Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Humangus blog

Što muškarci stvarno žele? Koga briga!

Vidimo članak nakon članka o tome šta žene žele u vezi. Šta o tome šta muškarci žele?

To je kao da smo katalogovani i opisani, kao osnovni 8. razreda naucnog projekta, s obzirom na čitanje fusnota: Potaknut seksom, motiviran seksom, radi za seksom i provodi većinu svog vremena razmišljajući o seksu - ništa drugo nije primijećeno. Zatim smo degradirani na staroj, prašnjavoj polici u podrumu uz knjigu o amebama. Da, napomena glasi istina, volimo seks, ali tu je malo više o nama ...

Žene čine iste greške u odnosima s muškarcima iznova i iznova, jer one nas nisu pravilno prostudirale, što je samo krvava lijenost misliti o tome.

Proveo sam cijeli život proučavajući žene i pokušava ih razumjeti, kao što sam i mnoge muškarce. Naprosto su mi fascinantne. Pa zašto žene ne nastoje koristiti svoju "emocionalnu inteligenciju" da razumiju dublji smisao muškog ponašanja? Da, i muškarci su emocionalna bića,zar ne zaslužujemo neku pametnu misao od iz naših ženskih suparnica?

Postoji nekoliko iznimki, neke žene su savladale što muškarci zaista žele i najveći dio su sretno udate, na putu da budu ljubazne ili da imaju kontrolu nad svojim odnosima. Za to, kažem, "Odlično, ti si u prednosti više nego od 99 posto svog spola."

Muškarci nisu pretjerano komplikovani - sigurno smo jednostavniji nego naš nježniji spol, ali mi zaslužujemo nego ozbiljno razmišljanje, dame. Umjesto pisanja o muškarcima kao kretenima, kopiladima, skotovima na prvi znak opakog ponašanja, možda bi trebale raditi malo više na razumijevanju.

U nedostatku toga dovodi žene do toga da završite same i ogorčene ili nesretne u vezi a i to može biti pogubno i za muškarce.

Često ono u šta se žene zaljube u muškarcu postaje stvar koje se plaše i žele ukrotiti. Vidio sam to često, to je tužni prizor gledati prijatelja kako se raspada kao Humpty Dumpty. Žena se zaljubljuje u samopouzdanog muškarca , onda postaje ugrožena od te iste samopouzdanosti. Ona se osjeća kao da su je bacili na olujno more , tako da ona počinje da ga polako i metodično smanjuje na prihvatljiv nivo kako bi uspostavila kontrolu i pronašla svoj put nazad na "sigurno". Pametni, humoristični, uspješni, socijalno prihvatljivi muškarci postaju krotki, povučeni, uništeni dječaci, školjke njihovih bivših sebe. Oni postaju otirači. Naravno, nakon što je on postao prihvatljiv otirač, žena će bez sumnje ga ostaviti zbog drugog čovjeka - tip čovjeka koji je on nekad bio. Nijedna žena ne želi slabog čovjeka za bilo koje vrijeme. Ili sretniji završetak: On bježi vještici i nađe ženu koja ga čini da se osjeća dobro. Bilo kako bilo, to je izgubiti-izgubiti scenario.

Nemojte me krivo shvatiti - spuštanje muškarca dolje klin ili dva je potrebno povremeno, moja supruga je morala to učiniti tokom godina, a ona to radi vrlo dobro. Ali zapamtite gumb stop, dame - da nas sječete do koljena nije korisno za vas. Vi ne želite nas razbiti, ako smo razbijeni, mi ne funkcionišemo.

Morate nam osnažiti da se u potpunosti posvetimo vama i evo kako to učiniti.

Jedna riječ: heroj. To je jednostavno. Muškarci žele biti heroji. Muškarci zamišljaju da potreba i želja prema ženama omogući njima ostvarenje svojih herojskih fantazija. Dakako, kao muškarci, svi to radimo na različite načine - svi smo jako različiti ljudi - ali mi imamo jednu neosporivu želju. Neka vaš muškarac bude heroj s vremena na vrijeme , čak i ako se on ne osjeća herojski, čak i ako morate djelovati. Zapamtite, to je da je prolazna pojava , taj izraz povjerenja i divljenja, ta gesta koja prolazi, tih nekoliko riječi koje nas čine da se osjećamo kao vaši heroji.

Toliko je zadovoljstva u muškaraca ako osnažite ih da se osjećaju kao heroji. Vi ćete biti nagrađene.

Uzmite na pimer prosidbu, , da li žena zna što to znači za muškarca? Ako žene zapravo znaju koliko muškarci budu uzbuđeni oko prosidbe, ne bi ih tako lako prisiljavale na to. Pritisak će se odbiti od glavu. Budite pametne, dame. Kao što može zvučati glupo ili šovinistički za vas, to je naša prilika da budmo junaci. Da jašemo na našem bijelom konju, borimo se i pogubimo zmaja koji bljuje vatru. To se može činiti čudno i smiješno i djetinjasto, ali svi muškarci imaju malo Petra Pana u sebi, ili možda bolje rečeno, malo Don Kihota - pa zašto nam ne dozvoliti da uživamo u tome? Kada muškarac osjeća pritisak da zaprosii, on više nije junak, on je anti-junak. Njegovoro orginalno ON više ne djeluje slobodnovoljno da spasi djevojku u nevolji, on treba da je siguran i jak. Mi sanjamo o tome da budemo vaši heroji, pa nas pustite da to i budemo.

Svjestan sam da možemo biti malo zbunjeni i da trebamo suptilne znakove kad je je pravo vrijeme, ali da li stvarno boli da nas pustite da vjerujemo da je to naša ideja?

Muškarci žele biti heroji - to je temeljna, ključna stvar koju treba upamtiti. Ako to imate na umu, vi ste na pola puta od uspješne veze. Romantično putovanje počinje kada se dvije bajke sudaraju kada smo predali fantaziji koju naš partner ima o nama i ona odgovara našoj idealiziranoj verziji sebe.

Da li muškarci zaista vjeruju da je pametana Pepeljuga "slučajno" ostavila staklenu sipelicu u noći bala? Bitch please ... to je strateški ostavljeno kao pozivnica za princa. Da li Uspavana ljepotica stvarno spava? Pakao ne, taj lopov ženski se pretvarao! No, obe su osvojile svoje prinčeve. Zašto? Zato sto su učinile da se osjećaju kao heroji. Mi ne bušimo vaš balon zato nemojte vi bušiti naš.

Osnaživanje vašeg muškarca da se osjeća kao heroj je osnaživanje vašeg muškarca da bude tvoj heroj.

Tekstopisac:Greg Hodge

CEO, BeautifulPeople

Preveo: Gajic M.
 
Interesantno
pozitivni glasovi: 12  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

#7, 09.09.2012 - 11:42
ravgor (54)
*OK* *THUMBS UP* *HI* *YES*
#6, 09.09.2012 - 08:54
nislice (46)
*YES* *THUMBS UP* *HI*
#5, 08.09.2012 - 23:39
Sami heroji do heroja ...
#4, 08.09.2012 - 20:31
sneki62 (54)
TOTALNO REALNO.
#3, 08.09.2012 - 18:52
Muskarci budite vi nasi heroji,junaci,princeci,kraljevi....to je super,divno i prelepo itd ali ......... :)
#2, 08.09.2012 - 18:23
akcija (40)
Predivno!!!!Iskreno i realno!
#1, 08.09.2012 - 18:16