Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog
U posledje vreme primećujem kako muškarci uglavnom govore kako su žene ljubomorne na mlađe žene ili vam tinejdžerke.Ok,vizuelna bića po prirodi pretpostavljam da u prvi plan postavljaju telo.I odmah se naglašava i ....ti bi volela da si njenih godina.

Moram da se ogradim.Ja nisam imala slučaj da mi neko to kaže,što naravno ne znači da neće.Kroz život sam uvek ja bila ta neka mlađa i nisam baš ponosna zbog toga.I to ne mislim mlađa kao ljubavnica.Nego ona koja ga je prva smantala ili naslednica te starije.

Znate li šta sam pomislila nakon raskida(jer sam se po nekom pravilu gotovo uvek petljala sa starijima)kako sam joj samo učinila uslugu.

Dakle protiv tiejdžerki nemam apsolutno ništa.Ne mislim da su one krive za vulgaran rečnik ili napadno oblačenje ili gledanje kroz materijalno(ne sve naravno...).One su morale sve to od nekoga da nauče.A naučile su od nas.Uostalom i sama imam ćerku kojoj sledi taj period.Tako da će pre biti nekakva zaštitička nastrojenost nego zavist.

Ali moram reći da se nikada ali nikada ne bih vratila u taj period.

Skidam kapu svakoj tinekdžerki koja uživa u svom životu maximano.Ali takvih je malo.Jer sam po sebi taj period je period ispitivanja.Zbunjenosti.Učenja.Nesigurnosti.

Veoma loše prolaze one koje su osećajne i ranjive.Još gore one koje nađu tog puno starijeg da sa njima proživljava mladost.Najgore, toliko kritikovane,sponzoruše.

Ne bih ja nikada krivila tinejdžerke sponzoruše.Zašto kriviti njih kada vidimo zrele žene kako brakove sklapaju iz interesa.Moguće ne na takav način ali sve je to po meni sponozorstvo.I brak zbog dece samo.I brak zbog stana.i brak zbog rodbine...Kao da su samo one sponzoruše.

Pre su one devojke pune iluzija koje će ih veoma skupo koštati.

Kada se samo setim svih tih izlazaka,sastanaka.Traženja sebe.Traženja tog nekog.Brige oko toga da li ću imati jednom dete.Da li ću se udati,I svih tih gluposti koje nam bukvalno kači okolina .Nama ženama posebno.

Ispitavanja,propitivanja,roditelja,lutanja u stilovima oblačenja.Onog perioda ni žena ni devojčica kada je sve nekako između.Prihvatanja sopstvenog tela.Nezaodoovljstva istim i još milion nedoumica koje prate taj period niti malo prijatan.

Posebno se ne bih vratila u ovo tinejdžersko doba.Eru neta.Vladavinu fejsa i sličnog.

Žena počinje da uživa u sexu tek kasnije.Otkriva sebe.Jer baš u tome tinejdžerskom periodu ne ume od okoline i proklamovanih stavova koje je prate kao senka nekakva i usađuju osećaj krivice.

Ima potpuno iskrivljenu sliku o ljubavi.Idealizuje.Sanja.Želi.Očekuje previše.Strahuje za svoju budućnost.I neprestano se razočarava.

Zato je prilično glupo reči ljubomorne na tinejdžerke...

Žena postaje žena tek nakon 30te.Tada počinje da prihvata stvari onakvim kakve zaista jesu.Prihvata sebe takvu kakva jeste.Svoje telo.Svoje misli.Svoju seksualnost.

Ostvaruje se na svim poljima uglavnom.

Što se mene tiče ja sebi čak bolje izgledam sada nego tada sa 5kg viška i crnom kosom.

Dosta mi je više tog plašenja žena godinama.I neprestanog osvrtanja na ženine godine.Zabrane.Nije dolično ovo ono...

Na posletku žena tek kao oformljena ličnost i ostvarena i tek nakon iskustava ume iskreno da voli.

Bez potreba i potražnje ili uslova.

 
Interesantno
pozitivni glasovi: 26  |  negativni glasovi: 2

Napiši komentar:

cica52 (66)
ZADOVOLJNA STO SAM DOVDE STIGLA, ALI IPAK SAM NEKAKO NI TAMO NI OVAMO
#5, 26.05.2012 - 12:08
cica52 (66)
Uvek dobar blog u dobro vreme,napises.Bravo.Valjda se tu pronalazim.
#4, 25.05.2012 - 08:58
Sve se pronalazimo
Hvala Cico!
26.05.2012 - 10:12
pcelar (62)
Na posletku žena tek kao oformljena ličnost i ostvarena i tek nakon iskustava ume iskreno da voli.
DOVOLJNO JASNO
#3, 24.05.2012 - 23:23

To je najiskrenije...
25.05.2012 - 00:04
ELBA (55)
zene su kao vino ...............
kao cvece ....... treba ih negovati ........
a tinejdzerke su kao pupoljak cveta ...... tek procvetajuuuuuu .......

#2, 24.05.2012 - 22:05
Drago mi je što se post shvatio onako kako treba
Veliki pozdrav!
24.05.2012 - 22:34
citer (49)
Godine nisu važne. Žena može biti prekrasna u dvadestoj , šarmantna u četrdesetoj i neodoljiva ostatak života .
Coco Chanel
#1, 24.05.2012 - 22:00
Istina 100%
Odličan citat!
Ljub
24.05.2012 - 22:34