Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
mbursac blog

Медицина - догма данашњице

Колико има Вас који верујете да данашња медицина оличена у Систему здравства, лекарима и фармацеутској индустрији, заиста лечи и излечи.


Изразићу се најблаже могуће, данашњи лекари су једне од највећих незналица из области лечења људи. То је тако јер су годинама плански учени погрешно. Ако има лекара на овом форуму, позивам их нека се присете уџбеника у коме се спомиње излечење уместо третирање болести. Затим позивам их да се изјасне, користећи сопствену логику, дали је могуће излечење човека, посматрајући само један његов оболели део или је потребно посматрати целокупни људски организам као целину.


Ево Вам само један евидентан пример очигледне идиотарије данашњих лекара. Високи притисак, дође човек код лекара (специјалисте) и пожали се на високи притисак. Специјалиста пошто утврди дијагнозу високог притиска, прописује лекове који ТРЕТИРАЈУ високи притисак, односно држе исти наводно под контролом. На овај начин наводни стручњак из медицине НИЈЕ утврдио који је УЗРОК хроничног високог притиска, већ је по упуству са задњег симпозијума неке од омиљених фармацеутских кућа преписао списак назови лекова пацијенту.


Замислите аутомеханичара који је завршио своју школу по принципу данашњих лекара. Довезете аутомобил код таквог специјалисте и пожалите му се како вам мотор од аутомобила баца уље. Механичар га погледа и после мало мозгања вам да неки адитив у бочици са препоруком да трипут дневно га мешате са бензином и тако држите под контролом мотор. Ви бисте му се бог зна како захвалили и отишли срећни кући. СУМЊАМ

А зашто, па зато што није утврдио узрок квара и није уклонио аномалију рада мотора, већ покушава само да ТРЕТИРА проблем.


Замислите сада саобраћајног ижињера који је школован по истом принципу. Рецимо град Београд и велико загушење на једном од мостова. Шта ради наш специјалиста. Изналази решење да забрани свим возилима која имају парне бројеве на таблицама да прелазе мост. И тако преполовивши саобраћај сав срећан решио је проблем. НИЈЕ

Да је био другачије школован, увидео би да је на другом мосту дошло до саобраћајне несреће те је из тог разлога сав саобраћај био преусмерен на први мост, те је тако УЗРОК гужве на сасвим другом месту.


На овакав начин нас данас целокупан систем здравства ТРЕТИРА уместо да нас лечи.


Те тако да закључим, ја бих данас пре пристао да ме лечи неко из средњег века са пијавицама него данашњи лекари, из простог разлога што би направили мање штете. 
Interesantno
pozitivni glasovi: 2  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

Milunko (62)
Mnogo ih je zalutalo u profesije za koje jednostavno nisu rodjeni ili nisu zainteresovani. Imaju svoju platicu i zvanje, briga ih kad naprave sranje.
#1, 22.05.2012 - 19:44
 

Korisnik
offline
offline mbursac (45)
Srbija, Beograd, BeogradBlogovi: tagovi
nema tagova
Arhiva unosa