Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog

KADA BIH ŽIVOT VRATILA U NAZAD...

Upozorenje:Ovaj post pišem isključivo za svoju dušu i one koji prate moje pisanje.U njemu nema prepirki,kritika,zapažanja uopštenog.To sam jednostavno ja.Tako da oni koji ne žele ne moraju da čitaju.Verujte ništa zanimljivo...tek da napomenem.

Iskreno bih volela da svi više pišemo o sebi.Da se manje osvrćemo na druge.Jedan post u kome neko piše neki događaj iz života ili kako je proveo dan me uvek najviše oduševi.To su one sitnice koje čine život.Neku osobu.

A kada bih svoj život vratila u nazad...manje bih se nervirala zbog nebitnih ljudi.Uvrede manje primala k srcu.Ne bih na njih tošila ni reči.Kamoli nešto više.

Ovde u virtueli na pijaci izgleda svi imamo potrebu da sve vičemo na sav glas.Kada se radi o ljubavi to je donekle ok.To vam je kao viknuti volim te pred svima.Naravno ukoliko to volim te nije namanjeno samo tim svim drugima nego prvenstveno toj osobi.Ali sukobi su nešto drugo.Sukobljavanje i vređanje javno samo traži kratkotrajnu pažnju i ništa više.

Sa druge strane više bih cenila osobe kojima je stalo do mene.Onog pravog ne bih tražila u zvezdama nego napr. u najboljem prijatelju koji je sve vreme uz mene i koji me razume i poštuje.

Manje bih padala na reči umotane u celofane i lažna osećanja makar me na oblak vodila a dopustila sebi da ponekd na taj isti oblak odem sa onim ko me iskreno ceni i poštuje.

Ne bih bila zaljubljive prirode i skakala na prvu loptu.Bila bih odmerenija,umerenija,proračunatija.

Ali kada bi me pitali da li bih promenila neki od svojih izbora u životu...ne,ne bih.Jer izbori donose često razočarenja a ona nas oblikuju u drugačije osobe.Bolje.Snažnije.Objektivnije.

Nakon svake kiše više umete da cenite sunce.A nakon gladi i običan hleb.Shvatate da je sve u jednostavnosti.Da je za sreću potrebno malo i da to malo možemo samo sami sebi da obezbedimo.

Da prvenstveno treba voleti i ceniti sebe.Raditi na sebi u svakom smislu.I tek onda kada smo zadovoljni moći ćemo da volimo druge i oni nas.U suprotnom ćemo deliti savete ,ispravaljati,govoriti dugima šta i kako a sami sebe zaboravljati.

Što se tiče snova...

Ponekad oni izgledaju lepo i nestvarno samo dok se ne dosegnu.Kada ih dosegnemo shvatamo da možda i nismo baš to želeli.

Čitav život ja sam sanjala kamin i tog nekog mog.Zajednički život.Porodicu.Miran život.A onda sam ga dobila i shvatila da mi fali nemir.Moj prostor.Vreme za mene.Makar i malo ali samo za mene.

Naučila sam da cenim slobodu i da je najlepše voleti u slobodi.Bez pritisaka,stege.Tek kada si slobodan tvoja duša dobije krila.

Naučila sam i da ljubav nisu reči.Da je sve što sam zamišljala o njoj potpuno duga slika.Da treba zabraniti romantične komedije koje poklamuju ružičaste naočare i da su crtani filmovi milion puta realniji od njih.

Da je sve u nama.I da nam to nešto niko doneti ne može.Ni ljubav.Ni mir.Ni sreću.Da sve počinje od nas i sve se nama završava.

Da smo sami i da to treba tako da prihvatimo.Ljudi će uvek dolaziti i odlaziti a mi treba da ih dočekamo i ispratimo sa osmesima na licima.Makar nam želeli najgore.

Da ne treba da potrošimo život tražeći ono što nemamo.Jer su snovi lepi samo dok se sanjaju i dosežu.

Da treba uživati u potrazi.

Kada bih život vratila u nazad...

Znam da bih iste izbore načinila.Jer su me odluke i greške načinile ovakvom kakva sam.

Ljubav,kres šeme,neobavezne veze...sve je to život.I glupo je da nemamo barem nešto od svega toga u odeđenim periodima života.

