Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Tanasijevic blog

Pedeset i jedna nijansa sive

Što sam stariji to sam gluplji.

Ne bih znao da li se to samo meni dešava, mada kroz iskustvo znam da se ništa ne dešava samo meni. Ima ona izreka o džaku punom onih stvari iz kojeg bi ja izvukao onu drugu stvar. E, pa ta izreka je laž. Taj džak je u stvari pun onih drugih stvari, pa onu prvu stvar možeš samo greškom izvući. Kao i što se zelen bor osužio zbog globalnog otopljavanja, a ne zbog čarobno-baksuznog dodira.

Elem, što sam stariji to sam tuplji.

Kako su nekada stvari bile jasnije. Kako je bilo lako odvojiti dobro od zla. Kroz mladalačke oči istina je jasna, nema sumnji, udri neprijatelja.

Vremenom, teško da sam više znao za šta se borim. Vera je bledela, sigurnost opadala.

Danas više ne da ne znam ko je neprijatelj, ne znam ni izmedju čega se bira. Sve mi nekako isto. Svaki izbor daje iste rezultate.

Danas se jedino plašim onih koji nemaju nikakvih sumnji. Bežim od svakog ko zna razliku izmedju dobra i zla. Nikada se ne zna kada ću mu doći na red. 
Interesantno
pozitivni glasovi: 13  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

Alexdj986 (31)
Zašto bi se čovek plašio i opterećivao stvarima koje su potpuno izvan njega. Strahovi, nervoza, predrasude, stres, sve je to gubljenje vremena. Život je kratak, brzo prođe i treba maksimalno da se iskoristi.

Čovek u životu ne može da izgubi ništa osim svog vremena, sve ostalo je prolazno i zato ne treba razmišljati o životu, već živeti život. U prošlosti i budućnosti čovek samo razmišlja o životu, a u sadašnjosti, živi život i to je ključ, biti OVDE I SADA, U SADAŠNJEM TRENUTKU. Svaki trenutak je sadašnji trenutak.

Pozdrav :-)
#2, 18.08.2012 - 11:50
nislice (47)
*THUMBS UP* *HI*
#1, 18.08.2012 - 00:15
 

Korisnik
offline
offline Tanasijevic (43)
Srbija, Beograd, BeogradBlogovi: tagovi
nema tagova