Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog
Slušala je zvuk motora aviona prilikom uzletanja.Mrzela je taj zvuk.Interesantno kako ga nikada nije čula kada je poletala iz Srbije.Čula bi ga samo onda kada se vraćala u nju.

Zemlju u kojoj se uvek osećala kao da ne pripada.Ljude u koje se nikada nije uklopila.Sada će po ko zna koji put morati da se pomiri da barem za neko vreme nema drugog izlaza.

Toliki snovi.Putevi.Ulaganja.I opet je na nuli.Sama.Za samo nekoliko sati ponovo u svom malom stančiću i oglasima za posao u ruci.

Kako je i mogla da se ponada da će nešto lepo moći da potraje?Tako je uvek bilo u njenom životu.Plati jedno lepo stotinama izneverenih očekivanja.

Čudno.Delovao je kao savršen muškarac za nju.Stariji malo,zgodan,crn.Pristojan posao.Kućica.Sve o čemu je maštala.I bila bi kraj mora.Mora koje je toliko volela.Sa kojim bi tako često razgovarala.Za koje je živela.

Ne,materijalan momenat nije odigrao puno u toj priči.Ali sentimentalan jeste.

Trebalo je da zna da neće ići dobro još od kako je njegova Grčka porodica nikada nije prihvatila.Za njih je uvek bila strankinja.Neko pred kim ćute.Neko ko se razlikuje.Neko ko nije dovoljno dobar za njihovo dete ili brata.Gledali su na nju kao na neko zlo.Neki urok.Ili su se barem tako ponašali.

On je bio uz nju.Govorio joj da ih se ne tiče.Da će opstat ii da je važno da se vole.Morala je po protokolu da prisustvuje svim Novogodišnjim slavljima sa njima.Trpi prekorne poglede.

Međutim sve se više zaljubljivala.U ideju da će živeti na nekom drugom,boljem mestu.Da će svakoga dana viđati more i odgajati tu svoju buduću decu.Da za sve ima nade.

U njega.

Od čoveka sa kojim bi mogla provesti život postao je ljubav njenog života.Najsrećnija je bila kada je došao u Beograd da je zaprosi.Snovi se ipak ostvaruju pomislila je tada.Zatim je ponosno pokazivala dijamantski prsten prijateljima i porodici.

Sada je bacila pogled na levu ruku i prazan domali prst.Osećala se tako ogoljeno.Prazno.Jadno.Zarila je nokte u šake kada se setila kako je olako raskinuo veridbu.

Samo se jednog popodneva pojavio i tvrdio da nisu jedno za drugo.

Zbog čega?pitala je.Kako odjednom?

Ali jedini odgovor koji je dobila bio je identičan.On misli da nisu jedno za drugo.

Setila se 3 nedelje pakla koje je provela tamo sama.Vapaja da se sve spase.Njegove porodice koja ju je odbila čim se pojavila na vratima.

Čekanja u emogracionom i saopštenja da mora nazad.

Nije sad bila stvar u slomljenim iluzijama.Bačenim niz vetar u paramparčad.Verovatno u more koje je toliko volela.Stvar je bila u jednom snu.Snu koji je bio toliko snažan a rapršio se za samo jedno popodne.I cap.Kao da ga nikada bilo nije.

A ona je živela za njega.Njena duša i telo pripadli su tom snu.

I baš u momentu dok je ona ponovo izlazila na dobro joj poznat aerodrum...

Upijala hladan vazuh ne mireći se sa činjenicom da joj je neko ukrao kofer pun snova a kojim je na put krenula...

On je pažljivo smeštao prsten koji mu je ona bacila u lice u istu kutijcu.

Po ko zna koji put ga vraćajući tu.N isto mesto.Istu policu.

Neverovatno kako u sve slične,pomislio je.

Gotovo svaka je bila toliko ponosna pa mu je vratila prsten koji je slovljen kao dijamantski.

Umeo je on dobro da proceni situaciju.Nije lud da porodici kaže da su veze ozbiljne.Istina, zamerali su mu što se nakon razvoda nije ženio ponovo i moglo je sve bez nje da se nekako izvede ali uz njih je bilo uverljivije.

Za njega je igra bila bolja.Zanimljivija.

Uživao je u njoj.

