Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Misty78 blog

Univerzitetski profesor je izazvao svoje studente sa sledećim pitanjem: "Da li je Bog stvorio sve što postoji?" Studenti hrabro povikaše u glas, "Da, jeste!"

"Bog je stvorio sve?" profesor je ponovo zapitao. "Da, profesore," odgovoriše studenti.

Profesor nastavi, "Ako je Bog stvorio sve, onda je Bog stvorio i zlo, dok ono postoji. I prema principu da naša dela govore o tome ko smo mi, sledi da je Bog zlo!" Studenti zanemeše pred takvim odgovorom. Profesor je bio prilično zadovoljan sobom jer je još jednom dokazao studentima da je vera u Boga samo mit.

Jedan student je podigao ruku i upitao profesora: "Mogu li vam postaviti jedno pitanje profesore?" – "Naravno," odgovori profesor.

Student ustade i upita: "Profesore, da li hladnoća postoji?" – "Kakvo je to pitanje? Naravno da postoji. Zar ti nikada nije bilo hladno?" Studenti su se nasmejali na čudno kolegino pitanje. – Mladi student nastavi: "U stvari, gospodine, hladnoća ne postoji. Prema zakonima fizike, ono sto mi smatramo hladnoćom, u realnosti je odsustvo toplote. Svako telo ili objekat je podložan izučavanju kada poseduje ili zrači energiju. Apsolutna nula (-273 C) je totalno odsustvo toplote. Svaka materija postaje inertna i nesposobna za reakciju na toj temperaturi. Hladnoća ne postoji. Mi smo stvorili taj pojam da opišemo kako se osećamo kada nemamo toplote."

Student nastavi dalje: "Profesore, da li tama postoji?" Profesor odgovori: "Naravno da postoji." – "Jos jednom niste u pravu, profesore. Ni tama ne postoji. Tama je u stvarnosti odsustvo svetla. Možemo izučavati svetlo ali ne i tamu. U stvari, možemo koristiti Njutnovu prizmu da razlomimo svetlo u više boja i izučavamo različite svetlosne dužine svake boje posebno. Ne možete meriti tamu. Jedan zrak svetla može doći u tamu i osvetliti je. Kako znate koliko je neki prostor taman? Možete meriti samo količinu prisutne svetlosti, zar ne? Tama je pojam koji ljudi koriste da opišu šta se događa kada nema prisustva svetla."

Konačno, mladić upita profesora, "Gospodine, da li zlo postoji?" Sada nesiguran, profesor odgovori: "Naravno, kao što sam to već rekao. Vidimo to svaki dan. Svakodnevno možete videti ljudsku nečovečnost prema drugim ljudima. Mnoštvo je primera kriminala i nasilja svuda po svetu. Ove manifestacije nisu ništa drugo nego zlo." – Na ovo je student odgovorio: "Zlo ne postoji, gospodine profesore, ili bar ne postoji samo po sebi. Zlo je jednostavno odsustvo Boga. To je isto kao tama i hladnoća – reč koju je čovek stvorio da opiše odsustvo Boga. Bog nije stvorio zlo. Zlo nije kao verovanje ili ljubav, koji postoje isto kao svetlo ili toplota. Zlo je rezultat onoga što se događa kada čovek ne poseduje Božiju ljubav u sebi. To je isto kao hladnoća koja dolazi kada nema toplote ili tama koja dolazi kada nema svetlosti."

Profesor je seo i nije ništa rekao. Ime mladog studenta je bilo – Albert Ajnštajn. 
Interesantno
pozitivni glasovi: 16  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

Misty78 (40)
Videla sam i svidelo mi se, pa sam se setila ove price
#3, 24.05.2012 - 22:28
nislice (47)
#2, 24.05.2012 - 19:50
Misty78 (40)
ponekad neko nesto radi sa velikim trudom da bi postigao uspeh, koji nece izostati ako u uspeh veruje - i pre ostvarenja, iako ga ocima ne vidi... i na kraju postize uspeh nije nam sve dato da znamo, ali se sve u zivotu vrti oko toga u sta verujes, a svako u nesto veruje.
#1, 24.05.2012 - 18:06