Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
penzioner blog

Okrenite, obrnite, pobeći se ne moze od surove stvarnosti ! C/P

Evo malo sale na racun surove ekonomije i politike REALNOSTI:


TEORIJA MARC FABER-a

Zanimljiva ekonomska teorija objavljena je u SAD.
Najavio je Marc Faber, berzanski analitičar i uspešan poslovni čovek.

U Junu 2008, kada je Bush-ova administracija studirala jedan projekt pri pokretanju američke ekonomije, Marc Faber je u svom mesečnom izvestaju objavio svoj komentar s puno humora:
„ federalna vlada razmatra da svakome od nas da iznos od 600,00 US$. Dragi moji zemljaci amerikanci: ako taj iznos potrošimo u Walt-Mart-u, novac odlazi u Kinu, ako ga potrošimo na gorivo, ide arapima. Ako kupimo kompjuter, novac odlazi u Indiju. Kupimo li voće, novci idu u Meksiko, Honduras i Gvatemalu. Kupimo li dobar auto, novac završava u Nemačkoj ili Japanu. Kupimo li poklončiće, idu u Tajvan, a ni jedna centa toga novca neće pomoći američkoj ekonomiji.
Jedini način da taj novac ostane u SAD-u je da ga potrošimo ili s kurvama ili na pivo, jer to su još jedine dve stvari koje još proizvodimo ovde.
Ja svoj deo već trošim na takav način.“

Jedan drugi ekonomista, Srbin, a i on s dobrim smislom za humor, odgovorio mu je:
„Dragi Marc. Situacija je kod vas Amerikanaca još gora i sve je gora. Žao mi je što te moram informisati, a to je da je fabriku piva Budweiser kupila brazilska multinacionalna kompanija AmBev. Zbog toga Amerima ostaju samo kurve.
E sad, kad bi te kurve odlučile svoju zaradu poslati svojoj deci, taj novac došao bi direktno u Srpsku skupstinu - ovde kod nas u Beograd, jer ovde, postoji najveća koncentracija kurvinih sinova na svetu !!!
Beograd, Juni 2008.


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 11  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

 

Korisnik
offline
offline penzioner (41)
Srbija, Beograd, BeogradBlogovi: tagovi
nema tagova
Arhiva unosa