Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog
Ona je mojih godina.Lepa je,obrazovana a nadasve spada u one žene koje umeju da saslušaju.Ne dele nepozvane savete i uvek ali uvek kažu ono što zaista misle.Kako se čini u sve ređe žene danas koje imaju dušu.Upoznala sam je virtuelno kada sam došla ovde.Ubrzo sam shvatila da je jedino što njenom životu nedostaje ljubav.Prava ljubav.da je po prvi put oseti.

Zatim je nestala.Nije je dugo bilo.Pitala sam se često šta je sa njom ali na žalost nismo uspele da razmenimo kontakt.Vratila se nakon nekolio meseci.Možda je i godina prošla... i ispričala mi svoju priču.

Onako kao što verovatno danas na hiljade priča započinju započela je i njena.Na fejsu.Reč po reč.Poruka po poruka.Čovek joj se dopao.

Međutim za razliku od mene ona je bila preduzimljivija.Susret se odvio nakon samo nedelju dana a odmah pri njemu iskre bljesnule.Znala je.Jednostavno je znala da je to on.Onaj kog je čekala čiavog života.Osetila je to.Pri prvom pogledu.Dodiru.Načinu na koji se ophodio prema njoj.I po prvi put u životu sebi rekla...to je to.

Da priča ne bi bila kao iz bajke,kako to obično većina nas ume da predstavi on ima bivšu ženu i dete iz tog braka.Pričao joj je o devojčici.Kako je voli najviše na svetu.

A njihova priča je trajala.sve se odigravalo kao u nekakvom snu.Ona je ubrzo upoznala njegovu porodicu i on njenu.Planirali su.Želeli zajedničku budućnost.Živeli svoju bajku budeći se jedno kraj drugog.

Ona je sve prihvatila.Želja joj je jedino bila da upozna tu devojčicu o kojoj je toliko slušala.

Na neki način ta je devojčica deo nje.Jer je kćer čoveka koga je jedino iskreno volela.

Jednog popodneva,dok su ležali ušuškani u svoje gnezdo pozvala je ona.Njegova bivša žena.Tvrdila je da će odvesti devojčicu.Da će se udati i otići u neko udaljeno mesto.Najpre se činilo da je još jedna od njenih smicalica koje mu je pričinjavala.Imala je običaj da od njega uzima novac.Šalje mu isnpekcije u radnji i kakve sve žene sitne pakosti još ne umeju da smeste.Međutim...

Tada je sve počelo.Nervoza.Napetost.Njegova odsutnost.Odlasci.Ćutanje.

Ubrzo su od psihologa školskog saznali da je devojčica nervozna.Da je popustila u školi.Njen otac je rekao majci da može da radi šta želi ali da dete ne vodi od njega.

Postajalo je sve gore.Budjenje i odlasci tokom noći.Bes.On je sve više odlazio kod devojčice.Kada je to saznao,čovek za koga je ona trebalo da se uda ju je ostavio.

Ona,naša junakinja,je čekala.Ćutala.Grizla se.Ništa ona nije želela.Samo da bude kao pre.Da ponovo oseti isti dodir.Ne,nije ona želela da kvari ničiju sreću.Ali jednoga dana je imala ono što je čitavog života želela ,drugog dana ništa.

Nikada neće zaboraviti to kišno popodne.Popodne kada je on otišao kod nje ne progovorivši ni reč.

Nikada se više nije vratio.Niti je od njega čula šta.

Ubrzo je od njegove rođake sa kojom je bliska saznala da se vratio ženi zbog ćerkice.Čula je i da je srećan čim je pokraj nje.

Naša junakinja je ostala slomljena.Na dar je dobila pregrš pitanja.Od njegovih.Njenih a najviše od sebe same.Kaže da nije želela da išta pokušava iako je sigurna da je voli.Ali da onoga kog volimo treba da pustimo da ode.

Došla je pravo na karike i napisala mi ovu priču setivši se svih onih mojih istinitih priča koje sam vam pisala.

Iako na izgled obična,ova meni priča deluje sasvim drugačija.

U njoj se jasno prepliću neki elementi koje prihvatamo kao normalne a svakim smo danom sve udaljeniji od njih.

Najpre žrtva zbog deteta.Danas svi slave decu a niko ništa za njih ne radi.Sve se radi isključivo zbog sebe.Deca se koriste samo kao izgovor.

Zatim poverenje.Koje je danas na netu iščezlo.Nije ni čudo od tolikih napada i maski.Ovo dvoje ga je međusobno imalo.

I naravno njena ljubav koja je zaprvo ispisala čitav tok priče.

Ovom je prilikom pozdravljam.Smatram da je velika žena,ma ko kako prosuđivao.Ne volim da primam niti delim savete i jedino što mogu da kažem je da nebo zna zašto se sve to tako odigralo.

I da treba da bude srećna žena!

Jer spoznati pravu ljubav u današnjem svetu koristoljublja i licimerja,potreba i interesa imaju samo privilegovane osobe.

Takođe joj se zahvaljujem na priči.naizgled svakidašnjoj a opet gotovo nestvarnoj.

Zahvaljujem se i vama što ste je pročitali.


