Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog
Po poslednji put šetao je prostorijama svoje nekadašnje firme.Izgledale su tao prazno i hladno.Godine mučenja,rintanja,odsustva i osnovnog odmora donele su mu ovo.Čak ni to više nije bilo njegovo.

U uglu jedne od prostorija stajala je ona.Nešto je zapisivala.Upros 30tim koje su joj se bližile kraju ličila je na nekakvu zbunjenu devojčicu.Farmerice,atlet majca,baletanke i konjsi rep su moguće doprinosili tome.Ali njene oči koje su neprestano lutale a opet ličile na oči uplašene srne joj verovatno nisu dale da nikada odraste.

Na trenutak se setio kako je reagovao kada se pojavila na razgovor za posao sekretarice.Prvi put ju je čak grubo odbio.Zašto bi on,koji svaku može da ima,a pri tom i njegova žena odaje neuporedivo bolji utisak primio nju? U nekakvim smešnim ravnim cipelama i vidno starim farmericama.Gotovo ne našminkanu sa repićem,mnogo manjim nego što je ovaj danas.

Seća se i kakao se uznemirila kada joj je odbrusio da firma zapošljava samo visoko obrazovane.Makar i na mesta koja ne zahtevaju diplomu.Pozdravila se i otišla.Nije znao da je čitav taj dan preplakala.

Međutim sve se preokrenulo za nekoliko dana.Sekretarica koju je primio mu je rekla da odlazi.To je bila veoma lepa žena.A on je na takve padao uvek.Da se ne lažemo.Odrastao je uz siromašne roditelje i krenuo od nule radeći najpre kao magacinsi radnik.Ali bio je prilično snalažljiv.Ubrzo je napredovao.Udružio se sa direktorom tada državne firme i činio svakojake malverzacije.Istu firma na kraju je kupio on.A onaj diretor otvorio sopstvenu.

Elem nakon što mu je otkazala pozvali su kandidatkinje koje nisu prošle i jedina je bila u mogućnosti da istog momenta dođe ona.

Nije je primećivao.
Imao je nekoliko ljubavnica od kojih je jedna bila najopasnija.Ta je bukvalno kompanijom upravljala.Umiljavanjem i raznim tehnikama, kako to žene ume da čine.

Otpuštala je jednu po jednu od onih nekoliko.Ali ona...nekako suviše neprimetna i neugledna joj nikada nije smetala.Ponekad joj se čak i ljubazno obratila.

U to vreme njegova žena je putovala po svetu.Ćerka ludovala na koledžu u Londonu trošeći novac.

A on...on je radio.Svakoga dana u godini.

A ona...one je uvek bila tu.Ponekad je jedino njoj umeo da se požali.Izjada.Ali to je bilo sve.

Ona je uporedo završavala tih 5 ispita koji su joj ostali sa fakulteta.

Živela je sama.U stanu oji joj je baka ostavila nakon smrti.Ovek ge je gledala krišom.Ali nikada nije smela ni da pomisli da bi ikada mogao da je pogleda.On,koji je mogao sve da ima.

Nakon što je završila koledž,njegova žena i kćer su otvorile modnu agenciju.Njegovo ime je stajalo kao ime vlasnika.Sada misli da je sve bilo isplanirano od strane njegove žene.Možda je to bila osveta za ljubavnice.Nije to znao.Uvek joj je sve pružao.A one su samo tutnjale kroz njegov život.Smenjivale se.Sve sem te jedne.

Nekoliko godina kasnije agencija je prisilno zatvorena zbog sumnje podvođenja devojaka i još nekakvih prekršaja.Vest je primio kao nož u leđa.On je sve prepustio ženi i kćeri.A kome će drugom verovati?

Istina,njegova ćerka je sve češće provodila u Londonu.Zbog posla,mislio je on.

Ali nije sve bilo kako je izgledalo.

Suđenje je uskoro otpočelo.Uz najboljeg advokata koji ga je skupo koštao uspeo je da ostane na slobodi.Čovek koji veze sa tom agencijom nije imao.Njegovo ime se međutim računalo.Ne to.

Sva imovina je konfiskovana od strane drževe.

Postojao je još onaj jedan njegov račun u Švajcarsoj banci na kom je imao određenu svotu koja je bila smešna na spram onoga što je posedovao.Novac iz te svote je dao advokatu.

Dan nakon što je to saznala za oduzimanje firme i imovine njegova žena ga je napustila otkrivši mu da se njihova kćer bez njegovog znanja udala za bogatog arapina.I da ona ide od nje da živi.Tada je njegovo očajanje dobilo kulminaciju.Ali šta je mogao da uradi?Baš ništa.Barem za sada i u ovavoj situaciji.Posebno jer su ga svi u zemlji smatrali zločincem.Pitanje je bilo i da li je išta želeo da učini?

Ona glavna ljubavnica...bila je prelepa žena koja je čitavo vreme sarađivala sa njegovom.Preko nje je išlo sve.I to malo od firme što je ostalo bilo je pod njenim imenom i sada pripadalo njoj.

Pobegla je u isto vreme.Nikada nije više čuo za nju.

Najmučniji da je bio kada je trebalo zaposlenima da kaže da više nemaju posao.Da to nije njegova firma.Gledali su ga na sastanku u hali.Uplašeno.Zbunjeno.Besno kao da će da ga rastrgnu.

Samo je ona stajala uzdržana i sve posmatrala tužnog pogleda.

Kada su svi otišli zagrlila ga je.Konačno,nakon punih 9 godina smogla je snagu i to učinila.

Osetio je kako je drhtala kada ju je primakao bliže sebi.

Sada ga je gledala istim pogledom.

A on...

Mislio je kako je čitav ovaj gubitak nebo namestilo.Krao je nekada.Nije da nije.Svi su krali.Iako je radio mukotrpno.Svi se grehovi plaćaju,obrću.Sustižu nas na ovaj ili onaj način.

Život nam da određenu količinu sreće.Naša je stvar na šta ćemo je potrošiti.Obično je trošimo na gluposti.A onda nam oduzme petostruko više no što nam je dao.Da naučimo lekciju.

U njenom je pogledu video nadu.Spas.Izbavljenje sopstvenih muka.Kajanje grehova.

Kao da mu ju je život poslao umesto Anđela.

Da shvati da i nakon kazne dolazi ispit.Na nama je da li ćemo ga prihvatiti.

Čitavo to vreme on je imao sve materijalne blagodeti,uživao uspehe

A ona...

Ona je imala samo njega u mislilma,maštanjima,srcu i dobila ga uz sebe.

Njen zagrljaj otplaćivao je sve uništeno.

Za neokoliko dana trebalo je da se preseli u njen stančić.

Čudno...

Ali ništa mu od starog života nije nedostajalo.

Imao je nju.

To je bilo sasvim dovoljno.P.S.Pogledajte oko sebe.Svako od nas ima takvu osobu u svom životu.Osobu oja bi za nas dala sve a mi je i ne primećujemo .Razmislite o tome.


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 18  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

nislice (46)
#4, 06.05.2012 - 16:39
06.05.2012 - 21:19
#3, 05.05.2012 - 22:43
Ohohohoho
Kud ne otvori jutros da i čitav dan bude lep ))
05.05.2012 - 20:16
vitezkoja (41)
i svako ima svog i u životu samo je stvar izbora koga ce izabrati jer nude sjaj i sve sto ide uz njih a su uvek skromni ne nametljivi iz prikrajka prate i cekaju svoj tren da nastupe u punom sjaju i da dokažu koj je upravo onaj koji je taj ko ce pružiti ruku utehe i spasa u trenutku kada se sve okrene i dođe vreme da se gresi plate i okaju
#1, 04.05.2012 - 22:54
Ne moraju oni ni da pruže ruku spasa...
Ao ne pruže primetiće ovi drugi
04.05.2012 - 22:56