Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
TANTOR blog
Ovo pitanje me muči već neko vrijeme. Dovraga i svi genijalci ako ne uspijevaju riješiti neka osnovne probleme čovječanstva. Znate kako ja to vidim?

Jel nam problem hrana? Pa i nije, imate one askete koji i ne jedu - znači možemo i bez hrane, uvijek možeš nešto ubrati i gricnuti.

Voda? Preći ćemo na rakiju, kod nas je ima i viška pa je prosipaju, a onaj "fini" Evropejski svijet ne pije-sem kad odu u inozemstvo pa se oroljaju kao svinje. Izvinite svinje. Ni voda nam nije bitna, ajmo dalje.

Jel 'nam potreban krov nad glavom? Pa čudna mi čuda, ljudi diljem planete to rješavaju na razne načine i bez genijalaca koji bi danima računali i na kraju rekli da je vjetar ipak bio prejak i srušio kuće.

Niko bre, riješiti dva osnovna problema čovječanstva: 1. usamljenost i 2. naređivanje srcu.

Eto na primjer, zašto ne izmisle prekidač kojim samo uradiš off i on za ljubav? Jbte koliko nas se muči: prestao je da me voli e sad bi i ja njega da prestanem, ali ne mogu! I? Dokle tako? Bitno je da oni genijalci rješavaju jednadžbe, prave bombe (čuda mi čuda biti destruktivan - to nam je nekako urođeno, ne moraš biti genijalac pa da zgaziš sebe ili druge) Evo ja se razbesnim da sakrijem tugu, bolje i to nego da tugujem i kad sam bijesna ...

Ili, što ne naprave spravu, napitak, otkud ja znam šta - jer ja nisam genijalac, pa kad se lijepo (nije lijepo) osjećaš usamljeno da se uštekaš na 220 v ili cugneš neki napitak, ispuni te milina i nisi više usamljen. Eto, zašto to netko ne izmisli? Bitno je da oni zarate, pa onda izmišljaju mir, i još ih proglase i genijalcima za to. Zašto netko ne izmisli rješenje za moje probleme, a ne bih rekla da su samo moji? Ima li nekog genijalca u blizini da ga priupitam kako je onima na Ulan Batoru pomoglo neko njihovo rješenje jednadžbe ili znači li Eskimu išta otkriće desete planete našeg sustava?

Što nisam genijalac ......

Da jesam ovako bih to rijesila

Ako bi to bili lijekovi i kupovali se u apoteci izgledalo bi u praksi kao:

-Molim vas dajte mi LJUBAV od 500 mg, one od 250 mg nemaju efekta na moj organizam.

-Molim vas dajte mi ČAJ PROTIV SAMOĆE, odličan je, prošli put mi je pomogao.

Možda bi mogli da se konzumiraju kao sva ostala hrana i pića.

U pekari: - Molim vas dajte mi vruća ljubav 0,2 komada.

U mesari: - Molim vas kilogram LJUBAVI bez kosti.

U restoranu: - DUPLU LJUBAV bez leda.

Na pijaci: - Dvije vezice ZELENE LJUBAVI i nemojte mi ubacivati ​​tu uvelu u kesu.

Na pijaci pred zimu: - Dva džaka LJUBAVI.

U slastičarni: - 5 KUGLI LJUBAVI s okusom meda.

Na oglasima: - Otkupljujem SAMOĆA za punjenje jastuka, dolazim na kućnu adresu, džakove nosim sa sobom.

Ideja je tu,treba smislit tehologiju za proizvodnju


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 12  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: