Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
VOLIM62 blog
Mogla bih to da učinim tako da ostavim utisak nezavisne, hrabre i srećne žene. Ali to bi bilo daleko od istine, jer mi je zabranjeno da pomenem jedinu reč koja je mnogo važnija od onih jedanaest minuta - ljubav.

Čitavog života shvatala sam ljubav kao neku vrstu dobrovoljnog ropstva. To je laž: sloboda postoji jedino kada je prisutna i ljubav. Onaj ko se potpuno predaje, ko se oseća slobodnim, taj voli celim bićem.

A ko voli celim bićem, oseća se slobodnim.

Upravo zbog toga, uprkos svemu što mogu da iskusim, učinim, otkrijem, ništa nema smisla. Jedino želim da vreme što brže prolazi kako bih mogla da se ponovo posvetim traganju za samom sobom - a to znači za čovekom koji će me razumeti, koji me neće pozleđivati . . .

Ali o kakvim to glupostima govorim? U ljubavi niko nikoga ne može da povredi; svako od nas je odgovoran za ono što oseća, i ne možemo drugog da krivimo za to.

Već sam iskusila patnju kad sam izgubila osobe u koje sam bila zaljubljena. Danas sam čvrsto ubeđenja da niko nikoga ne gubi, jer niko nikoga ne poseduje.

To je istinsko iskustvo slobode: imati najvažniju stvar na svetu, a ne posedovati je.

sama 
Interesantno
pozitivni glasovi: 8  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

matricaria (51)
Ljubav i vezanost, esej Petra Šumskog....Pozzz
#4, 15.06.2012 - 09:45
nislice (47)
#3, 15.06.2012 - 08:27
pcelar (62)
Apsolutna sloboda verovanja
#2, 15.06.2012 - 08:01
sad si postala net zena ...ljubi sve sto ti zapadne za oko i neces patiti ni za cim
#1, 15.06.2012 - 03:18
 

Korisnik
offline
offline VOLIM62 (55)
Srbija, Beograd, BeogradBlogovi: tagovi
nema tagova