I sve moje ljubavi bih ponovo odabrala.Baš takve kakve jesu.Jer nas ljubav uvek i neizostavno uči.
Menja.Čini takvima kakvi jesmo.Oblikuje.

I šta sam još naučila?

Da negativne ljude hitno treba ukloniti iz života ukoliko je to moguće.

Da samo sami sebi možemo da ulepšamo dan.

Da treba praštati i prihvatati.Pružati svakome danu novu šansu.

Istina,tu smo da odradimo,odživimo...sve ostalo su zavaravanja.

Ali...

Jedini smisao života jeste ljubav.Voleti a ne da vole nas.Velika je razlika.

Biram pre da volim nego da budem voljena.

Ljubav daje,ona ne uzima.

I...da koliko god to možemo treba da radimo stvari koje nas srećnima čine.

Priznali ili ne svi živimo i radimo da bi izboksovali momente uživanja.

Kao napr.ja.Da kuckam na podu,u spavaćici i džemperu i uživam.

Kada bih život vatila...

Volela bih da sam i ranije ovako razmišljala.

Ali nekada je zaista potrebno nevreme da bi umeli da cenite jutro.Potpuno mirno.Čisto.Kristalno jasno.Jutro tokom kog se ništa posebno ne dešava.

Jutro u kome sebe razumete i volite.Koje obećava novi dan.

Hvala svima koji su pročitali ovaj post.
 
Interesantno
pozitivni glasovi: 42  |  negativni glasovi: 3

Napiši komentar:

amerikanka (30)
#11, 26.04.2012 - 05:30
Pa gde si ti?
26.04.2012 - 10:02
vitezkoja (42)
Sa druge strane više bih cenila osobe kojima je stalo do mene.Onog pravog ne bih tražila u zvezdama nego napr. u najboljem prijatelju koji je sve vreme uz mene i koji me razume i poštuje.i sama kažeš da nebi ništa menjala kada bi se mogla vratiti unazad u svome životu ono što je bilo je i prošlo je gledaj napred šta se može desiti sada i u buducnosti da se ne ponove neke stvari iz prošlosti one loše da se one izbegnu a pak lepe da se još bolje i lepše prožive
#10, 23.04.2012 - 18:46
Compaqevo (43)
Poslovica kaze - Nemoj da se kajes zbog stvari koje si uradio, nego zbog onih koje nisi...
#9, 23.04.2012 - 16:34
I ja je se uvek pidržavam
23.04.2012 - 17:57
matricaria (51)
Činiš mi se kao sestra koju nikada nisam imala
#8, 23.04.2012 - 08:54
Najlepša strana u virtueli je pronalaženje sličnosti
Pozdrav veliki
23.04.2012 - 17:57
biti jednostavan i obican je savrsenstvo ali nazalost takvih je veoma malo pozzz
#7, 23.04.2012 - 00:32
Znam
Ne samo biti jednostavan
Težiti ka jednostavnosti u svemu
Dobro jutro
23.04.2012 - 07:25
nislice (47)
Ali nekada je zaista potrebno nevreme da bi umeli da cenite jutro.Potpuno mirno.Čisto.Kristalno jasno.Jutro tokom kog se ništa posebno ne dešava.

Jutro u kome sebe razumete i volite.Koje obećava novi dan.
#6, 23.04.2012 - 00:31
23.04.2012 - 07:24
Onog pravog ne bih tražila u zvezdama nego napr. u najboljem prijatelju koji je sve vreme uz mene i koji me razume i poštuje.
#5, 22.04.2012 - 23:49
Ta neka osoba je uvek tu
22.04.2012 - 23:57
citer (49)
koliko je ovih dana palo kišeeeee , sunce ima da cenim do kraja života
#4, 22.04.2012 - 23:46

Vala baš
22.04.2012 - 23:55
uspem ja procitati od kog me zanima procitat, necitam one bla bla, a jos manje citam kada me smaraju na mbx
#3, 22.04.2012 - 23:09
Znam,,,teško je i ignorisati kada zapnu...
22.04.2012 - 23:52
Covek moze bit bogat svim i svacim, ali ako mu je srce prazno nista od njega, a moje bogactvo je najvece jel mi je srce puno ljubavi prema mojoj deci i mog Andjela i jedan iskren i od srca za mog Princezu
#2, 22.04.2012 - 23:07
Bravo Nina!
22.04.2012 - 23:51
1  2  [»]