Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
mbursac blog

Како реагујете кад вас неко вређа?

Замислите следећу ситуацију, да причате са неким познаником који је врхунски уметник, рецимо врхунски глумац и да исти намерно почне да вам оговара фамилију без аргумената,како би реаговали.


Пустили би га да вам неаргументовано блати особе до којих вам је стало, или би другачије реаговали. Да ли би без обзира на све гледали све његове представе у позоришту, устајали на крају и честитали му пљескањем?


Зашто упорно допуштамо да нас пљују, да нам говоре да смо криви, да нам вређају веру, омаловажавају писмо, причају како треба да прихватимо реалност и пустимо да Косово оде, пропагирају неке вредности које вређају наш српски морални кодекс.


Причам о медијима, конкретно о телевизији. Да ли треба да их гледамо без обзира на све?


Можда је време да се запитамо колико сами себе ценимо, да ли ће мо бити толико поштени према себи па рећи нећу да гледам тај канал који вређа моја национална осећања па макар откупили права за светско првенство у фудбалу. Овде не причам о бојкоту конкретног медија иако се на то своди, овде је реч о свести колико сами себе ценимо и поштујемо.Можда је дошло време да се сви запитамо ко смо и шта смо, ако су наши преци давали оно највредније, сопствени живот зарад идеала да имају шта оставити својим потомцима, тј. нама, зар ми не можемо да направимо немерљиво мању жртву па да не гледамо такву телевизију. Можда би се после такве жртве осећали боље, можда би то била најбоља и најача порука коју би послали данашњој Европској Србији, да није баш све на продају и да се не може баш по свему пишати у земљи која се још увек зове Србија.Снага сваког медија се очитаво по његовој посећености, мислите о томе када окренете неки канал.Волео бих да овде свако од нас напише по свом нахођењу шта мисли на ову тему, ја сам урадио тако што сам престао у потпуности да гледам оне канале који ме вређају, да ли и ви мислите да тако треба?Mислим да је ово тема вредна разматрања поготово што сви знамо колики је реални утицај телевизије на сваког од нас.


Нека нам Господ Бог да снаге и здравља. 
Interesantno
pozitivni glasovi: 4  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

jhanus2010 (54)
pokusavam da ne odgovaram na postojecu situaciju jer moze da je kos vise pogorsa.pokusavam da se susdrzim i da na neki nacin ne reagujem.da u datij situaciji ne odgovorim na provokaciju.
#2, 23.05.2012 - 09:27
bane56 (61)
A mozda da se ipak zapitamo ko smo,sta smo i zasto je to sve tako?
#1, 22.05.2012 - 20:14
 

Korisnik
offline
offline mbursac (45)
Srbija, Beograd, BeogradBlogovi: tagovi
nema tagova
Arhiva unosa