.
“Ko “ je on zapravo

Ovde ima dosta prostora za polemiku, tako da ću se držati ličnog stava i mišljenja šireg kruga drugarica.

Šmeker je onaj koji uvek zna šta hoće i to i dobija. Sve uz osmeh, naravno,nadrkanost je odavno izašla iz mode. On preuzima inicijativu, prilazi bez straha da će dobiti korpu. Lepo je vaspitan i u stanju da svaku ženu počasti komplimentom. Samopouzdan je, jer ako ne može sam sa sobom da se dogovori ko je i šta je, teško će ubediti neku od nas. Nije opterećen novcem i skupim kolima, zna da normalnoj devojci to ni najmanje nije bitno. On vozi juga kao da je ferari.Neki muškarci su u zabludi kada misle da inteligencija nema veze sa tim koliko je neko dobar frajer. Itekako ima i šmeker je toga svestan. Plitki i ograničeni momci nikako nisu na ceni , ma koliko ostalih tačaka šmekerizma da poseduju. Takođe, elokvencija je jedna od veoma bitnih osobina. Zna da mu je džaba što je pročitao sve ruske klasike i što poznaje Ajnštanovu teoriju relativiteta ako ne zna da bekne i da održava konverzaciju (da se razumemo, niko ne očekuje poznavanje ovih oblasti, ovo je samo primer).

On je u stanju da nasmeje devojku, ali isto tako je spreman i da se našali na sopstveni račun. Šmeker neće biti sa svakom ribom samo zato što mu se može, on se ne vodi onom glupom devizom “od birača nema jebača”, već pažljivo traži devojku koja mu najviše odgovara.


Kada je nađe, drži je kao malo vode na dlanu jer je dovoljno svestan sebe da se ne plaši da će mu to ugroziti muškost. Pravi frajer će tek s vremena na vreme govoriti o svojim osećanjima, zato što zna da su dela ta koja se stvarno računaju. Nikada ne guši, pušta te da ti budeš ti jer se ne plaši tvoje ličnosti. I naravno, on je zašitnik, na njega možeš da se osloniš jer znaš da će on uvek biti tu da te pridrži ako padneš.

Zadubljena u svoje misli, zatvaram časopis, pomislim na svog frajera i nasmejem se, srećna što sam ga upoznala. U pravu je moja Maja kada kaže da ne postoji puno takvih. Sa tim genom se uglavnom rađaš i niko ne očekuje da imaš razvijene sve navedene osobine . Ali ipak, šmeker se i postaje. Slažem se da je to poprilično mukotrpan posao, kada se uzme u obzir sve ono što sam gore napisala. Ipak, činjenica da je svaka od nas bar jednom do bola volela nekog takvog i bila spremna na sve zbog njega, daje dovoljno podstreka da se makar pokuša. Ili ipak tražimo previše?


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 26  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

Shakymich (43)
To u prici...a u zivotu?
#2, 18.05.2013 - 01:39
18.05.2013 - 11:48
pozzz super
#1, 23.04.2012 - 00:09
hvalaaaa
23.04.2012 - 10:21