Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
matricaria blog
Tišina UmaMesto buđenja vaše svesti…Samo voljeni pronalaze Ljubav, i za to se ne trude!http://tisinauma.com/samo-voljeni-pronalaze-ljubav-i-za-to-se-ne-trude/Voleti je poput disanja - uvek dostupno i nije potreban ikakav trud!

Baš je tako. Samo voljeni pronalaze Ljubav. Čak se za to i ne trebaju truditi.

Stvar je u tim vibracijama, u tom stanju, u tim duševnim kvalitetima od kojih čovek mentalno beži i u koje nema potpunog poverenja. Misli da je duša slaba, da duša pati, da duša nema pojma i da mora da uči. NE! Onaj koji treba da uči je um, tačnije ne da uči već da se priseća! Gravitacija prema Bogu, prema Izvoru i prema Svemu što jeste je tako snažna da je ustvari potrebno da se nečega držite kako biste bili udaljeni od njega (tog centra). Drugim rečima, ako želiš prići Bogu, samo se pusti. Ako želiš pasti u naručje Ljubavi, samo se pusti.

Povremeno ćeš izroniti osnažen i spreman za dalje ali to držanje neće biti tako teško kao ranije. Sada znaš gde ustvari zapadaš; strah je nestao i više ga ne može biti. Opusti se, i prepusti se!

Naše društvo je uplašeno, misli da se kažnjivi Bog krije tamo negde među zgradama i oblakoderima i koji samo čeka trenutak, kada ćete spustiti gard u svom štićenju. Strahujete da će Vas uhvatiti na spavanju… Pa nema lepše stvari nego kada Vas Ljubav uhvati na spavanju, odnosno kada Vas uhvati bez garda ili zbog nje spustite Gard. To se dešava upravo jer vi zaista poznajete to čemu se predajete i od čega ste ranije strepeli. To ste vi, vaša prvobitna i najjasnija reč koja vas ustvari održava u životu i koja vam pruža prilike da se toga setite iznova i iznova. Ta reč jednostavno JESTE a samim tim i VI. Vaša forma je trenutna ali to čemu se prepuštate i što će prožimati svaku sledeću je večno i besmrtno. Ono zaista JESTE. Ja jesam, vi Jeste, SVI SMO – ta Ljubav.

Prepustite se jer pad je svakako neizbežan. Zašto jabuka pada? Zašto pada i da pritom o tome ne brine?

Zato što pada u Ljubav, i iz Ljubavi hrani one koji je na Zemlji nalaze i koriste. Zar bi padala ka nečemu što nije vredno? To Vam govori koliko Vam sve pada u naručje – iz naručja Boga. Poneka duša se može osvrnuti i videti šta je ispod njega, i gde pada jabuka koju niko nije uhvatio; pada opet u Ljubav. Ništa više jer samo to i postoji, ostalo je sve iluzija. Čovek koji se zadržava i ne želi da padne tamo gde je jabuka pa ostaje uvek gladan. Ostaje u zamisli da je nevoljen i nezbrinut. Ali nije tako! Zaista nije…

Svako dobro.

~M. Zen 
Interesantno
pozitivni glasovi: 3  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

 

Korisnik
offline
offline matricaria (51)
Srbija, Nišavski okrug, NišBlogovi: tagovi
nema tagova