Koliko ih je samo promenio.Strankinja.Žena koje su se ponadale.Žudele za boljim životom.Ali da li je ijedna zaprvo volela njega?

Znao je da nije ona.Njegova bivša žena.Za druge ga nije bilo briga.

Nije ga briga koliko će ih još biti.

Uostalom uvek će imati taj prsten.Ako ga neka i zadrži bez problema će naparaviti novi.Identičan.Nakon izvesnog vremena...

Jedina koja je odlučila da zadrži prsten i proda ga bila je Ruskinja.Otkrila je da je dijamant lažan.Prsten čak nije bio ni zlatan.Vratila se kod njega i bacila mu ga u lice kao i njene predhodnice.Isti je prsten ponovo pripadao njemu.

On je sproveo istu priču sa dobrom prijteljicom junakinje.Zvršila se identično kao i mnoge nakon i pre iste.

A ona...

Ne sanja više život u dvoje.

Ali sanja more.

Kad god baci pogled na domali prste leve ruke oseća kako joj je bilo blizu.Tako je malo bilo potrebno.Ili je možda baš tada bila udaljenija od mora nego ikada.

Ne,ona nije otkrila sve te priče.Često joj beše žao što nije zadržala prsten.

Seća se...

Kao da je u malecnom "dijamantu" mogla da čuje talase.
 
Interesantno
pozitivni glasovi: 22  |  negativni glasovi: 2

Napiši komentar:

E nemoj da zezaš ))
16.10.2012 - 20:24
Ne poručujem od tebe smesan blog ali sigurno postoje u životu smešne i vesele situacije koje vredi napisati i malo nasmejati okolinu :)

Odlični su ti blogovi ali daj bar neku životnu situaciju sa ˝happy end˝
#7, 16.10.2012 - 09:59
Ma nisam ni pomislila nešto loše da si mislila...
Napiši mi tu srećnu situaciju a ja ću da napišem blog
Može tako?
16.10.2012 - 10:15
Jel možeš da napišeš neki smešni veseli blog? ... Svaki tvoj blog je realan u suštini ali svi tužni ...
#6, 16.10.2012 - 09:17
E dobra si )
Pa ne pišem ja na klik ili po porudžbini
Onda kada budem počela nasilno da bunarim osećanja neću više ni pisati
16.10.2012 - 09:51
au ....draga moja...gde pomene more...avion.....placem i ja xa koprom sada.... ...prica je naravno odlicna....kao i uvek
#5, 15.10.2012 - 09:47
)) Pa da ,vidi se da smo imenjakinje ))
15.10.2012 - 10:21
cica52 (65)
DA, DRAGA MOJA, STO LJUDI, STO CUDI, STO ZIVOTNIH PRICA, ISTE, PONEKAD, ALI STO RECE BALASEVIC, VAZNE SU NIJASE U KOJIMA SE SVI MI PONEKAD PRONADJEMO, NE U CELOKUPNOJ PRICI, VEC NEKIM RECIMA, NEKIM DELOM,POKRETOM, JER SVE MOZES PROMENITI, DOGRADITI, OPERISATI, ALI NE I DUSU, A ONA SE NE OTKRIVA TAKO LAKO.I SVE TO OSTANE IZA NAS SAMO NEKOME SA VIDLJIVIM OZILJCIMA, A NEKOME NE.sVAKO MORA DA IMA NEKI SVOJ OZILJAK SVOJSTVEN, KAO DNK.POZDRAV, DRAGA PRINCEZO!!!!!!!!!!!!!!!!
#4, 15.10.2012 - 09:43
Tako je Cico!
Zaista nemam šta da dodam
Veliki pozdrav i lep dan ti želim
15.10.2012 - 10:20
nislice (47)
Seća se...
#3, 15.10.2012 - 01:36
15.10.2012 - 06:55
vitezkoja (42)
opet necija igracka -trofej bila junakinja tvoja . cemu jurenje idelnog kada to retko kad biva tako nešto .predmet igre necije da bi zadovoljio svoj ego naj teža je stvar po tu osobu koja uloži sve u toj igri za njega ali njoj to nije bila igra vec nešto više negoli njemu
#2, 14.10.2012 - 22:47
Sve je to život....
14.10.2012 - 23:01
#1, 14.10.2012 - 22:46
14.10.2012 - 23:01