Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
mbursac blog

Сеоски туризам - спас за Србију

Прве генерације су одлазиле са села било у фабрике или у печалбу преко границе, како било напуштале село и одлазиле у градове, наше или туђе свеједно.

Друга генерација (она што им је вирио празилук из знате већ чега) рођена у градовима али још увек под јаким утицајем обичаја са села, растрзана духовно и емотивно између села и града, често би трчала било каквим поводом на села било своја (код родбине, тазбине), било туђа (где су саградили викендице).

Трећа генерација (ововременска), тврди да је чистокрвни грађани, гнуша се народне музике, обожава стране језике, воли да обиђе понеко горе наведено етно село* и покаже млађаним припадницима четврте генерације, да млеко не тече из тетрапака, већ га даје крава.етно село* - настаје тако што предузимљиви приватник покупује старе кућице из околних 50 напуштених села.


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 3  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

 

Korisnik
offline
offline mbursac (45)
Srbija, Beograd, BeogradBlogovi: tagovi
nema tagova
Arhiva unosa