Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
deck blog
Pet jednostavnih koraka koji će vam pomoći kod izvinjavanja:

1. PREUZMITE ODGOVORNOST

Ako znate da je neko ljut na vas, verovatno za to postoji dobar razlog. Pre svega, razmislite šta ste to mogli da uradite da tu osobu uznemirite. Ako niste uradili ništa loše, nemojte da se izvinjavate. Međutim, ako jeste, pređite na drugi korak.

2. ODMAH SE IZVINITE

Ako ste uradili nešto loše ili neprilično, nemojte pokušavati da sami sebe opravdate. Neka druga osoba odmah zna da vam nije bila namera da je povredite. Idealno je to uraditi licem u lice, ili telefonom ako ta osoba živi daleko od vas. Nemojte to da radite preko društevnih mreža ili e-maila.

3. DAJTE DO ZNANJA DA ZNATE DA JE DRUGA STRANA UZNEMIRENA

Budite jasni oko toga zbog čega vam je žao. Priznajte da je vaše nerazmišljanje dovelo do problema. Ako treba da se opravdate, uradite to samo kako biste pokazali da tu osobu niste imali nameru da povredite. Nemojte igrati na kartu sažaljenja kako biste se osećali bolje ili dobili oproštaj, piše Magazin.
4. ZATRAŽITE OPROŠTAJ

Kada zatražite oproštaj, neka druga strana zna da ćete učiniti sve kako opet ne biste napravili istu grešku. Ako prihvati izvinjenje, zahvalite i nastavite dalje.

5. OPROSTITE SEBI

Ako vaša izvinjenje ne bude prihvaćeno, onda mnogo toga više ni ne možete da uradite. Bez obzira na to hoće li druga osoba prihvatiti ili ne vaše izvinjenje, vi morate da nastavite dalje. Krivica će vas izjedati, zato je najbolje da oprostite sami sebi.,,,,


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 11  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

Wikica67 (51)
jako poucno
#2, 27.09.2012 - 08:52
28.09.2012 - 11:03
Poucno.
#1, 26.09.2012 - 22:15