Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog
Ušla je u stan gotovo se šunjajući.Njegov pogled.Samo da izbegne njegov pogled.Probio bi joj grudi i zaustavio dah.Nije sigurna da bi još jedan podnela.

Izula je cipele i nastavila da hoda bosa.Nije bilo nikoga u dnevnoj sobi.Odahnula je.Deca su spavala.Znala je.A on? Njen muž? Verovatno i on.Uprkos tome što se kasno vraćao sa posla.Ovoga puta i ona se vratila kasnije nego obično.

Na prstima je obišla sobu u kojoj je spavao maleni dečačić i još manja devojčica.Poljubila ih je.Zatim otišla do kupatila.

Skinula je izlizanu haljinu kupljenu pre nekoliko godina na buvljaku,donji veš i stala pod tuš.Suze su se slivale niz njeno lice i stapale sa mlazom vode.Trljala se snažno.Kao da želi sa sebe kožu da spere.Zameni je nekom drugom.U kosu je zarivala nokte.

Zatim je obukla bade mantil i gledala svoj odraz u ogledalu.Još jednom.Uradila je to još jednom.Dala telo čoveku prema kom nije osećala ništa.Čega zarad? Malo novca koji joj je davao kao nekakvu milostinju.Suze su ponovo počele da joj se slivaju.

Ostala je bez posla.Muž takođe.Tražili su oboje.Uporno.Ali deca su morala da jedu.Računi da se plaćaju.On...taj čovek.Znala ga je dugo.Nekada su radili u istoj firmi iako je on bio na položaju.Ona ne.Sreli su se pre par meseci sasvim slučajno na ulici.Pozvao ju je.Odbila je.Verovatno videvši da je sve na njoj pohabano i saznavši kakva je situacija ponudio joj je novac.

Noćima nije mogla da spava zbog toga što ga je uzela.Kao da mu nešto duguje.Nije razmišljala puno kada ju je pitao da odu na večeru.

Ako odu na večeru možda će joj dati još nešto novca.Mislila je.Smislila je sve.Ide kod prijateljice jer je ostavio muž...Kada se vratila te noći muž joj nije rekao niti jednu reč.Ali ona je znala da je znao.Toiko ga je poznavala.Jednostavno mu je videla u očima.

Novac je bio u torbi.A na sledeći izlazak se usudila tek nakon 4 meseca.Mislila je da će se navići vremenom.Ali nije.Mrzela je kada bi je dodirivao.Klizio šakama po njenim butinama.Zabacivala je ili okretala glavu prilikom čina ne bi li odvukla pogled od njega.Gnušala se same sebe.

U isto vreme se odaljavala od muža.Bez ikakvih svađa.Rasprava.Sve je izgledalo kao da je normalno.Kao nekada.Ali znala je ona dobro da od nakada nije ostala ni senka.

Skinula se.Sada je zurila u svoje obline.Postajala je sve mršavija.Nekada je imala obline.Sada su se nadzirali samo njihovi tragovi.Niko nikada ne bi pogodio da ima 35.Deluje barem 10 godina mlađa.Lepota joj je donosila samo prokletstvo kroz život.Zar ne bi trebalo da bude obrnuto barem u ovom izvrnutom vremenu kaada preovladava telesno i materijalno?

Obukla je spavaćicu bele boje,krpljenu nekoliko puta.Želela je da stavi jednu od onih krema.Onih koje ublažavaju bore.Onih koje je gledala samo na reklamama.Nije imala čak ni za dezodorans.

Izašla je i pogledala kroz prozor.Njegov auto je upravo krenuo.Gospode što li se toliko zadržao?

On je vozio nervozno.Čekao je.Možda će pogledati.Možda...Nije mogao da se prepozna.Mogao je da ima svaku.Često ih i ima.Na noć,dve.Na jedan odmor ili vikend.Ali ova.Ovu je voleo.Više nego ijednu ikada.Mogla bi sve da ima.To joj je rekao jedva smogavši hrabrosti.

Ona mu je rekla da iskreno voli svoga muža.Pitao se ima li još uvek takve žene koja život u šupi i neuslovima ne želi da promeni za luksuz.Mrzeo je što joj daje taj sitan novac.Sumnjao da ga ne podnosi.Ma šta sumnjao,znao je on to.Ako reči lažu dodiri ne lažu.

Uplatio bi joj neki veći novac i jednostavno nestao.Ali to bi značilo da je neće više videti.A to nije mogao a podnese.Sve je u životu uspeo da ostvari.Dobije.Ali ne i ženu koju voli.

A u onom stanu prokleto paklenom stanu u njihovom krevetu ležeo je njen muž.Ne nije spavao.Čuo je svaki njen šum.Svaki njen jecaj.Kao da je i misli njene čuo.

Osećao se tako jadno.Nemoćno.Ono što je preprodavao na sitno tek da bi imali za pola računa nije bilo dovoljno za opstanak jedne porodice.I kako išta da zamera?On je kriv za sve.Prokleli su ga kada su ga otpustili zbog nameštene krađe.Nikada u životu ni voćku nije ukrao.

