Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog

Gledao je u ceduljicu koju mu je ispisala.Da,ceduljicu.Bednu, običnu ceduljicu na pomalo izlizanom papiru.Ceduljicu u eri mobilnih telefona,sms poruka,mailova,skidanja svih mogućih izraza i tekstova sa neta.U vremenu u kojem se često objašnjava rečima iz spotova, on je dobio jednu jedinu ceduljicu.

Interesantno je kako ju je posmatrao smirenog izraza lica.Grčenja nije bilo.Nije bilo ni suza.Niti mu se uzdah jedan oteo.Njegove oči su zurile u jednu tačku.Nisu se pomicale.

Ona je otišla.

Kao da je znao.Predvideo.Slutio.

Pogledao je u sofu,na kojoj ju je grlio pre samo nekoliko meseci,nakon što je kod njega u stan došla sa koferom u rukama.Imala je najtužniji pogled koji je ikada video.Pregršt snova bačenih u zaborav i tugu koja se iščitavala u svakom njenom gestu.Pogledu.Pokretu.Izgovorenoj reči.

Poznavali su se dugo.Više od 10 godina.Ona mu se dopala na prvi pogled.Kada ju je opazio kako ulazi u firmu u kojoj su neko vreme zajedno radili vesela,pouna energije,puna života.Pre je ličila na nekakvu devojčicu nego na 25 godišnjakinju koja se tek zaposlila.U kancalariju je unela radost.Smeh.

Obojila svo ono sivilo kojim su bili ispunjeni 8 sati radnog vremena.

Sprijateljili su se odmah.Suvše stidljiv nije smogao snage da joj prizna šta oseća.

Govorila je kako od života želi sve.Kako želi da putuje.Menja zemlje,firme.Kako čak ne želi ni da se bavi istim zanimanjem.Kako želi da upoznaje ljude.Ponekad mu se činilo kao da je iz druge planete.

Sve mu je to saopštavala tu,na istoj toj sofi u koju je gledao sada.Tu mu se ispovedala.Naglas pričala sopstvene maštarije.Tu je plakala,žaila se.Iznova prepričavala sve kada je raskinula sa njihovim predpostavljenim i kada joj je isti saopštio da se ženi.Tu su se smejali.Kušali jelo koje su zajedno spremali.Sve je to slušala ta sofa.Hiljade tajni i osećanja.

Tu je i odlučila da će krenuti iznova.Bez planova i očekivanja.

Tu mu je saopštila i da se ponovo zaljubila.U prilično situiranog čoveka na položaju.Koji za sobom ima brak i dvoje dece.Seća se i te večeri.Ništa joj nije rekao.Znao je da je verovala jedino njemu.

Pričala je o tom čoveku sa takvim ushićenjem.Kao da je čitav živoz znala de će upoznati baš njega.Ko je on da joj kvari sreću?Samo običan bednik kome je ona bila sve na svetu.

I dobro se seća njihovog raskida.Večeri kada je došla kod njega u suzama.Obećanja da nikada više ne bi mogla biti sa čovekom koji je vređa i ponižava ,makar kraj njega sve imala.Znao je da je želela brak.Znao i da on nije želeo.Da je još uvek bio u braku i da je ona to znala ali se zavaravala i da je govor da je formalno u braku samo smišljena taktika.Znao je da je ne bi oženio čak i kada bi se razveo.Ali je ćutao.Ko je on da joj krade osmeh koji vredi više nego dijamant?

Saslušao ju je a ona mu je zaspala na ramenu.Popili su nekoliko čaša vina.Probudio se sa njom u zagrljaju.Znao je da nije vino samo krivo.Dugo su se poznavali.Toliko noći proveli zajedno bez ikakvih dodira.To je to.Konačno su shvatili da su jedno za drugo.I to sve tu,na toj istoj sofi.

Ubrzo se preselila kod njega.Otpočeli su nešto savršeno.Smatrao je da je život fer.Da sada do kraja može da otplaćuje sve nevolje ali da je nagrađen.Pomislio je da je najsrećniji čovek na svetu.A ona se neprestano smešila.Nakon 3 meseca ju je zaprosio.Pristala je presrećna.