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 40  |  negativni glasovi: 3

Napiši komentar:

Vecaa (59)
samo ona zna koliki je to bol a niko od nas nema prava da joj bilo sta prebaci vec samo da joj pozelimo u buducnosti srecu.
#12, 04.06.2012 - 09:56
#11, 03.06.2012 - 16:27
03.06.2012 - 18:49
jedna u moru prica........jedno iskustvo vise,pala je ali mora ici dalje,dici se i zeljeti novu srecu i ljubav.......prvo da voli sebe a onda njega.........jer sreca se nalazi u nama samima........ako je ne prepoznamo,ostacemo siromasni,udaljeni od svega sto je lijepo..........a toliko toga je oko nas,ali sve dok to ne vidimo,zivimo u mraku.....njene oci ce naci izlaz iz tog mraka.......sigurna sam.........
#10, 03.06.2012 - 09:16
I ja sam...
Svakako ispravan komentar i na mestu
To i ja kažem!
Veliki pozdrav!
03.06.2012 - 18:48
Mnogo je pozitivnih komentara i onih koji je hrabre...ja evo po prvi put ne znam sta da kazem jer sam i ja udata za coveka koji ima 2 cerke iz prvog braka,voli ih,pati ali zena ga je povredila,prevarila, odlazila,vracala se,i na kraju ga oterala recima-ostavi nas na miru,mozda curice i nisu tvoje. sad gradimo novi zivot iako je pokusala i mene da otera od njega...trudim se da ga usrecim,vredan je toga. nadam se da ce i tvoja drugarica naci nekoga ko ce biti vredan njenih osecanja
#9, 02.06.2012 - 23:44
To je najvažnije
Da je vredan toga!
Ostalo će sve doći samo po sebi.Ta će deca porasti i same će shvatiti i odlučiti

Čuvaj svoju ljubav jer ju je danas tako retko pronaći!

Drugarica...hoće,sigurna sam u to

Kiss
03.06.2012 - 18:47
matricaria (51)
Ah, da! Kruži po fb ono:
Niko ne zaslužuje da se rasplačeš zbog njega.
A onaj koji zaslužuje, neće te rasplakati.
#8, 02.06.2012 - 17:39
Pa dobro,plačemo da bol izbacimo iz sebe
Da operemo tugu
Da nam osmeh osuši suze

Ali jedno je sigurno...
Prave ljubavi nikada ne završe zajedno
One se uvek prekinu u zenitu
I ostaju takve,ne oknjene,ne ukaljane blatom života

Zato i jesu prave
Srećan je onaj ko ih je imao


03.06.2012 - 18:42
matricaria (51)
"Ako ga zaista voliš, pustićeš ga da ode.
Ako je zaista tvoj, vratiće se."
Rasplakala me ova priča. Njeno srce je veliko; ali mislim da je i njemu bilo teško. Izvinite, muškarci, MALO KOJI OTAC BI UČINIO OVAKO NEŠTO ZBOG ĆERKE. Ali, moram oprezno da dodam, mi znamo samo jednu stranu istine...ko zna šta je na dnu njegovog srca! Ovo priča neko ko je kao dete ostavljen od strane muškog roditelja. Ovo priča neko čije je dete ostavljeno od strane muškog roditelja. Ovo priča neko ko na kraju uviđa iluziju ostavljanja....
Sve u svemu, verujem da su za nju već otvorena nova vrata...Jer svaka ljubav je prva ljubav. A srodna duša? Svako je srodna duša...ako ti dozvoliš. Deluje suviše jednostavno?

Mislim da je moguće.
Mislim da će videti kako joj se suze pretvaraju u smeh, i zavaliće Bogu na ovome.


#7, 02.06.2012 - 17:37
Ostala sam bez reči ovoga puta.Zaista.Velika si žena i to znaš.Nije potrebno to da napišem.

I ja mislim isto.Čak šta više sigurna sam!
H v a l a na komentaru!
03.06.2012 - 18:39
citer (49)
nek to gleda sa druge strane , nije im bilo sudjeno , ende
#6, 02.06.2012 - 01:45
Ma kumo lako je reći to...
Ljub za kumu
02.06.2012 - 09:20
shone68 (49)
sve je to život ... on ide dalje, a ona mora da odluči ide li sa njim (životom) ....
#5, 01.06.2012 - 23:34
Ona je odlučila da ide dalje ali nekada je potrebno vreme da pogura život
Lepo je što si tu
02.06.2012 - 00:31
vitezkoja (42)
sve je to u redu sa njene strane što ga je pustila da odluci ali sa njegove strane nije otici bez reci a ne pitati se kako je njoj i njenoj duši jer pogazio je pruženu ruku nije uredu otici bez ijedne reci
#4, 01.06.2012 - 22:57
U pravu si
Niko se nije recimo toga setio

Sve sve ali otići tako nije u redu
Ja verujem da je se on seća svakoga dana
01.06.2012 - 23:20
Danka46 (69)
Za zaljenje je i on,ne verujem da je kompletno srecan,jedina mu je sreca ta sto je pored deteta.
#3, 01.06.2012 - 22:53
Ovaj komentar Budi pročitaj i ti...

Ona nije za žaljenje
Ipak je spoznala ljubav a to je neprocenjivo

A tvoje mišljenje delim
01.06.2012 - 23:19
1  2  [»]