Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog
Budi se.Prva u kući.Navlači ogrtač i odlazi u kuhinju pokušavajući da ga ne primeti.Njega,njenog muža.Ponekada se pita kako su uspeli da opstanu u braku čitavih 11 godina.Dešavalo se tako često da danima ne progovore.

Opet...njihov brak bi se nekako mogao podvesti pod stabilnim.Poznaje neke parove koji su se kleli u večnu ljubav a razvodili se za samo godinu,dve.

Ona je ušla u brak zato što je želela porodicu.On zato što je želeo nju.Ubrzo nakon porodiljskog ostala je bez posla.Kada se seti tih dana neizmerna tuga se pojavi u njenim očima.Malo dete,ona,4 zida.Večiti premor.Osećanje bezvrednosti.Njegovo prebacivanje kako je izdržava.Svaki dan identičan predhodnom.Osećanje bezvoljnosti.

Ubrzo je počela da uviđa da nije sve kako je zamišljala.Trampila je svoj predhodni život životom koji beše upakovan u šarenu vrećicu koju su svi toliko hvalili.A u istoj dobila prazninu.

Osećala se isrpljeno.Depresivo.Sve dok jednoga dana nakon prepirke sa mužem nije rešila da izmeni svoj život.Najpre je počela za nagomilanim kilogramima.Zatim onim satom kojim je darovala sama sebi svakoga dana.Na posletku se konačno zaposlila.

I tamo je upoznala...njega.

Nekoliko godina mlađeg.Njega koji joj je vratio osmeh na lice.Beše to pre pune 2 godine.Od tada je postala ono što je do tada najviše prezirala.Ono što je osuđivala i od čega se gnušala-varalica.

Odlazi u kuhinju.Pravi doručak.Proverava raspored.Zatim budi muža i kćer.Sledi rasprava.Viče detetu.Kako nije ništa na mestu.Prebacuje joj za ocene.

Mužu kako nije obavio posao u kući.Kako je ona sada zaposlena i zarađuje više.Gleda natmurena lica za doručkom.Ona ih je izazvala.Znala je to.

Možda će njena kćer postati bolja osoba ako joj ne bude povlađivala a muž uvideti kako je to kada mu neko prebacuje.

Možda je to.Ali znala je ona da nije tako.To je bio jedini način da zabaškuri sopstvene emocije.Strah od otkrića koji ju je tako često posećivao u mislima.

Jedino je tako mogla nad svim da drži kontrolu.Bez nje bi bila otkrivena.A više nije bila sigurna šta bi se u tom slučaju dogodilo.Toliko je varijanti bilo u njenoj glavi.

Nakon još jedne prepirke odlazi i oblači se.Obaveštava ukućane kada će se vratiti i šta ima da obavi.

A onda eto je...

Obuva svoje omiljee cipele sa visokom potpeticom i postaje neka druga žena.

Za samo nekoliko minuta će zakoračaiti u neki drugi svet.Van šerpi i varjače.Ven onih svakodnevnih obaveza i ustaljenih navika koje krzaju i peru sve.Koje nagrizaju sva osećanja.

Tu u tom drugom svetu ih nema.

Nema puno ni reči.Ni objašnjenja.Samo dodiri.

Nema pravdanja.Oboje imaju svoje živote.Ovaj je samo paralelan.Onaj u kom su se slučajno sreli i zadržali više nego što je trebalo.

Opet,uz te dodire,ona je zaboravljala stvaran.Koji ju je grabio kandžama rutine i od nje oblikovao robota.

U negde oko 18h seda u automobil.Kreće ka kući.

Još uvek oseća dodire .Pokušava da ih spere mislima.Ali svaka joj misao kao prokletstvo donosi iznova sećanje na predhodne trenutke.Pokušava da se koncentriše.A onda zaustavlja automobil pokraj puta i počinje da plače.

Možda je trebalo da se rastavi kao oni parovi.Da nastavi.Da se otrgne.Da ne bude ovako raspolovljena.Istina je da ovako ima sve.Ali to ne umanjuje činjenicu da je obična varalica.

Briše suze i nastavlja put.

Dolazi u kuću navlačeći lažan osmeh.

Odmah se baca na sređivanje kuće i spremanje večere želeći da izbegne poglede muža i kćeri.

I opet rasprava.

Mrzi sebe zato što to radi.Što je kao po pravilu započinje.

Zna da njom beži od sebe.

Kćer odlazi u sobu.Muž za kompjuter.Ona laže da je boli glava i odlazi u krevet.

Sklapa oči i dodiri.Opet su tu.Kao da je proganjaju.

U isto su vreme med i žaoka.

Melem i otrov.

I zna,vrlo dobro zna, da nije varalica onda kada ih nudi i dobija.

Nego tada.Upravo tada.Kada je progone i otimamju joj od života.

Želela je ona taj paralelen svet.Da je na kratko izvede iz stvarnog.Isključi.

Ali baš on je počeo da se provlači u svaku poru stvarnog i nagriza ga.

Ne nije to tako želela.

Uzima sredstvo za umirenje želeći da tom"čarobnom "piluilicom pobegne od svojih misli.

Ali ni ovoga pita ne uspeva.

Ponovo je zaspala mnogo vremena nakon što su se sva svetla u kući pogasila.


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 22  |  negativni glasovi: 2

Napiši komentar:

aral (53)
Manipulativni kalkulant ili zena bez ja
#3, 29.10.2012 - 13:00
ravgor (55)
#2, 26.10.2012 - 23:42
27.10.2012 - 15:48
nislice (47)
#1, 26.10.2012 - 15:49
26.10.2012 - 18:40