Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
zerar blog

Zašto muškarci nikada ne mogu da pronađu ključeve?

On: Gde je puter? Ona: U frižideru. On: Upravo gledam u frižider i tu nema putera. Ona: Tu je, stavila sam ga u frižider pre samo deset minuta! On: Ne, mora da si ga ćušnula negde drugde. Nema putera u ovom frižideru!


Za mnoge ovaj dijalog će izgledati nekako poznato. Posle ovih reči ona umaršira u kuhinju, otvara frižider i kao magičnim štapićem vadi puter Muškarci su ubeđeni da je u pitanju trik ili da žena namerno skriva stvari od njih. Isti problem imaju sa daljinskim, čarapama, cipelama, ključevima - sve je tu, a oni ne mogu da ih nađu! Ali zašto?

Odgovor je sakriven u našoj istoriji. Pre mnogo vremena, kada su naši preci živeli u pećinama, muškarci su morali svaki dan da idu u lov da prehrane porodicu. Da bi video i pratio cilj, lovac je morao da bude sposoban da vidi plen sa velike udaljenosti, i to tako da ostalo postane izdvojeno i ne odvlači pažnju. Pametna majka priroda pobrinula se za muškarce u tim drevnim vremenima i suzila im polje vida poput tunela.

Žene su u to vreme ostajale u pećini da se brinu o deci i domaćinstvu i morale su da budu na oprezu zbog svih opasnosti ili pretnji potomcima. Zato ih je priroda učinila takvim da mogu pogledom da obuhvate ne samo jedan objekat, već i sve što se oko njega nalazi u krugu od skoro 180 stepeni. Ovo objašnjava činjenicu da ona može da pronađe puter u frižideru mnogo lakše nego muškarac, čije je polje vida ograničeno na samo oko 30 stepeni radijusa.

Ono što on vidi: "Tunelski" vid muškaraca (30 stepeni radijus)
img


Ono što ona vidi: "Široki" vid žene (180 stepeni radijus)
img


Ovo je i razlog zašto muškarac mora da okrene glavu desno-levo i gore i dole da bi pronašao "nestali" objekat. Prosečna žena treba samo da pogleda u otvoreni frižider, obuhvati pogledom sve što ima unutra da pronađe ono što traži u sekundi.

Uzgred, navika muškaraca da blenu za Lepom ženom koja iritira i vređa njihove žene i devojke povezana je sa tunelskim vidom. U stvarnosti, ne znači da žene ne odmeravaju zgodne frajere u blizini - samo jednostavno ne moraju da okrenu glavu da bi fokusirale pogled na onome što ih zanima.

Izvor: S media, foto: Guliver/Thinkstock

 
Interesantno
pozitivni glasovi: 5  |  negativni glasovi: 1

Napiši komentar:

IIPANTERII (39)
ima neke logike u tome ;)
#1, 25.08.2012 - 23:34