Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog
Gledam neku emisiju na tv-u.Kažu da se danas svi žale na nedostatak vremena.Žene naročito.

Pa se pominje radno vreme koje se proteže sada tokom čitavog dana.Internet.Mobilni telefoni (sms-ovi...).Prevoz.Čekanja u redu i slično.

Nekako mi se čini da smo mi žene same sebi ukrale vreme.Ili je to strategija da nas sve zajedno odvuku od glavnih problema i bace u totalno nebitne stvari koje nam nameću.

Evo na šta ja smatram da žene gube najviše vremena:

-Na kupovinu

Nekada se garderoba nije menjala po sezoni.Da ne kažem iz meseca u mesec.Tržni centri nisu postojali.A sada su prepuni večito.Kao da se život u njima odvija.Na žalost.

Žena je kupovala namenski.Šta joj je potrebno.Danas kupuje sve i svašta u raznoraznim ponudama.Pod opsadom reklama.Medija.Prividnih akcija i sl.

-Na frizerske i kozmetičke salone

Nekada nisu postojale pomade bukvalno za sve i svašta.Aparati koji bukvalno ničemu ne služe ali prodaju nadu.Ako nije u salonima žena protraći svako vreme na razgledanje istih preparata i odabir.Makar i u časopisu,iz fotelje.Znam rećićete kako to najviše volite i to je ok.Ali činjenica je da se previše pažnnje posvećuje a ne rešava ništa.

-Sada je odjednom postalo važno da i u ovoj besparici i nemaštini imamo lepo uređene stanove.Na nameštaj mislim.Nekim ženama je važno i da je sve uvek perfektno čisto i uredno.Perfekcionizam jedne stvari krade vreme i onih drugih stvari koje bi za to vreme mogli da obavljamo.

-Serije,tabloidi,tračarenje...

Ok tv smo imali ali ne i gomilu nekakvih bukvalno istih serija.Neke žene provedu i po 5 sati dnevno gledajući ih.Tračarenje o nekome iz okruženja ravno je prelistavanju tabloida.Bilo je svega moguće ali nikada u ovolikoj meri.

-Fantaziranje ili prisećanje lošeg.

Istina žena radi sve u hodu ali koliko i šta može normalno da radi ukoliko su joj misli rastrzane?

Sada dolazimo do neta.Veruj te mi,ma koliko se vremena gubilo na njega bolje i to nego špekulisani mediji u kojima je proklamovana imaginarna stvarnost ili proživljavanje lošeg iznova u mislima.

Net je zaprvo isto što i druženje na javi.Što se komuniciranja tiče.Budući da ne možemo uvek da iskočimo iz kuće i odemo na piće.

Opet sve zavisi šta radimo ovde i sa kim komuniciramo.

Kažu napravite plan i raspored onoga što radite.Detaljno pratite i tako ćete otkriti kradljivce vremena.

A ja opet smatram da je najveći kradljivac vremena trošenje pažnje na potpuno nebitne osobe.

Imamo 2 grupe takvih osoba.

-One koji nam glume prijatelje a zaprvo nas zovu samo kada im odgovara i dave nas svojim problemima od kojih gotovo da i ne znaju ništa o nama.To su oni koji će vas zvati da izađete su ostali zauzeti...

Koji troše našu energiju.

I oni koji nas nepoznaju a pričaju besmislice o nama koje vređaju.Sad nije stvar što oni pričaju.Nego puno vremena odlazi na besmislenu odbranu nepostojećeg.

Tako da...

Istina da se radno vreme promenilo.Da se opterećujemo gomilom bespotrebnih gluposti.Da je net uzeo maha.Da nam dan prođe u prevozu.

Međutim poklonjena pažnja tim nebitnim ljudima je vreme.Ako sve ostalo mora.To ne mora.

Jedino što ništa ne može vratiti i platiti je vreme.

Zato samo pozitivno.Neka oko vas uvek budu oni kojima umeju da vas nasmeju i koje vi umete da nasmejete.Poklanjajte pažnju samo onima koji je zavređuju.

Pažnja je vreme.


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 15  |  negativni glasovi: 2

Napiši komentar:

i ja tebi vidis pre odlaska poklanjam paznje moj super napisano i ja trosim puno u nekim nepotrebnim stvarima, ali novac stvaramo mi a ne on nas
#5, 21.05.2012 - 00:23
Ma svi trošimo nepotrebno
I hajde da kažemo da je normalno
Ali ne moramo i ne nebitne ljude

Ljubim te
Laku noć
21.05.2012 - 00:35
upravo tako vrijeme treba pokloniti onima koji to zasluzuju ... spozz
#4, 20.05.2012 - 22:53
Pozdrav i tebi Radoje veliki!
21.05.2012 - 00:34
nislice (47)
#3, 20.05.2012 - 21:16
20.05.2012 - 21:39
Hvala najlapše na izboru!
I ja želim tebi prijatno veče!
20.05.2012 - 19:33
I kada nije kriva žena okrive je tako da.... ))
#1, 20.05.2012 - 19:01