Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Mdacha blog

Zašto i kako političari zloupotrebljavaju uspeh Novaka Đokovića

Skoro dvadeset godina mukotrpnog rada, isto toliko godina teškog odricanja njegove porodice kako bi sinu obezbedila uslove da dokaže i pokaže svoj talenat, dobilo je još jednu potvrdu početkom januara kada je po treći putNovak Đoković osvojio Otvoreno prvenstvo Australije u tenisu.


Dete koje preko dana ide u školu i mukotrpno trenira, a noću se igra, jer za igru preko dana nema vremena, roditelji koji su sebe žrtvovali zarad uspeha deteta, čak i od zelenaša pozajmljivali novac da sinu omoguće sve što je potrebno, upornost i želja da se postane neko i nešto u životu, ljubav i sloga u porodici, sve su to one hrišćanske vrednosti koje su ponovo kulminirale prethodnog meseca.
Zato mi je drago što konačno moja deca ali i sva deca u Srbiji, imaju model kako porodica treba da se ponaša i da je najveća ljubav upravo ljubav prema vlastitoj deci.
Svima nama je zaista bilo potrebno da barem na trenutak izađemo iz okrutnog života i zle stvarnosti, u neku oazu ljubavi i sreće. Zato je Srbija proključala i slavila je uspeh svog heroja, zato su ulice svih većih gradova i pored debelog minusa bile pune srećnih i nasmejanih ljudi. Sve ovo je došlo kao melem na ranu napaćenih duša koje ne znaju šta ih čeka već sutradan – da li će imati novca za hranu, da li će se sa posla vratiti pre kraja radnog vremena jer će dobiti otkaz, i slično.

Otuda me užasno nervira (ne)ljudska drskost pojedinih naših političara i mahera političkog marketinga, koji ovaj istorijski trenutak za naš narod i pozitivnu energiju koja nas je zapljusnula, uspešno zloupotrebljavaju za prikrivanje mešetarenja i političkih krahova.
Da li ste gledali dnevnike na televizijama ovih dana? Ako jeste onda vam nije promakla činjenica da su neke važnije vesti saopštavane na brzinu i u što kraćem obliku, umotane u teniske oblande. Vrhunac cinizma je bio kada je voditelj drugog dnevnika RTS-a saopštio da je smanjena pozitivna lista lekova koje možemo uzeti na recept, ali da je “pravljena u stilu Novaka Đokovića”. Aman ljudi, zašto to?
Zato što su naši dragi političari “detetu dali čokoladu pa dok je ono jelo saopštili su mu da mu je umrla majka”!
Opijenost srpskog naroda uspehom Đokovića, i ostalih sportista – vaterpolista i rukometaša, leglo je “kao dupe na nošu” da se odradi nekoliko krupnih stavki. Prva je “istorijski dogovor” Beograda i Prištine. Drugim rečima, a neka neko proba da me demantuje, ovim dogovorom je Srbija priznala činjenicu da na prostoru Balkana postoji jedna nezavisna država koja se zove Kosovo.

I Srbi to progutaše, uz bekhend i forhend, a da i nisu znali šta se desilo.
Druga činjenica koja ide u prilog “pilećem pamćenju” našeg naroda je događaj u sudnici Haškog tribunala, gde se ne zna šta se dešava sa našim građanima. Bez obzira na lik i delo, u to ne ulazimo, ne znamo zašto je Vojislav Šešelj završio u bolnici, a javnost je imala izuzetno oprečne informacije o svim tim dešavanjima i klasifikovala ih je po principu političkog prepucavanja. I radikali i demokrate su umanjivali vrednost informacija onih drugih, a niko ne zna šta se stvarno sa njim zbilo i da li je bio na samrti ili nije.
Da završim u sličnom tonu, a da se ipak držim teme. Vi gospodo političari što ste “najsrčanije” navijali za Novaka na terenima u Melburnu, Vimbldonu, Parizu, Beogradskoj Areni da li ste se možda zapitali koliko je Srbija pomogla, tj. da li je išta pomogla porodici Đoković i samom Novaku, pa da sada imate tapiju na njegov uspeh i da njegov lični uspeh proglašavate uspehom Srbije? Niste dali ništa, i nećete dati ništa.

Da li mislite da je Novak jedini “Novak” u Srbiji? Izgleda da ste toliko glupi pa ne vidite da nije. Ima još talentovane, vredne i poštene dece kojoj treba podrška za put ka vrhu. Šta ćete učiniti? Sačekaće te da njihovi roditelji dignu kredite, da prodaju sve što imaju zarad finansijske podrške svojoj deci, pa kad ona nešto uspeju – učiniće vam veliku čast da se slikaju sa vama.
Sram vas bilo, gospodo političari, i sram nek je nas što vas trpimo.


izvor:http://www.moodiranje.com 
Interesantno
pozitivni glasovi: 0  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: