Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Cipsika blog

Malo je trenutaka o kojima razmišljamo dok se događaju, kada smo srećni uveče ne legnemo sa mislima o prethodnomn danu i sa mislima o tome kakav nam je dan bio. Ali kada smo tužni znamo provesti i sate ležeći u krevetu sećajući se tih trenutaka i sami sebi postavljajući pitanje, šta se to promenilo? Da li sam ja nešto pogrešno rekao, da li je to zato što sam uradio nešto ili možda zato što nisam, a trebao sam? Pitanja se kriju iza svakog ugla, a svaka lepa uspomena bude pročešljana i po nekoliko puta i tako biva zauvek zapamćena, ne zato što je tako lepa i tako posebna, nego jednostavno kao podsetnik kako je bilo i kako bi trebalo ili moglo ponovo biti.

Kada se osvrnem i pogledam unazad na moje tekstove, shvatam da je svi prožeti tugom i setom, da me inspiracija hvata samo kada sam tužna, uznemirena i nesigurna u sebe, onda kada se pitam da li me voli? Da li se i ja sviđam njemu koliko i on meni? Da li će me povrediti? Da li me smatra dostojnom njemu? Ima više od šest meseci kako nisam napisala tekst do kraja, jer svaki početak je bio prekinut i pre nego što je stigao do kraja. Nisam znala šta bih napisala kako bih izrazila svoja osećanja, kako da predočim osećaj koji se javlja u mom stomaku svaki put kada ga vidim. Kako da predočim osećaj sigurnosti i mirnoće kada me on zagrli, kako da opišem moj osmeh svaku noć pred spavanje, a da to ne budu isprazne faze i puste reči. Nema tih reči koje bi mogle opisati to uzbuđenje i tu nervozu svaki put kada znam da ću ga videti, trenutak kada znam da se rastajemo na određeno vreme, i budućnost koja je tako nepoznata i nepredvidiva, strah koji ona donosi, strah da ne donese nešto loše da ne prekine ovaj san zvani život, strah da ne odnese nešto što je sada postalo deo mene, strah da ne ostanem sama.

Sve je to čudno, nikada do sada nisam uspela da prihvatim nekog takvog kakav jeste, sve njegove mane i vrline i da ih sa jednakim žarom volim i poštujem. Nikada do sada mi se neko nije toliko uvukao pod kožu, toliko mi pokazao šta znaći biti srećan i radostan i šta znači voleti, pružati, davati i ne tražiti ništa zauzvrat. Sve je to čudno, novo, nepoznato i zastašujuće, a ja se plašim. Plašim se da ne uprskam nešto, plašim se da nisam dovoljno dobra, plašim se da nisam dostojna jedne takve osobe, plašim se da ima neka bolja od mene.

Srce mi ubrzano kuca, pitam se da li je to od sreće, bojazni ili straha? Sreće što sam pronašla nešto takvo, bojazni da će to isto nestati i straha da se nikada više neće vratiti. U natalnoj karti mi je pisalo da ću se u devetnaestoj godini po prvi put zaljubiti, a evo me sada dva dana pred moj dvadeseti rođendan i ja sam neverovatno zaljubljena i ako mi je to bilo izričito zabranjeno, ja sam neverovatno srećna i ispunjena, i ja volim: iskreno, bez predrasuda i bez ograničenja volim. Zato me ovo sve i toliko plaši, mnogo je toga na crti, a najveće mesto tu zauzima moje srce. Nadam se da će istrajati do kraja.

18.08.2012. MG 
Interesantno
pozitivni glasovi: 1  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: