Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
gagav blog

101 Način kako transformirati svoj život

Znajte u svom Srcu da postoji nevidljiva inteligencija u svemu i da imate moć komunicirati sa ovom Božanskom inteligencijom i tako pretvoriti svoj život u blaženstvo. Postoji nešto Božansko što se prožima kroz sve stvari, ne možete ga uhvatiti... Malo sjeme ima cijelu šumu u sebi i kada ga posadite u zemlju, ne vidite šumu, ne vidite st
ablo, a ipak, znate da je to u njemu. Isto je i s vama! Vi imate veličinu, energiju koja je tako moćna da plovi kroz vas i kroz sve s čim imate kontakt. Znajte to, počnite vjerovati i pronaći ćete sebe kao prolazite kroz iskustvo transformacije vašeg života.


2. Ovo neka bude vaša sveta misija: vrata prema višem sloju svjesnosti u vašem životu se otvaraju iznutra. Većina nas provede život okrenuti u pogrešnom pravcu, gledajući izvan nas samih, tražeći rješenja za probleme. Za to vrijeme unutar nas, u tom tihom praznom prostoru, leži univerzalna inteligencija, naša esencija kao ljudskih bića - započnite od danas tražiti iznutra, svaki dan!


3. Postanite svjesni da ne postoje slučajnosti u našem inteligentnom univerzumu, shvatite da sve što se pojavi u vašem u životu ima nešto što će vas podučiti. Cijenite sve i svakoga u vašem životu! Trebate početi gledati iznutra tko ste i zašto ste ovdje, umjesto vani u fizičkom svijetu i svemu što ga okružuje. Neka vam ovaj dan bude dan poštivanja, dan divljenja i štovanja svega s čim dođete u kontakt; volite svoju jetru, svoje oči, noge, svoj um i sve ostalo što vam se pojavi u vašem prisustvu! Umjesto osuđivanja, samo cijenite i volite!

4. Izvlačite unutrašnju energiju iz ljepote koja vas okružuje. Kada to budete činili, ova energija će postati izvor snage i sadržaj vašeg života... I dok vježbate ljepotu poštivanja i vidite ju u svakoj stvari koju sretnete, u svim ljudima, kada u njima počnete vidjeti punoću Božanskog, umjesto nešto za osuđivati, pronaći ćete novu vrstu blaženstva u vašem životu.

5. Budite u mirnoći, provedite malo vremena u tišini, meditirajte i ozbiljno poslušajte Boga! Rezultat će biti da ćete pronaći rješenje za bilo koji vaš problem, bilo da je riječ o odnosu sa ljudima, financije ili nešto treće – sve je unutar vas! Mir, tišina i samoća – svi dolaze iz razumijevanja da je jedini, istinski Božji glas – Tišina, i ako možete biti samo jedan trenutak mirni, prepustiti se toku tišine, otkriti ćete stanje blaženstva za koje niste ni slutili da je u vama.

6. Oprostite sebi svoje grijehe, uvidite da su pogreške zapravo, lekcije koje ste trebali proći! Oslobodite se tiranije samo-okrivljavanja, učinite da vaše odluke budu konačno slobodne, jer sve što se ikada dogodilo u vašem životu, dogodilo se s razlogom. Kada ste ispunjeni samo-okrivljavanjem i nemoći samo-oprosta oko toga što ste učinili, ili niste, što ste trebali učiniti - sve to je zapravo poruka koju šaljete Univerzumu, govoreći: Božji plan ne radi, a moj radi! Sve što ste učinili i iskusili je završeno i trebali ste nešto naučiti iz toga, stoga oprostite sebi i krenite dalje sa svojim životom.


7. Zapišite ovu drevnu istinu i čitajte je svakodnevno: "Ako tražite sreću za sebe, uvijek će vam uzmicati, ako tražite s
reću za druge, naći čete je i za sebe!"

8. Pokušajte maknuti sve neprijatelje iz vaših misli, jer ista inteligencija koja prolazi kroz vas, prolazi i kroz druge ljude. Kada spoznate da ste spojeni sa svima, biti će vam nezamislivo ozlijediti druge, a pogotovo osjećati mržnju prema njima. Drukčije rečeno, na okruglom planetu ne postoji naopaki izbori - svi smo ovdje s razlogom, ista Božanska energija plovi kroz nas - i kada prestanemo misliti o sebi kao odvojenim od ostalih, počinjemo vidjeti da je ustvari Ljubav ta zašto smo uopće ovdje! Bog ne želi da mi volimo Boga, on želi da naučimo voljeti jedni druge, to je ono što znači biti Sveto Biće, nemati neprijatelja, voljeti jedno drugo. To je je ono što istinski znači voljeti Boga.

