Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
ponocnik57 blog
Gagacac Nikos
 • petak, 18 maj 2012 | Pročitano 597 puta
  Sinovljeva smrt i dalje misterija
  Share on facebook Share on formspring Share on twitter Share on email
  Slađana i Vojislav Jovanović iz Niša mesecima traže istinu o stradanju sina Nikole (19). Sumnjaju da je ubijen, iako ih u niškoj policiji ubeđuju da se ubio.

  http://www.cityofnis.rs/media/k2/items/cache/884bd078062ee6bd157b294c752d7970_L.jpg
  Kako je nastradao naš sin? Već sedam meseci odgovor na ovo pitanje traže od nadležnih Slađana i Vojislav Jovanović iz Niša, čiji je jedinac Nikola (19) pronađen mrtav 10. oktobra prošle godine, oko 7.30 na klupi za rezervne igrače na igralištu OFK Niš u naselju Pantelej.

  Mladić je imao na levoj polovini grudnog koša ranu ovalnog oblika, a na travi su, pored njegove noge, pronađeni skraćena lovačka puška - "kratež", dva ispaljena i jedan neispaljen patron. U gornjoj cevi "krateža" nalazila se ispaljena patrona.

  Jovanovići kažu da sumnjaju da je njihov sin ubijen, iako su ih u niškoj policiji ubeđivali da je u pitanju samoubistvo i da je to školski primer suicida vatrenim oružjem. U međuvremenu, istražni postupak povodom stradanja Nikole još nije okončan.

  - Kada je pronađeno Nikolino telo, načinjena je policijska službena beleška u vezi s prijavom samoubistva, bez obrazloženja - ističe Vojislav Jovanović. - Potom su nam u policiji rekli da se Nikola ubio jer se posvađao sa devojkom, da je bio pijan i pod uticajem narkotika.

  Jovanovići nam predočavaju obdukcioni nalaz, u kome se navodi da toksikološko-hemijskom analizom u Nikolinom telu nije utvrđeno prisustvo opijata i da je imao samo 0,5 promila alkohola. A posle te obdukcije, urađene u Zavodu za sudsku medicinu u Nišu, u nalazu je napisano da je u mladićevom telu pronađen čep iz ispaljene patrone prečnika 12 i dužine 22 milimetra.

  PORUKE U MOBILNOM

  U POLICIJI je saslušana i Nikolina devojka, koja je navela da je uoči tragedije, kada je Nikola bio kod nje, u njegovom telefonu primetila dosta čudnih SMS poruka - navodi Vojislav Jovanović. - Rekla je i da je te poruke prebacila na svoj telefon. A prilikom saslušanja, niko je u policiji nije pitao za sadržaj poruka i ko ih je poslao Nikoli.  - Pošto nismo verovali nadležnima, angažovali smo privatnog veštaka Milana Kunjadića iz Beograda i dobili tumačenje da je smrtonosni hitac ispaljen iz lovačkog naoružanja kalibra 32, koji je i odgovarao pronađenom čepu - ukazuje otac pokojnog mladića. - Kako je na licu mesta pronađen "kratež" kalibra 16 milimetara, navodi o samoubistvo su neosnovani.

  Posle ovog nalaza veštaka, istražni sudija Višeg suda je naložio treće balističko veštačenje. Kako navodi Jovanović, na osnovu novog nalaza balističara utvrđeno je da je u telu njegovog sina pronađeno plastično strano telo prečnika 17,2 i dužine 16,4 milimetra.

  - U Zavodu za sudsku medicinu su nam predočili da postoji mogućnost da su pogrešili u merama plastičnog stranog crnog tela i tvrdili da je policija u pravu, odnosno da su prave mere navedene u poslednjem balističkom veštačenju - ističe Jovanović.

  Roditelji nastradalog mladića navode i da je policija vodila istragu iz kancelarije, neprofesionalno, tendenciozno i bez poštovanja njih kao roditelja koji su tragično ostali bez sina jedinca.

  - U istražnom postupku je napravljen veliki broj materijalnih grešaka koje su njen tok skrenule u pogrešnom pravcu - navodi Vojislav Jovanović. - U policiji su nam čak tvrdili da su u telefonu našeg sina nalazilo oko 70 poruka iste sadržine, u kojima je najavljivao samoubistvo. Međutim, kada smo zatražili da vidimo te poruke, rečeno nam je da su sve izbrisane!

  Slađana i Vojislav Jovanović ukazuju i na to da se do danas nije utvrdilo poreklo "krateža" pronađenog na igralištu pored tela njihovog sina. Kažu da su im policijski inspektori tvrdili da je njihov Nikola tu pušku nosio kod druga Dalibora Stamenkovića 8. septembra prošle godine između 12 i 15 sati.

  - A u to vreme sa sinom, suprugom i sestrom bio sam kod kuće, jer smo radili veliko spremanje, što dokazuje i lokator mobilne telefonije - ističe Nikolin otac.

  Izvor:Večernje Novosti  Zahvaljujemmmm...

  p.s. uradi se o sinu mog najboljeg druga koga po drugi put ZVANICNICI ubijaju !!!ZAR nije morbidno????

  Izvinjavam se ali smo prinudjeni!!!! 
Interesantno
pozitivni glasovi: 0  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

ponocnik57 (60)
Hvala na razumevanju i pomoci !!!
#1, 20.05.2012 - 12:51