Često je pomišljao kako nije fer da toliko bude srećan.Molio se.Živeo svaku sekundu života kao u raju.

Sve dok se predhodne večeri nije vratio u svoj stan,u koji se ona doselila i zatekao u poruku.Bednu poruku ispisanu na polupožutelom papiriću.Na njoj je pisalo da se ponovo vraća njemu.Njemu koji ju je vređao.Ponižavao.Žonglirao sa njom kao cirkusat lopticama na trapezu.

Vraćam se njemu.Žao mi je.Hvala ti za sve.

3 tako proste rečenice u koje su stale godine.Koje su ga bole u srce poput strela otrovnih.Otkinule zauvek parčiće njegove duše.

Gledao je u sofu i iznova preživljvao svaki momenat.

Mogla je da mu kaže.Da razgovara.Da se izjasni kao što je uvek činila.Ali tada je bilo drugačije.Bio je samo prijatelj.Ispovedaonica.Rame.Njeno drugo ja koje često ni sama nije umela da sagleda.

Zario je nokte u dlanove gledajući ka sofi.

Izjutra će je se rešiti.

Ona zna sve.Ako to ne učini gledaće ga svakoga dana i pretiti.Keziti se njegovim osećanjima.Čuće onaj vrištavi smeh kikotanja kako je bila svedok njenog odlaska.Svega.

Sofa će biti na otpadu.Niko nije zaslužio kletve koje bi mu donela.Podrugljivo kreveljenje.

Ali kako pobeći misli sopstvenih koje su mu se u tom trenutku činile kao duh u telu sofe?

Kako pobeći od sebe?

Legao je na istu sofu i prekrio se.Još jedna noć na njoj.A onda će se zauvek rastati.Barem je tako mislio.


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 28  |  negativni glasovi: 4

Napiši komentar:

#7, 05.06.2012 - 23:49
06.06.2012 - 09:47
Lepa, setna priča. Vrlo često se ponavlja. Žene kao magnet privlače ti 'bad boys-i'. Imaju šarma, sa nekom lakoćom osvajaju. Ima tu nešto, valjda se suprotnosti privlače !?
#6, 05.06.2012 - 18:34
Veoma često
napisah blog na tu temu sada
Pozz veliki
05.06.2012 - 20:27
nislice (47)
#5, 05.06.2012 - 15:58
05.06.2012 - 20:27
vitezkoja (42)
treba sofu da joj pokloni ili sliku te iste sofe da je poseti na reci i dela koja su se desila na njoj i zašto uporno birate one koji vas gaze i podništavaju a ovakve kao što je on ladno ostavljate cak ni udostojite ozbiljnim objašnjenjem zašto a kada takvu kartu šut dobijete napravite od toga lom i citav esej žalopojki i osuda muškog roda a kad ostavljate dovojne su samo par naškrabanih reci a ovamo tražite da se napiše citav roman ili isprica zašto vas taj neko ostavlja možda vam i trebaju takvi koji vas ne cene nizašta a vama se oni dopadaju i trcite njima znajuci da cete plakati
#4, 05.06.2012 - 15:37
Napisala sam post poslednji u tu čast...
Šta da kažem
Mada se ja ne vraćam tom nikada ako je bio kreten ali zato nađem novog
05.06.2012 - 20:26
cica52 (66)
Ma ti si maker za sve teme.Mozda imas ugradjen neki cip?
#3, 05.06.2012 - 12:02
Ko zna Cico))
Hvala Ti
05.06.2012 - 20:23
ja se od svoje rastala pre mjesec dana... uh nije mi tesko palo ma promenila bi i... hm
http://www.prodaja-nakita.com/wp-content/uploads/2012/03/neko-te-ima-nocas.jpg
#1, 05.06.2012 - 09:10
Ti nisi imala takve uspomene )
E to
Ma ljubim ja tebe za dobro jutro
05.06.2012 - 09:31