9. Otpustite sve što vam je bilo rečeno da je nemoguće ili nerealno i omogućite sebi da učinite novi ugovor sa Bogom o tome što je moguće za vas. Istražite sve sumnje koje imate oko čuda i čudotvoraca, zamijenite sumnju sa otvorenošću. Budite otvoreni i otpustite sve što mrzite!

10. Imajte na umu da uvrijeđenost donosi nemir, dok razgovor donosi mir. Ako ste ljuti na nekoga u svom životu, pokušajte razgovorom razblažiti svoju uvrijeđenost - ma kako god to bilo teško učiniti! Nevoljkost za razgovaranjem i nemoć bivanja otvorenim oko stvari koje su teške za nas da o njima razgovaramo, razaraju odnose među ljudima. Stoga, čak i ako osjećate u sebi da ima nešto što ne možete izgovoriti - samo gurnite po strani tu nemogućnost i recite sebi: razgovarati ću sa svojom ženom, mužem, ljubavnikom, djecom, o tim stvarima, jer razgovor je način za oslobađanje energije koja se nakupila između ljudi i stvara svu tu napetost i nemir što uništava veze i odnose.

11. Oslobodite se materijalnih stvari, počevši od danas! Dok to činite, manje energije čete trošiti na daljnjem zgrtanju, osiguravanju, pomicanju te gomile unaokolo. Što ste manje privučeni svojim stvarima, a više posvećeni bezuvjetnom dijeljenju s drugima, imati ćete mirniji život. Razmotrite koliko stvari biste mogli danas pokloniti, stvari koje više ne koristite. Pokušajte ne pitati ništa za uzvrat i ne recite nikome da ste to učinili! Samo dajte bez da dobijete, dajte, radi oslobođenja tereta sa vaše duše od svih tih materijalnih stvari koje više ne trebate.

12. Radite na tome da budete zadovoljni s tim što Jeste, radije nego da zadovoljite druge lažima o svojoj prirodi. Recite sebi: "Ja sam što Jesam i to je uredu sve do
k ne povređujem druge u tom procesu". Imate pravo biti ono što jeste i jedina moralnost koju trebate je da ne povrijedite druge. Ne morate se ispričavati zbog ičega ili ikoga, ne morate se ispričavati zbog vašeg Sebstva, onog što Jeste. "Ja sam što jesam" - recite to nekoliko puta danas.

13. Zapamtite da se ono o čemu razmišljate širi! S obzirom da imate moć da vaš unutrašnji svijet radi za vas ili čak protiv vas, koristite tu moć u stvaranju slika blaženstva koje želite da vam se dogodi. Konačno, ovo blaženstvo će postati nacrt kojeg konzultirate svakodnevno kao arhitekta vašeg svakodnevnog života. Vaše misli formiraju vašu stvarnost i jednom kada ovo spoznate - postati ćete vrlo pažljivi o čemu razmišljate!

14. Otpustite ideju da je više ujedno i bolje! Ova nas uvjetovanost drži isključivo u domeni fizičkog. Možete zamijeniti vjerovanje da je više-bolje sa unutrašnjim spokojstvom kojem ne treba više da bi bio prihvaćen. Dozvolite da vas upitam ovo retoričko pitanje: Gdje je mir u "više je bolje"? Naravno, na ovo znate odgovor: nema mira u tom konceptu! Ako nešto ne donosi mir u vaš život, onda je to nešto što možete odbaciti.

15. Otiđite u prirodu danas. Posvetite malo vremena u šumi, penjući se na planine, hodajte po livadama, ili bosi po plaži. Ako posvetite vrijeme opijajuči se ljepotom prirodnog svijeta, osloboditi ćete se vjerovanja da vam je gomilanje stvari potrebno kako biste bili kompletni. Divljina je terapija, čak i ako živite u gradu, možete hodati parkovima bosonogi i osjećati blaženstvo.

by Wayne Dyer


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 8  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

ravgor (55)
#2, 25.01.2014 - 12:50
nislice (47)
*THUMBS UP* *ROSE*
#1, 29.08.2012 - 16:36
:-)
30.08.2012 - 12:02