Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Misty78 blog

Jednom davno, sva ljudska osećanja i svi ljudski kvaliteti su se našli na jednom sakrivenom mestu na Zemlji. Kada je Dosada zevnula po treći put, Ludost je, uvek tako luda, predložila: ''Hajde da se igramo žmurke! Ko se najbolje sakrije, pobednik je među osećanjima.''

Intriga je podigla desnu obrvu, a Radoznalost je, ne mogavši prećutati zapitala: ''Žmurke? Kakva je to igra?'' ''To je jedna igra'', započela je da objašnjava Ludost, ''u kojoj ja pokrijem oči i brojim do milion, dok se svi vi ne sakrijete. Kada završim sa brojanjem, polazim u potreagu i koga poslednjeg pronađem – taj je pobednik.

Entuzijazam je zaigrao, pratilo ga je Oduševljenje. Sreća je toliko skakala da je nagovorila na igru i Sumnju i Apatiju koje nikada ništa nije interesovalo.

Ali, nisu svi hteli da se igraju. Istina je bila protiv sakrivanja, a i zašto bi se sakrivala? Ionako je uvek na kraju svi pronađu. Ponos je mislio da je to glupa ideja, iako ga je zapravo mučilo što on nije bio taj koji se setio da predloži igru. Oprez nije hteo da rizikuje.

''Jedan, dva, tri…'' – počela je da broji Ludost.

Prva se sakrila Lenjost koja se, kao i uvek, samo bacila iza prvog kamena na putu. Vera se popela na nebo, Zavist se sakrila u senu Uspeha koji se mučeći popeo na vrh najvišeg drveta.

Velikodušnost nikako nije mogla da odluči gde da se sakrije jer joj se svako mesto činilo savršenim za jednog od njenih prijatelja.

Lepota je uskočila u kristalno čisto jezero, a Sramežljivost je provirila kroz pukotinu drveta. Krasota je našla svoje mesto u letu leptira, a Sloboda u dahu vetra.

Sebičnost je pronašla skrovište, ali samo za sebe. Laž se sakrila na kraju duge (laže, bila je na dnu okeana), a Požuda i Strast u krateru vulkana.

Zaborav se zaboravio sakriti, ali to nije važno. Kada je Ludost izbrojala 999.999, Ljubav još nije pronašla skrovište jer je sve bilo zauzeto. Ugledavši ružičnjak, uskočila je, prekrivši se prekrasnim pupoljcima.

''Milion!'' – povikala je Ludost i započela svoju potragu.

Prvu je pronašla Lenjost, iza najbližeg kamena. Ubrzo je začula Veru kako raspravlja o teologiji sa Bogom, a Strast i Požuda su iskočile iz kratera od straha. Slučajno se tu našla Zavist i naravno Uspeh, a Sebičnost nije trebalo tražiti. Sama je izletela iz svog savršenog skrovišta koje se pokazalo pčelinjom košnicom. Od tolikog traženja, Ludost je ožednela i tako u kristalnom jezeru pronašla Lepotu. Sa Sumnjom joj je bilo još lakše, jer se ona nije mogla odlučiti za skrovište pa je ostala da sedi na obližnjem kamenu.

Tako je Ludost, malo po malo, pronašla gotovo sve. Talenat u zlatnom klasju žita, Teskobu u izgoreloj travi, Laž na kraju duge (laže, bila je na dnu okeana), a Zaborav je zaboravio da su se uopšte igrali.

Samo Ljubav nije mogla nigde da pronađe. Pretražila je svki grm i svaki vrh planine, i kada se već razbesnela ugledala je ružičnjak. Zašla je među ruže, uzela suvu granu i, besna i iznemogla, počela da udara po predivnim ružinim pupoljcima. Odjednom se začu bolan krik. Ružino trnje izgrebalo je Ljubavi oči. Ludost nije znala šta da radi. Pronašla je Pobedu, osećaj nad osećanjima, ali Ljubav je ostala slepa. Plakala je i molila Ljubav da joj oprosti i na kraju odlučila zauvek ostati uz Ljubav i pomagati joj.

Od tada je Ljubav pobednik nad osećajima, ali je ostala slepa… a Ludost je uvek prati. 
Interesantno
pozitivni glasovi: 3  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

Misty78 (40)
stvarno? ko je?
#2, 24.05.2012 - 23:33
Misty78 (40)
autor teksta
#1, 24.05.2012 - 23:16