Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
woolveen blog

Hejtovanje analize Miletovog putešestvija železnicama Srbije...

... ili, tolko je glupo da sam morao d reagujem

E, da, jest, naiđoh, ovde, u moru kvalitetnih i literalno uzvišenih radova s notom Ctrl dugmeta, tweet dužinski geijalnih vicova i neverovatan hejt gosn. Mileta, prezime nepoznato i njegovog druga iz poznate narodne "Ide Mile lajkovačkom prugom". Kako duuuugo nisam stvarno bacao hejt, te ga. Z neupućene, boldovan je tekst pesme, italik je text z bloga u neverovatnim količinama, resto yours iskreno.

D krenemo:

Ide Mile lajkovačkom prugom. Mile je budala čim ide prugom, a ne putem.

Ovde se na najbolji mogući način uviđa problem našeg društva da prihvati ili bar razume potrebu za alternativnim ponašanjem. Uzmimo, na primer, da je Mile, prezime nepoznato, prateći novine, dnevne, nedeljne i ostale, uvideo koliko nesavesnih vozača vozi našim putevima, te je, krajnje iskusno zaključio da je bolje hodati prugom. Realno, pazi se samo na jedno vozilo, a i dosta je bučno, ne mož se promaši. Sa druge strane, možda Mile, prezime nepoznato, voli da hoda prugom. Eto, ja lično podržavam Mileta. Long live hodanje prugom.

Ide Mile sa još jednim drugom. I drug mu je budala čim ide sa njim.

Ponovo generalizacija. Možda je drug krenuo za njim da ga zaustavi u suludoj nameri hodanja po pruzi, možda su, i drug i Mile zaposleni u železnicama Srbije pa proveravaju kvaltet pruge, možda je drug u prioblemu, samoubilačkih tendencija a Mile je taj koji ide sa njim i pokušava da ga odgovori.

Ide Mile gori mu cigara. Cigara ne gori, nego se puši ili dimi.

Sve što je zapaljeno gori. Pogotovo cigara pošto je odlika pušenja uvlačenje duvanskog dima koji se dobija sagorevanjem onoga ispod onog belog papirčeta u cigari. O srpski jeziče i književnosti, ima li te?


Ja poznajem mojega drugara.Pa da ga ne poznaje ne bi mu bio drug.

pre svega to je referenca autora pesme prema Miletu. Autor poznaje Mileta, te je moguće da je naknadno pisao o pesmi, povučen Miletovim iskustvom koje je čuo uz čašicu razogovora, ili je svog prijatelja uzeo kao lajt-motiv i predpostavio kako bi s, taj dobro poznati prijatelj ponašao u određenim situaijama.

Suvo seno košeno. Košena je trava, a tek kad se osuši postaje seno.
Da, to autor i kaže. Poznajući naš jezik, ova rečenica, van pesničkog konteksta, može da glasi, jednostavno "Suvo seno je košeno" ili, verovatnije "Putujuću prugom Mile i drug naiđoše na vredne kosače i pohvališe ih u njihovim radnjama rečima - Kako ide domaćine? Kakvo je seno? na šta dobiše odgovor - Dobro je sinko. Suvo seno košeno"

Tekla reka kroz selo. JEDINA ISTINA U PESMI!
Pošto ne znamo koja je reka i koje selo u pitanju, mislim da CapsLock-ovan deo ne stoji.

A po reci riba plovi. Kako riba može da plovi. Valjda riba pliva. Plovi jedino kad je mrtva
Pluta ako je mrtva. Ako se kreće po vodi onda plovi ili pliva. Ono pliva patka povr Save ili Plovi, plovi moj kapetane. s druge strane, šta se bre mešaš ribi u poso ona ne prigovara dal hodah ili trčiš ili skačeš ili krekećeš.

Nema koj da lovi. Riba se ne lovi. Nego se peca. Zec se lovi.
Pecanje je lov na ribu. Your argument is invalid. S druge stane kada se hvata mrežama na tone, teško da govorimo o pecanju il dinamitom il takve gluposti.

Nemoj Mile da ostavljaš druga. Mile je izgleda gay?
Pa i da jeste, koji je problem? Z druge strane možda je skoknuo po cigare ili je skontao da će nekad neko da radi analizu njegovog majanja pa je morao da kibne što ranije, ja bi.

p.s. Dont be smartass to je moj posao... :D

p.p.s. Hejt ka autoru teksta, ne prema onom ko ga je marnuo. Hint, kad nešto kopiraš, gledaj da nije tooooooooolko glupo.

p.p.p.s. Kisses and loves and roses and poses. Sexual poses.

p.p.p.p.s. Specijalni pozdrav za ženu, decu i osoblje. I ljubavnicu.
 
Interesantno
pozitivni glasovi: 22  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

cica52 (65)
BAS DETALJAN OPIS.
#5, 12.10.2012 - 10:46
trudih se
13.10.2012 - 13:45
#4, 12.10.2012 - 09:40
:D :***
13.10.2012 - 13:44
#3, 12.10.2012 - 07:17
:D
13.10.2012 - 13:44
nislice (47)
#2, 12.10.2012 - 00:32
:D
13.10.2012 - 13:44
citer (49)
ide Mile lajkovačkom prugom i igra se svojim životom
#1, 12.10.2012 - 00:22
istina :D
13.10.2012 - 13:44