Kako da je krivi?

Nije mogao.Znao je samo da je svakim danom polako nestajao.Nestajale su njegove želje.Planovi.Nestao je njegov život.

Ušla je tiho i legla pokraj njega.Pretvarao se da spava.Čuo je kako je odahnula.

Želeleo je da je zgrabi.Kaže da sve zna.Da da ne ide više sa tim čovekom.Da joj oprašta.Da će sve biti ok.

Želeo ali nije mogao.Ćutao je i glumio san sklopljenih očiju.

Tek nekoliko sati nakon što je ona utonula u san.Zaspao je i on.


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 41  |  negativni glasovi: 3

Napiši komentar:

Beliocnjak (36)
U svom prethodnom komentaru koristio sam izuzetno veliku količinu IRONIJE... Ko nije razumeo, sada će mu biti lakše.
#17, 09.07.2012 - 23:50
2301Zemun (48)
#16, 05.07.2012 - 12:21
05.07.2012 - 22:07
Shakymich (43)
Znam par primera iz reale. Nemam prava na osudu jer ni ja nisam neka cvecka, ali znam da postoji jos nacina da se prezivi...
#15, 04.07.2012 - 12:51
Eto vidiš
Znam i ja...

Postoji ali nećemo da sudimo
Kiss
04.07.2012 - 13:57
Danka46 (68)
Tebi pohvala za pricu a za tvoju junakinju...
mozda je mogla izlaz iz nemastine da potrazi na drugaciji nacin,a suprug je prica za sebe!

#14, 04.07.2012 - 11:17
Znam
Možda je i tražila
Ne treba suditi
Nije istinita priča ali znam da ima neverovatno puno sličnih
Hvala Danka
Lep ti dan želim
04.07.2012 - 13:55
Casperitza (40)
Kleopatro, ma ajmo nas dve na letovanje i mislimo o nekim vedrijim stvarima :D

Ljubim, naravno :D
#13, 04.07.2012 - 10:49
Idemo
Da

Ljubim te kao i uvek
04.07.2012 - 13:53
E vala laze onaj ko kaze da nisi najbolja blogerka,ljudske sudbine su cudne...sjajan text...
#12, 04.07.2012 - 09:38
Ma nisam najbolja
Zezam se malo...mada ovde svi sve shvataju ozbiljno
Ali hvala ti
Da,ova priča je veoma zastupjena i realna
Pa sad ko to prihvati ko ne
Veliki pozdrav za tebe i lep ti dan želim!
04.07.2012 - 10:37
Beliocnjak (36)
Jbt, ko da čitam "Love Story" časopis. Ko piše ove tužno realne tekstove i kome ovo uopšte treba da čita!? Pišite nešto veselo u stilu Pink kulture, ove ozbiljne probleme društva zanemarite jer su sporadični i nebitni većini.
#11, 04.07.2012 - 01:58
Daleko je ovo od love story
To je život
Sad ćeš još da mi odrediš i šta da pišem
Svako je sobodan da čita šta želi
Onom kom treba proćitaće kom ne treba neće i to je to
A posednja rečenica...nju uopšte nisam razumela
Na žalost ima neverovatno puno sučajeva
Ako je nekome nebitno da sagleda realnost zaista nije problem
Uključiš pink i rešio si priču
I kad pišem da se nasmejemo dobijem kritiku i kada pišem realno takođe...ovde izgeda jedino treba pisati volim te dušo ti si mi sve na svetu
Pozdrav
04.07.2012 - 07:15
aaa nebih se slozio sa tom konstatacijom sve zavisi od slucaja do slucaja izvini nemam namjeru da te nerviram ali eto iznesem moje misljenje ma koliko bilo pogresno ali zena a i muskarac kad su u preljubi najvise napadaju suprotnu stranu placu lazu mrze i iznalaze koje kakve izgovore opet ja bez veze izvini
#10, 03.07.2012 - 23:39
Ne nerviraš me
Svako ima pravo na svoje mišljnje i ukoliko je iskreno uvek je kod mene dobro došlo
04.07.2012 - 07:17
ravgor (54)
#9, 03.07.2012 - 23:37
04.07.2012 - 07:17
ja znam nekoliko istih slucajeva ali istina je suprotna od ove ovo mi djeluje kao opravdanje nekome nemoj me pogresno shvatiti ne osudjujem vec komentarisem od malih nogu me zivot sibao i sve prosao pa mnoge situacije razumijem a zena nikad nije kriva za sve ima izgovor pozz
#8, 03.07.2012 - 23:13
A vidiš...
Ma koliko ja uvek bila ns strani muškaraca i ma koiko se nikada ne kapirala sa ženama...

Uverena sam da žena ispadne uvek kriva za sve!
03.07.2012 - 23:31
1  2  [»]