Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
presretaclovac blog
Indija nas uci o cetiri principa duhovnosti.

Prvi princip kaže:
"Koga god susreli, to je onaj pravi."

To znači da nitko ne ulazi u naš život slučajno. Svi oni koji nas okružuju, bilo tko s kim ste u odnosu, predstavlja nešto - bilo da nas treba nečemu naučiti ili da nam pomogne da popravimo trenutnu situaciju.

Drugi princip kaže:
"Što god se dogodilo je jedina stvar koja se i mogla dogoditi."

Ništa, apsolutno ništa od onoga što smo doživjeli nije moglo biti drugačije. Čak ni najnevažniji detalj. Nema "...da sam to barem učinio drugačije... tada bi i situacija bila drugačija!" Ne. Ono što se dogodilo je jedina moguća stvar koja se moglo dogoditi i moralo se dogoditi - da bismo naučili lekciju kako bismo se pomaknuli naprijed. Svaka situacija u životu u kojoj se nađemo je apsolutno savršena, čak i kada prkosi našem razumijevanju i izaziva naš ego.

Treći princip kaže:
"Svaki trenutak u kojem nešto započinje je pravi trenutak."

Sve počinje u točnom trenutku, niti prerano niti prekasno. Kada smo spremni za to, za nešto novo u svom životu - to je tu, spremno da započne.

Četvrti i posljednji princip kaže:
"Što je gotovo, gotovo je."

To je tako jednostavno! Kada nešto u našem životu završi, to pomaže našem razvoju. Zato, obogaćeni prošlim iskustvom, bolje da to otpustimo i krenemo dalje.

Mislim da nije slučajno da upravo vi sada ovo čitate.

Ako su vas ove riječi dirnule, to je stoga što vam je upravo ovo (saznanje) bilo potrebno i što razumijete da niti jedna jedina snježna pahuljica ne može pasti na krivo mjesto.

Budite dobri prema sebi i
volite cijelim svojim bićem.


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 3  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

 

Korisnik
offline
offline presretaclovac (39)
Srbija, Beograd, BeogradBlogovi: tagovi
nema tagova
Arhiva unosa