Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
bluecuracao blog

Поучна причица (прекопирано)

Некада давно живела је девојчица која је имала лошу нарав. Њена мајка јој је дала кесу пуну ексера и рекла јој да сваки пут кад не може да исконтролише своје понашање мора закуцати један ексер на зид. Први дан је морала закуцати чак 37 ексера. Током следећих неколико недеља се учила контролисати, број закуцаних ексера смањивао се из дана у дан. Схватила је да јој је лакше обуздати љуту него закуцати ексер на тврд зид.

Напокон, стигао је дан када се девојчица није изнервирала ни један пут. Рекла је то мајци и она јој је саветовала да сваког мирног дана извуче један ексер. Стигао је дан када је девојчица рекла мајци да више нема ни једног ексера на зиду. Мајка је узела ћерку за руку, одвела је до зида и рекла јој:

Добро си учила, ћерко, али погледај рупе коју су остале на зиду. Зид више никада неће изгледати исто. Када кажеш некоме нешто у љутњи, повредиш га. Као да забијеш нож у ту особу и потом га извадиш напоље. Нема везе колико пута кажеш ''Жао ми је'', рана је ипак још увек ту. Повредити некога речима је некад горе него физички. Пријатељи су наше ретко богатство и треба их чувати. Они те насмеју када си тужна, охрабљују када требаш успети у животу, позајмљују ти раме за плакање, уши за слушање и отварају ти срце.


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 13  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

nislice (47)
*OK* *HI* *THUMBS UP*
#2, 03.09.2012 - 22:38
ravgor (55)
*OK*
#1, 03.09.2012 - 18:50
 

Korisnik
offline
offline bluecuracao (55)
Srbija, Beograd, BeogradBlogovi: tagovi
nema tagova