Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog
Sedela je sama u uglu svoje sobe.Imala je tako malo vremena za sebe.Obaveze oko dvogodišnjeg deteta kao i posao koji je izgubila iziskivali su jedan potpuno dinamičan a opet u isto vreme statičan ž kao i potpuno odsustvo socijalnog života.

Na trenutak je ponovo bila one vesela devojka.Koja je putovala.Družila se.Iskakala iz veze u vezu.Činila ludosti i gluposti iz ljubavi.Imala svje snove kojima je tako ponosno težila.Brak.Ona zaprvo nije želela niti brak niti decu.Verovala je da može da živi sa nekim ili da ga samo voli bezuslovno.A da je taj neko sa njom iz ljubavi.Ne radi dece,rodbine,braka,društva ili samo zato što je tako propisano i tako se mora.Užasavala se propisanog.Pravila.Bila je ubeđena da je ljubav sama po sebi slobodna.Da ne iziskuje nikakve potrebe.I znala da će joj se kad tad dogoditi.Čvrsto je verovala u to.Ona se nikada neće udati.Tako je govorila.Potpuno suprotno od njenih vršnjakinja koje su žudele za princom i venčanicom.

Vi razmišljate samo do svadbe,često im je govorila.Zar ne vidite primere oko vas? Niko nije srećan.Papir ne garantuje sreću i ljubav.On ih kvari.Ali one su se samo podrugljivo smejale.Smatrale je čudnom i neprilagođenom i u svakom potencijalnm videle muža.

A onda se pojavio on.Baš u vreme kada se vratila sa jednog dužeg putovanja.Potpuna suprotnost od muškarca kakvog je za sebe zamišljala.

U vreme dok je ona maštala o nezavisnoj i slobodnoj ljubavi,on je maštao o velikoj porodici.O mirnoj bračnoj luci u koju će se usidriti.Želeo je dete više nego išta ali...nije se moglo reći da nije zavoleo nju upravo takvu kakva jeste.Spontanu.Nesputanu.Isuviše svoju za ovo šablonsko vreme.

Kako je vreme odmicalo on je pričao o svojim snovima a ona se polako utapala u njih.Pominjao je svadbu .Ona je ostajala pri svom stavu.Sve dok je nije zaprosio.Pred svima.Na jednoj proslavi.Pristala je.

Uskoro su počeli da planiraju venčanje.On koja tradiciju i uobičajeno nije podnosila,sada je birala pozivnice i restoran.Jedino što je od njenog stila ostalo bila je mala crvena haljina umesto bele venčanice.I cvet u kosi.

Sada se primakla ormaru i uvukla se u nju.Bila je čak za par kg mršavija nego kada ju je nosila.Opet haljina joj je odlično pristajala.

A onda se prisetila one grozne scene.Tada su već dobili dečaka.A ona tek što je krenula da radi nakon isteka porodiljskog odsustva.Vratila se jer su je opustili.Na stolu je pronašla rešenje o otkazu.

Čula je glasove ali nije mogla da veruje.On je bio u krevetu sa drugom.On kome je ona bila prva ozbiljna veza u Životu!Najpre je pomislila na dete,koje je u to vreme bilo u jaslicama.Primakla se krevetu i pogledala u njihova zbunjena i uplašena lica a zatim istrčala iz stana.Otišla je kod svojih sa detetom.Nakon nekog vremena odlučila je da mu oprosti.Ali je on podneo tužbu za razvod braka.

Saznala je da je bio sa tom ženom,njegovom koleginicom već duže vreme u vezi.On je insistirao da se razvedu.Nakon što što su se razveli,čula je da se ona vratila bivšem mužu.

On koji je toliko želeo dete,je sada živeo sam.Ona sa detetom iako ga nikada nije planirala.

Ponovo se primakla ogledalu i posmislila kako život nije fer.Niko ne dobije ono što želi.A subina te dobro strefi baš onda kada misliš da si najsigurniji i da se došao do praga sopstvenih želja.

A onda shvata da je možda sve baš tako i trebalo da bude.Da nije svega toga nikada ne i saznala šta je bezuslovna ljubav ,večna ljubav i da bi joj život bez deteta bio potpuno nezamisliv.

Da nam život priređuje stvari i protiv naše volje da bi nam dao onda kada smo ubeđeni da nam oduzima.

I da od nekadašnjih nas ostaju samo blede senke i njihove kopije.

Da se kroz velike stvari i razočarenja rađamo potpuno novi,samo nam tela ostaju ista.

I da niko još nije uspeo da nadmudri sudbinu.

Ali opet...

Uvek ostaje ono nešto naše.Ono što duše kroz živote nosi.Pečat.

Odraz u ogledalu pokazivao je neku drugu ženu.Ženu koju je oblikovao život.Bledog i upalog lica.Na izgled jaku.Stvorenu za ovaj svet.Ženu bez snova i mogućnosti da se ruše.Ženu koja je uvrede odbijala o sebe kao bumerang.Lavicu.Borbenu.Varnice su joj sevale u očima.

A ona...ona se osećala kao da je u tom trenutku od nekadašnje nje ostala samo ta mala crvena haljina koju je još uvek mogla da nosi.Koja je sve što je stalo u kofer od njenog nekadašnjeg života.




 
Interesantno
pozitivni glasovi: 20  |  negativni glasovi: 3

Napiši komentar:

cica52 (65)
sVACIJI ZIVOT IMA UVOD, RAZRADU I ZAKLJUCAK, TJ. POCETAK SREDINU I KRAJ SAMO STO SU SVI ONI SLICNI, A IPAK TAKO RAZLICITI.
#8, 26.04.2012 - 13:10
E Cico ova ti je najbolja def!
30.04.2012 - 22:51
amerikanka (29)
#7, 26.04.2012 - 05:29
30.04.2012 - 22:51
Oduševljena tvojim pisanjem...kao i uvek...
#6, 25.04.2012 - 13:34
Hvala Budo od srca
30.04.2012 - 22:50
#5, 21.04.2012 - 23:03
21.04.2012 - 23:10
nislice (47)
Bravo!!!!!
#4, 21.04.2012 - 22:56
Eto ko je priču razumeo
Hvala
21.04.2012 - 23:10
vitezkoja (41)
htela je nešto sasvim drugo ali život je za nju imao sasvim drugaciji plan od starih snova ostala samo crvena haljinica i ona je iz svega toga izašla kao jedna jaka osoba koja ima novi izbor kako ce da nastavi svoj zivot sa svojim cedom . prica jednog života jedne osobe koja je osuđivana zbog toga sto je sve iznela u javnost iz svega toga izašla kao pobedniki neko kooga je sve to ojacalo da može da se nosi sa životom podignute glave i ne slomljenog duha i ponosa
#3, 21.04.2012 - 21:54
Tako nekako
Slomljenog duha nikako
21.04.2012 - 23:08
333Jovan (60)
Nesmem ništa reći....toliko si ojačala....bravo...
#2, 21.04.2012 - 21:31
Ma tu uvek sve smeš da kažeš
21.04.2012 - 21:32
shone68 (48)
teška priča i za nas koji je samo čitamo
#1, 21.04.2012 - 20:52
Da,zaista je teška...
21.04.2012 - 21:31