Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog

ŠTA ZNAČI BITI OSTVARENA ŽENA?

Ponovo ja uključih tv (bolje da nisam) kad ono samo čujem jedno te isto.Ostvarena žena.Pa ostvarena žena.Sad,da taj izraz proklamuju tv lepotice ,povedene trenutnom slavom, ne bi tako bilo strašno.To danas izgovara svaka druga žena.

Svaka žena teži da se ostvari kao majka,supruga.poslovna žena.Međutim u toj trci za ostvarenjem žena će pribegavati raznim metodama.Tako će ona koja po svaku cenu želi dete jer joj otkucava biološki sat roditi dete iako nema partnera sa kojim će ga odgajati.Karijeristikinja će odbiti planiranje i rođenje deteta zbog karijere.Ona koja želi da se uda udaće se jer tako mora i treba makar to bilo i za onog za kog ne želi da se uda.

I onda će sijati i reći da je ostvarena.A onda će se jednog jutra probuditi i shvatiti da ostvarenje nema puno veze sa štikliranjem pravila okoline ili upisivanjem poena kraj ciljeva života.

U životu nas uvek dostigne ono od čega smo najviše bežali.Dohvati nas i baci na ispit.

Mnogi to smatraju kao zlo,nevolju,zlu sudbinu.Nije tako.To su samo izazovi koje pred nas postavlja život.A najmanje znači da smo neostvareni ukoliko se nije odigralo onako kako smo zamislili.

Upravo ti ljudi koji su prošli kroz izazove umeju da cene više život.Trenutke.Osmehe.Da razumeju druge.

Verovatno mnogi neće ni poverovati ali jedino što sam ja u životu želela jeste da živim u porodici i da moje dete odrasta u njoj.To je bila jedina moja želja.

Opet,tu sam gde jesam.Baš na onom tlu od kog sam najviše strahovala.Ne pričam kako mi je sve super i kako je divno ali konačno privatam život bez celofana i šarenih papirića.Stavljam nekadašnje snove u košaru zaborava i spremam novu u koju ću ubacivati buduće.

Ima zlobnika.Ne kažem da nema.Ima onih koji preuveličajjvau tvoje neuspehe i umotavaju te u njih.Ima i onih koji svoje neuspehe leče istićući svoje.Ja ih ne krivim.I od njih sam ponešto naučila.

A to nešto je da je najvažnije u životu biti okružen pozitivnim ljudima.Da nije lako to postići i da se srećnom smatram što to jesam.

Stoga ,žene,ne jurite da budete ostvarene.Ostvarenje se ne postiže time što postajemo majke ili se udamo ili zaposlimo.

Naša se duša ostvaruje svake sekunde od rođenja do smrti.

I svaki se taj sekund računa.

Jedino što je važno jeste da umemo da volimo sebe i prihvatamo druge.
 
Interesantno
pozitivni glasovi: 24  |  negativni glasovi: 4

Napiši komentar:

matricaria (51)
Naša se duša ostvaruje svake sekunde od rođenja do smrti.

Jedino pravo ostvarenje je unutrašnje...Poljubac!
#4, 04.06.2012 - 07:57
Samo tako i nikako drugačije
Ti barem razumeš...
Ljubac
04.06.2012 - 09:09
ravgor (55)
#3, 04.06.2012 - 00:30
04.06.2012 - 09:08
vitezkoja (42)
#2, 03.06.2012 - 22:34
03.06.2012 - 23:18
nislice (47)
#1, 03.06.2012 - 22:21
03.06.2012 - 23:17